Web Analytics
Jump to content

GItarkjøp2020-30.000


joaquinho

Recommended Posts

Hei !

Jeg tenkte meg opp i gitarkvalitet. Har satt av litt over 30.000, men det må på ingen måte være prisen, men budsjettet er der, kanskje kjøpe to hvis det er innen rekkevidde.

Har pr idag en Fender strat, en litt billigere modell til rundt 6000.- fra 2017.

Så om noen erfarne gitarhelter kan hjelpe til med vurderingen blir jeg veldig glad for det altså.

Jeg lurer på hva man for eksempel får ved kjøp av en PRS i 35000 klassen vs en 15000 ibanez?

Er det jevnt over bedre kvalitet på alt, eller er det noe som skiller seg ut vesentlig?

Jeg skal ha en gitar som låter klokkerent i studiobruk, gjerne være greit lettspilt og tåle litt juling med vibbarm.

Hører man stor forskjell på gitarer i de to prisklassene i et studio, eller er det mer følelsen man merker forskjellen?

Alle tips mottas med takk, som dere forstår er jeg ingen gitarkjenner helt enda...

Hadde dere kjøpt to forskjellige gitarer eller en dyr en ?

Ha en brillefin dag videre.

Link to comment
Share on other sites

litt vanskelig å svare på spørsmålene dine, uten å vite hvilke preferanser du har, og hvilken musikk du skal spille. men om budsjettet ditt er 30k+, er jo en gibson es335 innen rekkevidde, en gitar som er forholdsvis bredspektrum når det gjelder bruksområde. som du sier, prs er innen rekkevidde. de beste seriene til esp, fender customshop.

når du bikker 10000, skal du være ganske uheldig om du kjøper noe som er skikkelig dritt. en prs til 35000, som er helt lik, lydmessig og materiellmessig som en ibanez til 15000 finnes ikke, s en skikkelig sammenligning blir vanskelig. en ibanez til 15000 er nok en skikkelig god gitar, om den dekker behovene dine, og er bygd slik du vil ha den. vær klar over at ibanez veldig ofte har floyd rose eller lignende tremolo, noe som gjør den en del vanskeligere å vedlikeholde på egen hånd.

er du låst til nye gitarer? ellers har man jo eldre japanske yamaha (sg2000, sa), gibson les paul/sg custom, tidlig 80-talls esp navigator,

 

en annen ting er jo forsterkern din. hva bruker du, og skal den eventuelt oppgraderes/skiftes ut?

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Heller en skikkelig god og «riktig» gitar enn to gode gitarer i min bok...

Litt enig med mislykketmusikant her over, men basert på hva du skriver og drar fram Ibanez og PRS så har jeg litt feeling med at du ikke vet helt hvor du skal for det er trekkspill vs piano altså... om jeg får være litt flåsete 😁

Låte klokkerent og tåle litt juling med vib-arm... om du vil unngå alt styret rundt Floyd Rose så vil jeg da anbefalt deg å se på PRS DGT jeg... helt fantastisk gode gitarer med fantastisk god vib-arm. Låter fantastisk cleant som med vreng og behagelig å spille på... men må nok se etter brukt. Med krona i dårlig forfatning så tror jeg kanskje ikke 35k holder. De kosta 36k ny for noen år siden.

Link to comment
Share on other sites

Det spør jo veldig hva du er ute etter. Er det cleans, blues, metal. Jeg har ikke prøvd PRS, men ville vurdert en PRS DGT eller tilsvarende jeg også, liker godt at de er så simple og bare gode reviews å finne. 

Eventuelt en Ernie Ball Music Man JP av den "forrige generasjonen" før Majesty serien - med mindre du liker utseende på de nye da. Burde matche kriteriene dine ganske godt - lettspilt og vibarm. Kan ofte finne gode eksemplarer med piezo på finn til under 20k. 

Er du ute etter en øks til metal - ESP Horizon, Mayones, Caparison hvis du kommer over en. 

Personlig ville jeg kjøpt to gitarer til den prisen, en i 20k klassen og en litt rimeligere. Men man vet aldri! 

