Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Bytte pickuper eller en gitar til?


Anbefalte innlegg

Jeg har en Ibanez Talman TM303M, dvs en billig T-gitar som er helt fantastisk å spille på. Den har 3 pickuper (Nashville-aktig), som gjør at jeg har både tele og strat-lyd etter behov. Lyden er god på lavt nivå, men det er mye støy og veldig lav lyd mot AS73-en som har to humbuckere. Så i regnestykket er det med at jeg bør / må ha nye pickuper i den uansett (f.eks. DiMarzio Twang King etc)

https://www.youtube.com/watch?v=TFncR270Fmg

Spiller mest blues, Tom Petty, Rolling Stones, CCR osv for tiden. Men så er det mulig at jeg nå etterhvert skal jamme, kanskje også spille inn, litt hardere musikk. Sånn rock'n roll Deep Purple, Ozzy, Dio, Iron Maiden-ish... (Full av penger hadde det blitt en Ibanez S-serie eller RG.)

Går det da an å bytte pickuper, og ha noenlunde lyd i begge genre? Eller må man kompromisse så mye begge veier at ny gitar er smartest.

Bridge: https://www.dimarzio.com/pickups/hum-canceling/fast-track-t
Middle: https://www.dimarzio.com/pickups/hum-canceling-strat/cruiser-neck
Neck: https://www.dimarzio.com/pickups/hum-canceling-strat/fast-track-1

Erfaringer, råd, idéer?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kommer nok langt med en fast track eller Seymour Duncan Lille 59 i bro. 

Syns du gitaren er helt knall og du trenger bedre lyd, ja til nye pickups. Min erfaring er at nye pickups ofte gjør underverker i en gitar. Pickupene kommer jo fort på 3, til den prisen (pluss litt til) kan du være heldig og få tak i en god gitar med humbuckere for å dekke sjangeren du forespeiler. En RG570, RG550 eller en premium av noe slag. S-serien er veldig lite ettertraktet, og går billig. Da får du mye for pengene. 

Endret av Troll
Skrev 59 i hals, mente bro!
 • Liker 3
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det ble selvfølgelig en "ny" gitar, som er på vei i posten akkurat nå. Får den nok ikke før om en uke pga helligdager.. En 2010-mod Ibanez RGA72TQM med EMG 81/85 pickuper. Og en Nux Metal Core distortion-pedal er også på vei samtidig.
Sa jeg aldri skulle ha billig-tremolo mer, men det finnes vel bedre utgaver å få kjøpt dyrt om den ikke holder stemminga.
https://ibanez.fandom.com/wiki/RGA72TQM
 

Husker min første Ibanez - kjøpt for konfirmasjonspengene sammen med en Marshall Valvestate 8080-, en EX360, den hadde Lo-TRS tremolo, og holdt seg stemt i over 1,5 år uten at jeg trengte å åpne nut-lockene (og ja, da var strengene døde!)
https://ibanez.fandom.com/wiki/EX360

 • Liker 4
Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 2 weeks later...

Da har jeg gjort et "kupp" igjen.

Gitaren kom den. Pene potmeterknotter hadde den også, men ikke rett type, men det er en bagatell.

Vibarma var borte (det så jeg på bildene) men også batteriboksen og cavityplata på baksida. Bobleplast og gaffateip... 

3-way switchen oppover gir lyd i neck pickup, i midten og nedover gir kun lyd i bridge pickup. Så loddebolten må fram.

Så testa jeg tremoloen jeg var litt skeptisk til (det ble sagt at den holdt stemninga - men det er nok uten vibarm) . Ved diving holder den noenlunde stem(n)inga, men så trakk jeg den opp og slapp igjen. Da er visse strenger en kvarttone høyere. Så tremoloen er av dårlig kvalitet og helt utslitt. Men det hadde jeg i bakhodet. 

Bestilte vibarm, knotter av rett type, cavitydeksel og en batteriboks som må modifiseres nå, så blir det salg igjen (med mye tap) eller oppgradering av tremolo, vi får se.

