Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Jeg trodde humbuckere var for kraftig rock


Anbefalte innlegg

Jeg trodde hunbuckere var for å få mer fres i kraftig rock. Men alle konserter jeg har sett med Smokie så har Mick McConnel som spiller sologitar, og også hans forgjenger Alan Silson, bestandig brukt humbuckere. Det bandet spiller jo bare pop og relativt rolig rock. Hadde ikke feks en standard Stratocaster med SSS vært bedre til den type musikk? 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Humbuckere funker til mye rart de.

De fleste typiske jazzgitarer har humbuckere, og Les Paul-gitarer brukes i alle mulige stiler. Mark Knopfler har f.eks. spilt dem i alle år.

Endret av Naigewron
Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, Rottenikken skrev:

Hadde ikke feks en standard Stratocaster med SSS vært bedre til den type musikk? 

Type Hendrix, Blackmoore  & Malmsteen?

Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, kongssund_ skrev:

Men det hadde jo vært mer fres om de hadde humbuckere da?

Njææ… hvorfor det?

Nå er det vel slik at de ulike artister ønsker å formidle en gitt sound og i så måte har valgt set-up som samsvarer med det.

Endret av ptb
Lenke til innlegg
Del på andre sider
15 minutes ago, ptb said:

Njææ… hvorfor det?

Nå er det vel slik at de ulike artister ønsker å formidle en gitt sound og i så måte har valgt set-up som samsvarer med det.

Less is less.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ei lita hemmelighet om gitarsnobberi rundt humbuckers vs. single coils, eller 24" vs. 25,5", eller tretype, eller fasong, eller hvanuenn: det spiller absolutt ingen rolle. Folk bruker det de liker, som igjen er, 80%+ av tida, basert på hva de tilfeldigvis hadde tilgang på når de begynte for alvor å spille.

Hva du spiller er viktigere enn hva du spiller det med. Og ikke engang hva du spiller er det viktigste; det viktigste er bare å spille. Så finner du ut hva du skal spille det med etterhvert.

 • Liker 2
Lenke til innlegg
Del på andre sider
10 minutter siden, VREEEEVROOOOOW skrev:

Hva du spiller er viktigere enn hva du spiller det med.

Arve Tellefsen OG Jeff Beck sier at optimale instrumenter inspirerer musikanter til å spille bedre.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 minutter siden, Peaceandloveandrocknroll skrev:

Men for oss som ikke har det optimale instrumentet

Ehhh, du kan faktisk ha det optimale instrumentet for DEG allerede. Poenget er at man, f.eks velger humbucker framfor single coil, eller motsatt, fordi du synes det passer deg bedre. Altså mer optimalt. Jeg nevnte ikke pris, men at man foretar et valg utfra egne preferanser. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
22 minutter siden, Jester skrev:

Arve Tellefsen OG Jeff Beck sier at optimale instrumenter inspirerer musikanter til å spille bedre.

Gode musikere blir inspirert av alt. Tipper Jeff Beck kan plukke opp en ustemt drittukulele og finn på noe spennende. Hva angår å spille «bedre», så er det ikke så interessant for meg. Du kan nok bli «bedre» til å spille Humlenes flukt fort på gitar med et bra instrument, kanskje til og med sette verdensrekord. Men da holder du på med idrett, ikke musikk.

Poenget mitt var ikke «drit i å finn deg et instrument du liker», men heller det motsatte: ikke bekymre deg for om humbuckers er bedre enn single coil, bare finn ut hva du liker. Og antakelig klarer du ikke finne ut av det før du har spilt en del. Så jeg sier som Ry Cooder: det er bare å spille.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Roland Jazz chorus 120 (JC120) selges/byttes. De som kjenner til disse vet hvor gode disse er. Ampen er fra juli 2006. Ny pris på disse er i overkant av 14000,- Siden den ikke er så gammel, trenger man ikke å bekymre seg for at noe skal gå i stykker med det første (kontra å kjøpe en gammel fra 70-tallet). Av det jeg har lest om forskjellen på de eldre og de nye JC-120 (hvor av denne er en av de nye), er at de nye modellen har bedre distortion. Jeg kan skrive under på at dette eksemplaret ser og låter helt fantastisk. Fantastisk clean lyd (den beste man får), Chorus, Reverb, Vibrato og Distortion. Låter fantastisk på alt fra Stratocaster til Rhodes. Har selv prøvd den på begge. Footswitch medfølger! Ny pris på disse er i overkant av 14000,- Kan være behjelpelig med frakt!   Bilder kan sees I finn annonsen: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=192313524 
  • Vurderer og selge/bytte en Gibson Explorer Antique Natural fra 2018. Gitaren har en fantastisk sustain, resonans og er veldig dynamisk og spille på. Ekstremt behagelig mahogny hals. Må prøves! Følger med bevis og forsikring fra Gibson. Kommer selvfølgelig i original hardcase. Gitaren har to mindre hakk, men er ellers strøken. Se vedlagte bilder. Gitaren kan hentes/prøves i Oslo, men jeg kan også være behjelpelig med frakt. Gitaren kan også sendes. Bare å komme med bytteforslag! Byttes gjerne Gibson og Fender (gjerne eldre modeller). Men er også interessert i det meste av annet musikkutstyr Bilder kan sees I finn annonsen: https://www.finn.no/user/ads/admin.html?finnkode=192299903    
  • Rockboard by Warwick ja. Gode kabler. Kan også anbefale EBS Flat Gold; tar ca like stor plass.
  • Hmmm.. Tror de heter Rockboard. 🙂
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.