Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

NMD (New Mixer Day) Toft Audio ATB32 Console


Anbefalte innlegg

Denne kom i mitt eie i dag, etter at vi har vært på utkikk etter en analog mikser til studioet. Fra før har vi fått tak i en Tascam 48 og vil benytte disse til analoge innspillinger. I tillegg kommer vi til å bruke Universal Audio Apollo 8p + Satelite Octo med de etterhvert mange gode plug-ins, til effekter. Det blir altså en hybrid løsning. 
55BC3FA6-5422-47C8-9626-4C37AC83F890.png.45876580c14d01b878a16a3fb1ceceb9.png
Spesifikasjoner fra hjemmesiden:

32 Channel Mixer with Meter Bridge (Jeg har ikke meter bridge).

8 Bus, Direct Outs All Channels, Series 80B EQ, Modular Design,
Inline Monitoring, 6 Aux Sends per channel, 8 Stereo Auxes.

 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider
8 minutter siden, Peaceandloveandrocknroll skrev:

Imponerende! Gratulerer!

Selv har jeg aldri satt mine bein i en mikser med mer en fire kanaler og selv da ble jeg grepet av en viss panikk. Jeg er full av beundring for de som behersker det der 👍

Jeg skal forsøke å holde beina mine unna, jeg og😁

Jeg er først og fremst musikant (og leker produsent på egenprodusert musikk) og kommer ikke til å være den som sitter bak spakene til vanlig. Kompanjongen min er den av oss som skal sørge for gode opptak (i tillegg til at han er en meget god låtskaper, musikant, lyddesigner og produsent)😊

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 4 months later...

Da har denne vært i bruk en stund. Den leverer godlyd, spesielt etter at vi gikk over kritiske punkter med elektronikkrens. Det var enkelte knapper og potmetre som skurret.

Det som trolig blir neste utgivelse er mikset på denne og spilt inn på en Tascam 48 båndspiller, før det er mastret i Logic med Universal Audio Apollo (+ Satelite for mer DSP) og plug-ins. Den analoge prosessen løfter resultatet ganske betydelig.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Det er jo ikke så mye annet å gjøre enn å feilsøke. Lån en annen mic og prøv. Om det så er en standard 58 eller så, bare det er en du vet funker. Da får du i hvert fall evt luket bort mikken og/eller lydkort som problem. Prøv også med annen kabel. Hvis det ikke er noen forskjell da, må du inn i innstillinger på lydkort og garageband og se.
  • Gjør mine første spede forsøk med opptak fra mikrofon, men opplever mye støy. Noe jeg gjør feil, eller er det rett og slett en "defekt" mikrofon? Mikrofon er en brukt MXL 770 kondensatormikrofon. Lydkort er et nytt Focusrite 2i2. DRW er Garageband (iMac). Lydkortet ser ut til å fungere som det skal, og ja jeg bruker 48v. Uten det er nivået veldig lavt, hvilket indikerer at det ikke er noe feil med lydkortet. Mikrofonen har -10db funksjon, og den fungerer = redusert nivå når jeg vender over til -10db på mikrofonen.  Når jeg spiller inn fra gitarkabinettet (mic ca 10 cm fra kantoppheng på ht-element) får jeg egentlig tilstrekkelig nivå med gain på lydkortet ca kl 10:30 - 11:00.  Men ved tale/"sang"/akustisk kommer det (for mye) støy fra mic da jeg må ha gain på ca 12:00+ for å få høyt nok innspillingsnivå.  Støyen er jevn sus, som gradvis øker med gain. Ingen brum, pops el.likn - kun sus.  Har ingen annen mic å sammenlikne med. Er det noen innstillinger i Garageband jeg har oversett (er "amatør på dette), eller....? Tips/inspill mottas med takk 🙂
  • Laney er relativt billig og veldig bra, jeg har brukt en GH50 som funker helt supert. Med en 4x12 eller to mangler det ikke noe på volum i alle fall. Det meste av vreng har gått på pedaler, har bare skrudd en halvskitten Malcolm-lyd på ampen. Når det er sagt låter det selvfølgelig veldig fett med en Orange e.l., lånte en OR50 en stund, men jeg kunne ikke rettferdiggjøre prisen når Laneyen var såpass bra   Når vi har reist uten amper står det som regel en Marshall av noe slag på scenen og det er 100% kurant det også. Det er en liten trend gående for spesielle/dyre amper i stonermiljøet, men de aller fleste kjører nok på hva som helst av gamle røramper.   På brettet har jeg wah-boost-fuzz-phaser-digital delay. Fuzzpedaler er en svær jungel å gå seg vill i, men på Youtube får du en god ide om hva du kan vente deg. 
  • Det er relativt stor forskjell på Ibanez sine tidlige kopier av Gibsons og senere utpå '70-tallet. De laget også som nevnt her, både billige og litt dyrere modeller. Typisk har vel de billigere påskrudd hals, og det vil jo gjenspeile seg i prisen man kan forvente å få. Nå ser jeg stadig vekk Ibanez Gibson-kopier til fantasipriser, også de med bolt on hals. Det beror nok på myten om at Ibanez (og Greco, Burny o.l) laget like gode eller bedre gitarer enn Gibson på '70-tallet. Det kan kanskje stemme i noen tilfeller for de dyreste Japanske kopiene, men her til lands er det nok de billigste variantene det ble solgt desidert mest av.  Også som nevnt over her; gode, detaljerte bilder av den aktuelle gitaren vil være veldig nyttig i forhold til å kunne anslå noe som helst ang. verdi.
  • Det ligger nok mye der ja, og ser man på Fender, har tilsvarende skjedd der.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.