I tillegg er den litt tung, 3,8 kg

 

Positivt:

Wizardhals, fikk også justert ned action

EMG pickuper

Fargen/finishen er i nydelig.

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Grattis med ny gitar, håper issues lar seg løse uten alt for mye pes. Du kan jo prøve å ta bilde av hals fra hodet og nedover, så ser sannsynligvis om halsen er vridd. Ser det kanskje best om strengelåsene på oversadel/nut er fjernet. Ellers bør det være mulig å finne kurrante FR-system relativt billig nå? 

Hvordan er trussrod? 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
7 timer siden, larseko skrev:

Grattis med ny gitar, håper issues lar seg løse uten alt for mye pes. Du kan jo prøve å ta bilde av hals fra hodet og nedover, så ser sannsynligvis om halsen er vridd. Ser det kanskje best om strengelåsene på oversadel/nut er fjernet. Ellers bør det være mulig å finne kurrante FR-system relativt billig nå? 

Hvordan er trussrod? 

Takk for det :-)

Har noen strengesett på tur samtidig med deksel, vibarm, knotter osv fra Evenstad (blir sendt tidligst 27.04), så jeg har ikke sett på trussrod så nøye enda, tenkte ta det ved strengebytte.

Det ser ut som halsen er rett, men at bridgen er montert skeivt i forhold til halsen. Skal se på det mer når jeg setter opp den.

Har fått lodda om pickupswitch, så den funker rett nå ihvertfall. Og fant ut jeg har innebygd reverb - jäklar som det synger i fjærene. Så det må jeg få gjort noe med :-)

Blir å sette inn en Edge Pro eller en original Floyd Rose (OFR) på sikt (kommer seg vel på minimum samme pris som gitaren - 3000,-). Ellers blir det nok å sette inn en sånn vinkel med skrue i mot tremoloblokka (tremolostopper etc) først.
Brass-Trem-Stop-600x368.jpg.ba1390d247b1234607de4f51787714ef.jpg

 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Det er relativt stor forskjell på Ibanez sine tidlige kopier av Gibsons og senere utpå '70-tallet. De laget også som nevnt her, både billige og litt dyrere modeller. Typisk har vel de billigere påskrudd hals, og det vil jo gjenspeile seg i prisen man kan forvente å få. Nå ser jeg stadig vekk Ibanez Gibson-kopier til fantasipriser, også de med bolt on hals. Det beror nok på myten om at Ibanez (og Greco, Burny o.l) laget like gode eller bedre gitarer enn Gibson på '70-tallet. Det kan kanskje stemme i noen tilfeller for de dyreste Japanske kopiene, men her til lands er det nok de billigste variantene det ble solgt desidert mest av.  Også som nevnt over her; gode, detaljerte bilder av den aktuelle gitaren vil være veldig nyttig i forhold til å kunne anslå noe som helst ang. verdi.
  • Det ligger nok mye der ja, og ser man på Fender, har tilsvarende skjedd der.
  • Påstand: ekstemt lav dollarkurs i den perioden gav oss kunstig lave priser på Gibson. 
  • Tja... De har jo gått opp og ned selvsagt. Men se 2012/13 priser brukt. Kjøpte R7 brukt til 13000, med kvittering på 18000 ny. Og R8 lå fra 18-22 brukt(ikke nødvendigvis de «fryktede» 2012 modellene)  Men brukt CS, CC har jo blitt spinnvilt.  Noe sier meg de vil fortsette å stige mtp priser på nye CS og kommende ML
  • At prisene har skutt i været, er vel bare delvis sant? Les Paul Standard kostet vel over 30k for et par år siden? Nå får du '50s og '60s Standard for rundt 25k. Men ja, dyrt er det jo uansett. CS Reissues har steget betydelig, og jeg kan se for meg at Murphy-lab gitarer ikke akkurat kommer med kampanjepriser. 😅
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.