Link to comment
Share on other sites

Tenker at for så mye penger har du mulighet til å utforske bruktmarkedet en god stund og trenger ikke tape penger heller om du gjør litt forundrsøkelser. Dyr og bra gitar trenger ikke nødvendigvis bety at den passer deg. Smaken er så forskjellig, og gitarer også. Selv har jeg prs ,fender,Gibson, Ibanez,Blade,hohner,fernandes,tokai og mye mer.for min del har de ulike kvaliteter som funker til forskjellige ting.bruk heller litt tid til å utforske og finne ut hva du liker

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Fin en gitar du syns er digg å spille på unplugged, uten å henge deg så mye opp i prisen. Låter den bra unplugged er sjansen for at den låter bra gjennom en amp relativt stor. Sørg så for at du får gitaren satt skikkelig opp etter dine preferanser av noen som kan det. En «passe bra» gitar som er fantastisk bra satt opp er en bedre gitar enn en «skikkelig bra» gitar som har krisesetup.

Kjipt svar. Kjøp det dyreste du har råd til og få den satt skikkelig opp. Livet er for kort til ikke å nyte gleden av å brenne penger på noe du har skikkelig lyst på.

 • Like 3
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Hvilke type musikk spiller du? 

Henger meg litt opp i "låte klokkerent". Hva legger du i det? For meg høres det ut som single coils gjennom Fender Twin Reverb, men du kan jo selvsagt legge andre ting i det en meg ;) 

 

Link to comment
Share on other sites

Jeg er enig med han godeste @Truckstop Chuckie 

Man skal virkelig ikke kimse av kvalitet og generell *feel* som et kvalitets instrument gir deg. Men, dette kan man finne ved et billigere instrument sier du? Ja, det har du helt rett i. Men det at en gitar f.eks har PLEK-behandling, gjør så vanvittig mye. Ihvertfall for meg personlig, som liker tullete lav action og tynne strenger. PRS har meget bra gitarer, så jeg anbefaler deg å teste et par stykker. Så finner du fort ut om den passer deg eller ei :) 

Så når Terje forteller deg at hans Epiphone låter og spiller minst like bra som din PRS, så spark han i leggen, for det er virkelig forskjell. Uansett hva folk sier 😎

 • Like 1
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg har kanskje ikke så mye å tilføre diskusjonen, men det er jo gøy å si hva en mener - i alle fall når det er prokrastinering! 

De fleste gitarer i dag, over 5000kr, låter "klokkereint" med godt setup. Jeg har ikke så mye til overs for YouTuber-en Rhett Shull, men han har et godt poeng når han sier at vi lever i "the golden age of gear". Det er rett og slett mulig å få veldig godt utstyr til ikke alt for mye penger. Selvfølgelig er en gitar til 30K "bedre" enn en til 5K, men jeg synes ikke nødvendigvis alltid at en gitar til 30K er bedre enn en til feks 10K. 

Hvis jeg skal være helt ærlig så virker det ikke som om du vet hva du leter etter. Det må du finne ut av først av alt. Skal du ha en metall-øks, super strat, bluesmaskin eller en rock n´roll-gitar? Det må du finne ut av. Nå blir det litt som når fruen spør meg om hvilke planter jeg liker best... 

30K er mye (!) penger... Jeg kan bare drømme. Med de summene kan du kanskje få deg en halvkurrant vintage-gitar også. Hvis du klarer å se bort fra finish, uoriginale pickuper, osv. så skal det gå an å gjøre en god deal. 

Selv om jeg ikke aner hva du er ute etter, så kommer jeg med noen forslag. Til og med i kategorier.

Allrounder: PRS DGT
Super strat: Suhr Guthrie Govan
Bluesmaskin: Hvilken som helst dyr stratocaster-type.
Rock n´roll-maskin, ev. Nashville: En dyr telecaster.

Dyre gitarer er litt som pølser. De fleste er gode (men Finnbråten er best...).
 

