Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Rekkefølge oppsett av elgitar


Anbefalte innlegg

Trenger noen tips på oppsett av gitar. Skaffet meg en gammel Japansk ibanez  les Paul Kopi Fra 76  som er satt opp med 011 strenger. Action er såpass lav at det klirrer i andre båndet å langt oppe på halsen. Nå skal jeg imidlertid gå ned til 010 strenger å må vel sette opp gitaren på nytt. Hva gjør jeg først lissom? Er det naturlige starte med strengehøyde Å så intonere. Når det gjelder trush’en er jeg ikke god på dette her. Altså å,justere halsen på gitaren. Kom med forslag om hva jeg starter med med da jeg ikke har gjort dette på les Paul før. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Lignende innhold

  • Av Rottenikken
   Jeg har gjort oppsett av gitaren selv. Nå låter den like bra som den i butikken sånn som jeg husker den. I alle fall, jeg er like imponert over begge gitarene. Det var en Fender standard Mexico stratocaster han prøvde på og nå er jeg like imponert over min egen nå. Jeg hadde koblet pickups feil feks feil posisjon for han jeg kjøpte pickupene av hadde ikke merket den med rekkefølgen så jeg måtte bare gjette - trodde jeg. Men så åpnet jeg og studerte dem Grundig og kunne såvidt skimte noen nummer jeg ikke hadde sett før. Vinkelen på halsen er rettet opp og høyde på stol og sadler er justert så det ble riktig strengehøyde. Og alt dette har jeg gjort selv. Nå er den bare rå etter min mening. Jeg skal aldri bytte pickups. Men neste gang jeg skal bytte strenger så skal jeg også sette inn Fender custom shop vender og Fender potmerere.Jeg tror nemlig at jeg har 500k i potmeterne og jeg har SSS p pickup. Faren min mener at det kan øke lydkvaliteten å sette riktig mengde K men garanterte ikke. (han vet mye om strøm - elektroingeniør) Så spør jeg dere som har bedre kunnskap om gitarer. Får jeg bedre lyd med riktig mengde K i potmerene? (Da blir det Fender pots) Jeg mener hørbart bedre? Er det verdt pengene?
   På fotoet ser dere at jeg har ekte Fender USA stol. Der hvor det er forskjeller mellom USA hardware og Mexico hardware er alt USA hardware på denne gitaren. Er det godt hørbart? 
    
   stol og saddler er den største justeringen:
    

  • Av Rottenikken
   Jeg skal gjøre min partsocaster bedre før jeg setter den opp av en som kan det proffesjonelt. Da står det mellom den beste serien til guitarfetish og Fender USA pickups. Jeg har Fender Mexico. Er det noe hørbart i forkjell på lydkvaliteten? Er GTF et bedre valg hvis man tar beste serie. Det er Strat i SSS som jeg er ute etter.
   Og litt om oppsett. Jeg ville tro at avstand til pickups fra strenger og mye mer som blir gjort når en gitar settes opp av en proff gjør masse med lyden. Så mitt spørsmål er: Kan min bli like god som en ekte Fender kjøpt i butikk når det er en profesjonell som gjør det?
  • Av OsamaFetLaden
   Hvordan setter godtfolket her opp strattene sine?
   Jeg stiller mine sånn at G-strengen bendes opp til en H når blokka ligger mot kroppen. Jeg prøvde først å ha den til å bende opp til en (H?)b, etter anbefaling fra en gammel Scott Henderson-artikkel.
   Har man en nogenlunde riktig intonert gitar og plain G-streng vil man da bende opp H-strengen en helnote og den høye E-en en halvnote. Da kan man m.a.o. bende seg til artige akkorder. F.eks bende en Em (fra mørk til lys G, H, E) opp til en (H?)bm-akkord: (H?)b, C#, F). Jeg liker også å bende opp til en streit mollakkord. f.eks fra (lav til høy) E, A, D# til G, H, E.
   Så hørte jeg at Jeff Beck satte opp strattene sine til å bende G-en enda en halvnote og måtte selvsagt prøve det samme. Det gir enda en fordel---at man kan bende opp en mollters og attpåtil så vibrere denne noten både opp og ned. I en nyere Youtube-video så jeg forresten at Scott Henderson også setter opp sine vibsystemer til å bende to helnoter, nå.
   En til fordel er at med en så foroverlent bridge er det lett å bende opp med å legge handa på den---man trenger ikke å hefte fingrene med å gripe armen.
   Jeg synes dette oppsettet er kjempebra bortsett fra én liten ting: På stratter jeg hadde før i tida måtte jeg alltid bende ned for å korrigere ustemthet. På strattene jeg har dette oppsettet på, må jeg bende opp. Det er ikke alltid like praktisk. Jeg trodde det var noe med vibsystemet på min gamle Strat, en Bladerunner, som gjorde det, men det samme skjer på min nye, som har dette 2-skrus vintage-patentet.
   Begge gitarene holder stemminga ganske bra hvis jeg er flink til å smøre nut-sporene med teflongrease, men jeg skulle gjerne hatt det enda bedre. Den gamle stratten min har GraphTech-nut og den nye er i syntetisk bein. GraphTec-en har blitt dårligere med tida. Derfor leker jeg med tanken på å prøve zero fret-systemet Zero Glide
   Noen som har prøvd det? Eller andre nut-patenter som har vist seg bedre enn GraphTec?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.