Web Analytics
Jump to content

Impulse Responses


Duckling

Recommended Posts

Hei godtfolk, jeg er i behov for deres ekspertise.

Ett av de store salgspitchene til Helix var at man kunne ha hele 128 egne impulse responses lagret. Når jeg har lest det andre skriver om multifx'er så er det ikke tvil om at det er bra, for man MÅ ha tredjeparts IR's for at det skal låte bra.

Problemet mitt er at jeg ikke helt klarer å skjønne hva dette her gjør. Så! Er det noen som kan gi meg en skikkelig idiotforklaring på hva IR er, hvordan det brukes, og om jeg virkelig MÅ ha tredjeparts IR for at Helixen min skal låte bra?

Hvis svaret er ja på det siste så tar jeg også gjerne imot tips på gode IR's, fortrinnsvis gratis eller billig :) (Synes ting låter bra nok i massevis, men om det er generell konsensus om at gode IR's gjør det enda bedre så må det jo prøves, såfremst det ikke blakker meg helt)

Link to comment
Share on other sites

Jeg skal ikke svare deg konkret, da jeg har for lite erfaring her selv. Men det jeg har sett med blant annet Positive Grid Bias FX 2 er at når man laster inn egne IR , så har de ofte mer "trøkk" og "riktig volum" i forhold til de som følger med stock, syns lyden ble mye mer "realistisk". Celestion sine IR's funket bra for meg, da de medfulgte gratis i pakken jeg kjøpte. 

Ser ut som du kan teste de gratis her:
https://www.celestionplus.com/free-download/

 

Link to comment
Share on other sites

Jeg har noen få ir som jeg har kjøpt fra rosen digital, et marshall g12m kabinett og et bogner ubercab. Synes ikke helix sine innebygde irs står noe tilbake ifht de. Har selv en hx stomp, og bruker nesten bare de innebygde pga hx stomps 8block limit og prossorkraft begrensninger. 

Ownhammer sine irs får veldig mye skryt, uten at jeg har prøvd dem selv. 

Edited by Endt
Link to comment
Share on other sites

1 time siden, elektronaut skrev:

Her er en liten blindtest, hvilken synes dere låter best?

Begge er ca. samme cab, MESA 4x12 med V30. Mikrofoner er en kombo av Sennheiser 421 og Royer 121. En er Helix sin cab sim, den andre er en Ownhammer IR. 

 

Synes de låt bra begge 2, men heller mot cab a, som jeg synes låt meir tight og fokusert. B var litt mer boomy.

 

Link to comment
Share on other sites

Takk for feedbacken, folkens.

For å ta det siste først; lyttet på opptakene til elektronaut på stue-anlegget (Stereoforsterker og 6,5" gulvhøyttalere), og cabinet A låt "betydelig" bedre. Ikke at B låt dritt, men det var en tydelig forskjell i A's favør.

Så tilbake til resten; om jeg forstår dere rett så er IR's basically tredjeparts kabinetter, bare litt mer fancy? Og legges da inn i stedet for kabinettblokka i signalkjeden på Helixen?

Innser jo at jeg synes Helixen låter kanon som den gjør, så det letteste (og billigste) er sikkert bare å bruke det innebygde og være happy, men tar gjerne fler tips til billig/gratis IR som er mer rettet mot litt mindre ekstrem musikk enn det elektronaut har spilt inn. Hovedpatchene mine ser foreløpig ut til å basere seg rundt en vrengt fender ettellerannet og vrengt AC30 for det meste, samt JCM800 (og kanskje noe Mesa for variasjons skyld) for det "tyngste", så gode (altså bedre enn Helix sine) IR's til disse ampene er velkomment :) Ikke at jeg egentlig føler jeg trenger det, som sagt, men all eksperimentering må gjøres nå i oppsettsfasen, så det er jo greit å teste det ut.

Link to comment
Share on other sites

Trenger absolutt IKKE IR's for å få helix til å låte bra. Men det kreves ofte litt mer eq tweeking for å komme dit, spesielt med high gain amper. Med IR's er det enklere å finne godlyden raskere, da eq kurven er mer "satt". Min mening iallefall.. 😉 Mange meninger rundt dette her, men er iallefall min erfaring. Bruker både helix egne cabs og IR's, og gjerne sammen. Kommer helt an på hva en ønsker å oppnå. 

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.