Web Analytics
Jump to content

Lys, scenelys, DMX, LED og det som gjør at det blir ekstra kult å stå på en scene...


The Euphor

Recommended Posts

Noen som har noe erfaring å dele på dette området?

Jeg har nettopp lest og sett det jeg har kunnet finne om grunnleggende DMX - styring av lys og effekter - og ser at jeg må prøve selv for å finne ut om dette er morsomt eller ikke.
Har handlet inn mange billige lys, type LED, både RGB, RGBA og RGBUV i ulike wattstyrker, samt noen andre typer - LED bars og flood. Mest fordi jeg er nysgjerrig.

Så, nå har jeg på vei et par stativ, en bunke lys, en drøss kabler til DMX og strom. Tenker å bruke en enkel daisy chain først. Får eventuelt bruke splittere senere.
Har en DMX-kontroller som er helt enkel (tror jeg), en Chauvet Obey 40.

Jeg er ganske bevisst på at det ikke finnes noen faste regler på hvordan lys settes opp. Likevel har jeg lekt litt med tanken på at det må være mulig å finne et utgangspunkt som er godt, og justere ut fra det.

Har laget en tegning som viser hvordan jeg i teorien ønsker å sette opp lysene. Det kommer andre lys bak og rundt, men dette er i hovedsak de som rettes på fire stykk på en scene. Noen som har veloverveide tanker om dette? Eller langt fra overveide tanker? 

Alle innspill er morsomme!

Lys.png

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.