Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Tips til billig øvingsforsterker


Anbefalte innlegg

Heisann i disse koronatider sitter man mer og mer og tenker hvordan få til god hjemmeøving. Lurer derfor på om noen har tips til en god liten forsterker for øving på kontoret.

Følgende krav

1. OK cleanlyd og takle pedaler

2. Enten USB eller emulert output for tilkobling til lydkort

3. Trenger ikke ha all verdens effekter innbygd men bør ha en OK reverb.

 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Yamaha THR5 eller THR10. Låter bra, har noen effekter innebygd (inkl reverb), og USB. Kan ikke si noe om hvordan den tar pedaler da jeg aldri har brukt den med det. Den har ikke blåtann, men tlf kan tilkobles via minijack.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 timer siden, jonta skrev:

Ikke aktuelt med et Boss GT eller Vox brett, som du kobler til hifi eller noe aktivt?

Kan være aktuelt, vanskelig dette her for jeg har ikke bruk for så mye effekter. 

 

1 time siden, OsamaFetLaden skrev:

Vil du ha god, ekte rørlyd med herlig single ended-brum, kjøp den minste Laney Cub-ampen.

Skal sjekke ut.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 timer siden, GreenMan skrev:

Kan være aktuelt, vanskelig dette her for jeg har ikke bruk for så mye effekter.

Bare å la være å skru de på da. Men en ting du kommer til å like er at hvis du vil bruke effekter, som chorus, dly, klang, så får du de i stereo. En tig som har blitt et must for meg.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
12 timer siden, Mad Season skrev:

Ligger vel en Blackstar ID Core 40 for under tusenlappen på finn. Kan den være noe? Ok lyd synes jeg, men har jo et tonn effekter. 

Så den og kjøpte den jeg. Plukka den opp i går kveld og den funker fint. Står nå på skrivebordet. Ikke helt som HT20R min med 4x12 kabinett men funker til det jeg skal bruke den til. Har ikke teste den veldig mye enda og heller ikke fått teste USB-interfacet men absolutt verdt 900 spenn.

 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

ID'en er helt fin den. Testet en slik for en stund siden og den bør løse det meste. 
Jeg hadde selv Katanta 50 med var tilsvarende, kan også anbefales ved senere anledninger. Den hadde så mange valgmuligheter stock at jeg aldri tok meg tid til å prøve USB'en. 

Ellers bruker jeg en batteridrevet Boss Katana Mini når jeg ønsker cleans på lavt volum. Den leverer meget bra, og passer i sekken/baggen samt på skrivebordet,. Fin liten sak! :)

Endret av Troll
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Alltid vanskelig å komme utenom Katana 50 (om du vil ha en litt større amp som du kan bruke pedaler foran, men som også låter helt konge med de innebygde effektene) eller Katana Mini om du vil ha noe som du kan plugge i når som helst og få fine lyder fra. :) 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Jeg har Seymour Duncan Blues Set (SH1) i min Classic. Veldig allsidige pickups til alt fra blues, rock og 80 talls metal. Vintage output, veldig åpen og en del mids/diskant. JB er jo et fint valg også, disse takler mye tyngre sjangre og solospilling med mye vreng. Spørs litt hvor mye output du trenger.  Jeg spilte på 500T tidligere. Da slet litt med feedback når jeg spilte i band med en del volum. Men mulig de kan temmes med lav høyde, som forslått 😊  Vurderer selv å prøve ut BKP Emerald på sikt. 
  • Hei, som ny på forumet starter jeg en tråd som sikkert de aller fleste har startet en gang. Jeg er på utkikk etter ny gitar men har litt paranoia for covid så vil helst unngå å dra på en fysisk butikk for å ta på samtlige, selv om dette helt klart er den beste fremgangsmåten... Uansett så vil jeg oppgradere fra den gitaren jeg har i dag som er en Ibanez V50NJP. En gitar jeg har lært meg mye på men nå synes jeg tiden er inne for å legge i mer. Det jeg vil ha er en westerngitar med cutaway i heltre, gjerne med mic. Gitaren bør ha god topp og bunn så jeg kan synge med. Når det kommer til budsjett er jeg litt fleksibel men vil unngå å bruke noe særlig mer enn 15K men kan godt koste langt mindre. Trenger ikke være ny.   Noen spesifikke anbefalinger hvilke jeg bør se etter?
  • 496r funker overraskende bra i bridge spør du meg. Hva med å teste det sammen med en 490 i neck?  Verd et forsøk før du evt handler inn noe nytt. 
  • Jeg bor i lillestrøm område, tar gjerne i mot forslag på billige gitartechs om du har kjennskap til disse rundt her.  Har forsåvidt gjort rengjøring, oljing og strengskifte på andre gitarer selv, så dette trenger jeg sikkert ikke betale for. Båndsliping har jeg ikke vært borti. Kan det være aktuelt å bytte sadel? Ser at min har samme høyde over alle strengene, i motsetning til min akustiske, men vet ikke om dette er negativt i og for seg.
  • Kjøpte pakken fra York, men har ikke fått implementert dem enda. Testet riktignok litt mer med IR som forrige eier la inn, merker at man kan få ganske bra lyd med litt tweaking her. Enkelt å utforske og tweake med HX Edit. Testet også med eksterne overdrives, og syns de gjorde nytten! Alt i alt, fin liten sak 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.