Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Ja ... litt sånn ‘tongue in cheek’ liste over do’s and don’ts (mest don’ts) i et typisk hjemmestudio hos en typisk glad amatør ... Basert på egne erfaringer ... 
 

#1 Sett fra deg gitarn før du begynner å fikle med/flytte på/sette opp mikrofoner ... (dere med barn har sikkert mindre problemer enn oss barnløse her ... 😉 )


#2 Plukk frem plektere, slides, capoer, E-bows e.t.c før du setter deg og tar på deg hodetelefonene og plukker opp gitarn ... 

 

#3 Bruk tuner før du tar opp noe ! Irriterende å få til et bra opptak som man kan bruke til noe, før å så oppdage at det går i sånn ca Ab- / G#+ ... :)

 

#4 ?

 • Liker 2
 • Hehe 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ikke tenk at et take av gitar, vokal etc. duger hvis du ikke er helt fornøyd. Du kan ikke rette opp et dårlig take i miksen, så bruk heller litt tid. Legg det bort hvis du tenker at du ikke får det til, og gjør et nytt forsøk senere. (Man kan selvsagt ta opp mange takes og klippe sammen, men det krever at man vet hva man gjør, og er heller ingen garanti for at sluttproduktet blir bra.)

 • Liker 2
Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 1 month later...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Lignende innhold

  • Av juzzizhow
   Stuebrukt liten (bitteliten) og stor kondis byttes mot en eller an morsom/sær gitarpedal f.eks ?

   Nypris på disse to samlet er vel 1200 +/- et sted ... 

   Esken/etuiet til B-5:en har fått seg en smell. Utover det er det strøkent og fint !

   Kan ses/demonstreres/testes i Asker !

  • Av Mr.Scary
   Tenker å få til en fin struktur med all kablingen til/fra gitar racket mitt osv...
   Merking av kablene blir da evnt sånn at hver kabel forblir dedikert til formålet sitt.
   Hva bruker dere til merking som sitter godt. Tenker å få med tall/tekst . Tips til hvor man kan få tak i godt merkeutstyr/ting.
    
    
  • Av Naigewron
   Jeg har et lite hjemmestudio som jeg gjerne skulle lært meg å bruke litt bedre. Jeg har lært meg å spille inn grunnleggende spor og gjøre litt redigering gjennom å rote litt rundt i Cubase, men jeg vet egentlig ikke hva jeg gjør eller om det finnes bedre måter. Når det så er på tide å begynne videre arbeid (grunnleggende effekter, equalizere, kompressor, litt miksing, etc) så har jeg ikke den fjerneste anelse lengre.
   Så jeg lurte på om noen har tips til en oppegående bok (eller annen ressurs) som går gjennom essensielle ting man bør vite i et hjemmestudio, men uten å grave seg så langt ned at jeg bare mister interessen. Altså en "Home studio for dummies" type bok.
   Jeg ser det finnes en "Home recording for musicians for dummies" der ute, men ser mange som kommenterer at den er veldig utdatert (selv i nyeste edition).
   Bonus hvis noen har tips som er giret mot Cubase, siden det er min valgte plattform. Det er jo alltid enkelte ting som er veldig forskjellige mellom forskjellige DAW, og jeg blir lett forvirret
  • Av Affen
   Noen som har erfaring med Guitar Rig eller andre lignende programmer? Tenker på til innspilling i hjemmestudioet, greit å ha noe en kan bruke på kveldstid uten å vekke naboen. Hvordan funker det med pedaler ?
  • Av Erik VB
   Hei!
   Jeg har akkurat kjøpt en ny akustisk gitar, type Martin D-28, på nett:
   http://www.martinguitar.com/component/k2/item/204-d-28.html?Itemid=6
   Jeg venter på å motta den i løpet av få dager.
   Jeg tar trubaduroppdrag og er opptatt av å få god lyd ut til PA-anlegget. Jeg har forsket litt rundt for å få tak i en god pickup/mikrofon som kan monteres inn i gitaren.
   Slik jeg ser det er LR Baggs anthem kanskje det beste som er å få på markedet (?).
   Jeg er mest interessert i deres stagepro modell, som gjør det mulig å styre volum, diskant og bass, samt tuner, feedback og battery-check på siden av gitaren: http://www.lrbaggs.com/stagepro_anthem.htm#overview
   For å montere dette må man lage hull i gitarens side. Det jeg lurer på er om dette kan få noe å si for kvaliteten på lyden?
   Noen som har noe erfaring med lydforandring etter montering av kontroller på siden av gitaren? Tar gjerne i mot erfaringer som også omhandler andre typer gitarer og pickups.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.