Link to comment
Share on other sites

Henger meg på det Kossoff sier her. Til å bruke 30000 virker det som om du ikke har behovet helt klart for deg. Risikoen er at du kjøper en dyr gitar, og finner ut etter en stund at det ikke ble helt optimalt og vil selge igjen, og må ta smellen med et verditap dersom du kjøpte nytt. I det perspektivet er det mindre risiko ved å kjøpe brukt der du kan selge for nogenlunde samme pris dersom det ikke falt i smak. 
 

 

Link to comment
Share on other sites

Som nevnt over her; god set-up er viktig uansett pris! 
Halsprofil betyr VELDIG mye for meg (mange high-end gitarer har røket pga at jeg ikke fant meg til rette).

Ellers så er det jo «the law of diminishing return» (se video). 

Mitt tips er å sjekke en brukt Ernie Ball Music Man; nydelige høykvalitetsgitarer med gode halser. Dyre gitarer nye, men ok priser brukt (Axis, Cutlass, Majesty, Valentine osv). 
 

 

Link to comment
Share on other sites

2 timer siden, WelhavenT skrev:

Som nevnt over her; god set-up er viktig uansett pris! 
Halsprofil betyr VELDIG mye for meg (mange high-end gitarer har røket pga at jeg ikke fant meg til rette).

Ellers så er det jo «the law of diminishing return» (se video). 

Mitt tips er å sjekke en brukt Ernie Ball Music Man; nydelige høykvalitetsgitarer med gode halser. Dyre gitarer nye, men ok priser brukt (Axis, Cutlass, Majesty, Valentine osv). 
 

 

Kommer jo alikevel ganske godt frem i den videoen hvorfor man velger en Gibson LP std over en Epiphone LP std. Til og med youtubelyden ga et godt inntrykk der. Men det er nok spot on.. kvalitet følger ikke pris når men bekker over en viss sum. 
Men for trådstarter her, så kan jo fort et budsjett på 30k være like greit å spre på to gode gitarere... F.eks en Gibson LP standard og en Fender Strat std. Kommer jo godt ut med det i så måte om man ikke er godt dekket på alle områder fra før. 

Link to comment
Share on other sites

Før jeg ytrer min mening må jeg avklare at jeg ikke er av den oppfatning at man nødvendigvis må cashe ut mye penger for å få et bra instrument. Delvis av grunner som er tidligere nevnt her, går du for Guns N' Roses type sound så nytter det ikke med en SSS Strat om den er aldri så god, men det gjelder også om man er litt småsær på diverse specs som f eks halsprofil (som er tilfelle med undertegnede). Kjøpte og solgte en Suhr Standard Pro ganske nylig som var en helt eksepsjonelt bra gitar, men halsen var altfor tynn for meg. Nå har jeg en meksikansk Fender jeg ga en tredjedel av prisen for, og er betraktelig mer fornøyd med da halsen passer meg mye bedre. 

Sier ikke at du ikke burde bruke 30k på en gitar, men vil anbefale å sette deg grundig inn i ting som halsprofil, pickups, treverk osv sånn at du virkelig ender opp med drømmegitaren og ikke bare casher ut blindt i håp om å få en bedre gitar :)

Edited by Alfi27
Link to comment
Share on other sites

Gjør som meg.

Kless til og kjøp en Telecaster til 19 000 som førstegitar :)

Jeg kjøpte en Thinline med single coil + humbucker (Shawbucker).

Shawbuckeren har jeg aldri likt, så det var en bom, men ellers så er jeg kjempefornøyd.

Det er den beste gitaren jeg har spilt på så langt.

Men, når sant skal sies så får du mange glimrende gitarer i 3000-5000 kronersklassen.

Det er bare ofte litt verre å finne en skikkelig god en.

 

Jeg kjøpte en Harley Benton TE-20MN BM Standard Series senere (fra Thomann).

Det er den billigste Telecastermodellen fra Harley Benton.

Den er veldig god å spille på, men min er altfor tung.

Det var en på jazzguitar.be forumet som hadde kjøpt samme gitar, men hans var lett og god.

Så det er litt på lykke og fromme.

461106.jpg

 

Edited by Gitarcowboy
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.