Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Hei godtfolk, jeg er i behov for deres ekspertise.

Ett av de store salgspitchene til Helix var at man kunne ha hele 128 egne impulse responses lagret. Når jeg har lest det andre skriver om multifx'er så er det ikke tvil om at det er bra, for man MÅ ha tredjeparts IR's for at det skal låte bra.

Problemet mitt er at jeg ikke helt klarer å skjønne hva dette her gjør. Så! Er det noen som kan gi meg en skikkelig idiotforklaring på hva IR er, hvordan det brukes, og om jeg virkelig MÅ ha tredjeparts IR for at Helixen min skal låte bra?

Hvis svaret er ja på det siste så tar jeg også gjerne imot tips på gode IR's, fortrinnsvis gratis eller billig :) (Synes ting låter bra nok i massevis, men om det er generell konsensus om at gode IR's gjør det enda bedre så må det jo prøves, såfremst det ikke blakker meg helt)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg skal ikke svare deg konkret, da jeg har for lite erfaring her selv. Men det jeg har sett med blant annet Positive Grid Bias FX 2 er at når man laster inn egne IR , så har de ofte mer "trøkk" og "riktig volum" i forhold til de som følger med stock, syns lyden ble mye mer "realistisk". Celestion sine IR's funket bra for meg, da de medfulgte gratis i pakken jeg kjøpte. 

Ser ut som du kan teste de gratis her:
https://www.celestionplus.com/free-download/

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har noen få ir som jeg har kjøpt fra rosen digital, et marshall g12m kabinett og et bogner ubercab. Synes ikke helix sine innebygde irs står noe tilbake ifht de. Har selv en hx stomp, og bruker nesten bare de innebygde pga hx stomps 8block limit og prossorkraft begrensninger. 

Ownhammer sine irs får veldig mye skryt, uten at jeg har prøvd dem selv. 

Endret av Endt
Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, elektronaut skrev:

Her er en liten blindtest, hvilken synes dere låter best?

Begge er ca. samme cab, MESA 4x12 med V30. Mikrofoner er en kombo av Sennheiser 421 og Royer 121. En er Helix sin cab sim, den andre er en Ownhammer IR. 

 

Synes de låt bra begge 2, men heller mot cab a, som jeg synes låt meir tight og fokusert. B var litt mer boomy.

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for feedbacken, folkens.

For å ta det siste først; lyttet på opptakene til elektronaut på stue-anlegget (Stereoforsterker og 6,5" gulvhøyttalere), og cabinet A låt "betydelig" bedre. Ikke at B låt dritt, men det var en tydelig forskjell i A's favør.

Så tilbake til resten; om jeg forstår dere rett så er IR's basically tredjeparts kabinetter, bare litt mer fancy? Og legges da inn i stedet for kabinettblokka i signalkjeden på Helixen?

Innser jo at jeg synes Helixen låter kanon som den gjør, så det letteste (og billigste) er sikkert bare å bruke det innebygde og være happy, men tar gjerne fler tips til billig/gratis IR som er mer rettet mot litt mindre ekstrem musikk enn det elektronaut har spilt inn. Hovedpatchene mine ser foreløpig ut til å basere seg rundt en vrengt fender ettellerannet og vrengt AC30 for det meste, samt JCM800 (og kanskje noe Mesa for variasjons skyld) for det "tyngste", så gode (altså bedre enn Helix sine) IR's til disse ampene er velkomment :) Ikke at jeg egentlig føler jeg trenger det, som sagt, men all eksperimentering må gjøres nå i oppsettsfasen, så det er jo greit å teste det ut.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
9 minutes ago, Duckling said:

Så tilbake til resten; om jeg forstår dere rett så er IR's basically tredjeparts kabinetter, bare litt mer fancy? Og legges da inn i stedet for kabinettblokka i signalkjeden på Helixen?

Det er helt korrekt. 

  • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Trenger absolutt IKKE IR's for å få helix til å låte bra. Men det kreves ofte litt mer eq tweeking for å komme dit, spesielt med high gain amper. Med IR's er det enklere å finne godlyden raskere, da eq kurven er mer "satt". Min mening iallefall.. 😉 Mange meninger rundt dette her, men er iallefall min erfaring. Bruker både helix egne cabs og IR's, og gjerne sammen. Kommer helt an på hva en ønsker å oppnå. 

  • Liker 2
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.