Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

70-talls Fender-lakk-spørsmål


Anbefalte innlegg

Har fått tak i en P-bass fra '76 som er sort, men på de vanligste slitasje-stedene kommer det delvis fram det som ser ut som en brun farge. 

Så det jeg lurer på er hva slags farge ble brukt som grunning av Fender på syttitallet, eventuelt, er dette en re-spray i sort? 

Grunnen til at jeg mistenker at det kan være en re-spray er at det ser nesten ut som om det ligger et lag klarlakk mellom det sorte og det brune (vet ikke om det vil komme fram på bilder). I tillegg synes jeg den sorte lakken er litt vel matt, i hvert fall på framsiden. 

IMG_20200822_171634.jpg

1598200957642-1313377010.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider
3 timer siden, Truckstop Chuckie skrev:

Kan det være at den har vært «mocha brown» en gang i tiden? 
 

Var det jeg kanskje kunne tro at det var, men siden @Naigewron 's ref. sier brun primer så spørs det om det kanskje bare er den som titter fram. Hadde vært fett om det var mocha brown.  

2 timer siden, Naigewron skrev:

Er en referanse her til at Fender brukte brun primer under svart lakk, og hvit primer under blonde lakk.

https://www.tdpri.com/threads/how-to-paint-an-alder-guitar.447037/

EDIT: En annen grunn til at jeg mistenker overspray er at lakken har kraklert, bare ikke i det øverste laget. Akkurat som om det er mye seigere og bevegelig enn det som befinner seg under. 

 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Two-tone sunburst er nok min favoritt-finish for tida 😛 MiM’en (under) skal snart gjennom en Dave Murray-ifisering; nye pups, pickguard og knotter. Glær mæ! 
  • Ble invitert til å bli med på en Power Trip-cover av noen karer fra YouTube, i forbindelse med vokalist Riley Gales bortgang. Gjerne sjekk den ut, jeg synes den ble veldig kul!  
  • Wow, takk for alle tilbakemeldingene! Det betyr masse. Kommer en ny singel etter hvert, poster den helt sikkert her.   Når det kommer til produksjon så har vi løst det meste selv, foruten trommeinnspilling og mastering. Vi vurderte å bruke div. plug-ins for gitar og bass, men endte opp med å bruke forsterkere, noe jeg er ganske fornøyd med. Når man har et øvingslokale med god akustikk er det greit å bruke det til innspilling også.
  • Det var absolutt ikke nødvendig, pickupene låt helt fint før jeg byttet ut. Bare OCD fra min side, jeg må liksom tweake til ting er så bra de kan bli etter min smak. Har en bråte med magneter i de fleste Alnico-valører liggende, sånt var nesten gratis fra Kina før, med gratis frakt og ingen toll. Dessuten er det griselett å skifte magneter på P-90 pickuper, mye lettere enn på humbuckere.
  • Litt usikker på om jeg henger med på å kalle det røverkjøp når du måtte bytte magnet på samtlige pickups før du ble fornøyd...? 🤨 Samtidig, det er jo gøy å fikle, da.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.