Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

Ønsker å kjøpe El gitar, men vet ingenting om El


PickBoy

Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg vet egentlig ingenting om El gitar, men øsker å kjøpe.

Det jeg lurer på er lyden.... er det forsjellige gitarer for forsjellige lyder, eller er dette noe man stiller på gitaren ?

Og i såfall, hva slags lyder har de forjellige gitarene?...

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gitarer låter forskjellig, men kanskje ikke så mye at det betyr noe for sitt første gitarkjøp. Jeg spør ofte førstegangskjøpere om hvilken type musikk de liker? Det er ofte et godt utgangspunkt når en ser etter en ny gitar.

Endret av blaamann
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

For elektriske gitarer, den svenske Hagstom er gode gitarer og gir mye for pengene. For eksempel Tremar Viking Deluxe. Selv om dette er rimelige gitarer er det en god del profesjonelle som bruker dem. På Hagstroms hjemmeside (Hagstrom.com) har de også lydtester på de fleste gitarene. Da velg den du liker, kombinert med det utseende du liker best. Videre kan du finne mange demoer og vurderinger på internett.

Og på forsterkere så er Boss sine forsterkere som kom ut for et par år siden mektige gode. De er også ganske rimelige. Kjøp en av de større, da mektigere lyd, og du kan skru de langt ned for innendørs.

Og lyden, den steller du både på gitaren og enda mer på forsterkeren. 

Lykke til. Det er viktig å være glad i utstyret sitt, så kjøp ikke det aller billigste

Endret av LasseN
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er vel fire klassiske elgitarkarakter:

Fender Stratocaster og Telecaster, Gibson Les Paul og div Gretsch m/ Filtertron-pickuper.

For å høre særpreget til de forskjellige gitaren, hør på gitarister som er kjente for å spille på nettopp disse gitarene.

Andre kjente lydkarakterer er Rickenbacker, Gibson SG og ES-335 og Epiphone Casino/Gibson ES-330.

På åttitallet kom de såkalte superstratene som vel er et forsøk på å blande Stratocaster og Les Paul, m/ humbucker-pickup i bridge, som en Les Paul, men vibarm og mer ergonomisk fasong som en Strat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, 
Nå vet jeg ikke hvilket budsjett du har, eller om du har spilt akustisk gitar tidligere, så du får ta det jeg skriver med en klype salt. Jeg tenker at du kanskje ikke har spilt noe tidligere?

Jeg ville gått for en Squier Classic Vibe, Stratocaster- eller, kanskje aller helst, Telecaster-modell. En Telecaster har få deler, er lett i bruk, har ikke flytende bro (som gjør alt enklere) og gitarene byr på mange klassiske lyder. Det klippet du viste høres (for meg) veldig "Telecaster" ut. Om du har spilt akustisk gitar tidligere, og vet at gitar er noe du skal fortsette med, ville jeg lagt mer penger i gitaren.

Lydene man får i en gitar kommer i all hovedsak fra forsterkeren. Gitaren er viktig for lyd, men særlig i starten er ampen (slangord for gitarforsterkeren) det som former lyden mest. Jeg ville uten å tenke meg om gått for en Boss Katana. Denne ampen byr også på mange forskjellige lyder, slik at du kan spille mye forskjellig. En Boss Katana passer alle ferdighetsnivåer og er veldig god for hjemme-spilling. 

Lykke til på ferden :)

Edit: Så budsjettet ditt nå. Spar litt penger, ev. lån noen kroner av mor, far, besteforeldre eller søsken om det er mulig. 2000kr er rett og slett ikke noe særlig å rutte med om man skal ha utstyr som gir litt spilleglede. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Budsjett på 2000 er kanskje litt snaut.

For 3000- 4000 kan du antakelig finne en ok brukt elgitar og forsterker med innebygd høytaler på Finn.no.

Men søk på den gitaren du finner på Finn på internett før du kjøper og hør på vurderinger og demoer. Og kjøp heller en eldre litt sterk og tung forsterker enn de nyere på bare 5 og ti Watt.

Endret av LasseN
Lenke til kommentar
Del på andre sider

14 minutter siden, LasseN skrev:

Og kjøp heller en eldre litt sterk og tung forsterker enn de nyere på bare 5 og ti Watt.

Tja, det kan jo være delte meninger og akkurat det.

Men, ellers enig i at budsjettet nok er noe i snaueste laget.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjør på med en brukt Squire Strat og en Boss Katana Mini eller Roland Cube forsterker. Kommer innenfor budsjettet da. Ligger flere på finn i din prisklasse. Eventuelt vent til det dukker opp en Telecaster i prisklassen. Gjelder å ikke være for kresen i din prisklasse. Kjøp noe, spill og oppgrader til en bedre gitar etterhvert hvis det blir aktuelt. 

Søk både etter Squire og Squier. 

20200412_182309.jpg

Endret av Troll
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.