Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Uskrevne lover/regler i hjemmestudioet...


Anbefalte innlegg

Ja ... litt sånn ‘tongue in cheek’ liste over do’s and don’ts (mest don’ts) i et typisk hjemmestudio hos en typisk glad amatør ... Basert på egne erfaringer ... 
 

#1 Sett fra deg gitarn før du begynner å fikle med/flytte på/sette opp mikrofoner ... (dere med barn har sikkert mindre problemer enn oss barnløse her ... 😉 )


#2 Plukk frem plektere, slides, capoer, E-bows e.t.c før du setter deg og tar på deg hodetelefonene og plukker opp gitarn ... 

 

#3 Bruk tuner før du tar opp noe ! Irriterende å få til et bra opptak som man kan bruke til noe, før å så oppdage at det går i sånn ca Ab- / G#+ ... :)

 

#4 ?

 • Liker 2
 • Hehe 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ikke tenk at et take av gitar, vokal etc. duger hvis du ikke er helt fornøyd. Du kan ikke rette opp et dårlig take i miksen, så bruk heller litt tid. Legg det bort hvis du tenker at du ikke får det til, og gjør et nytt forsøk senere. (Man kan selvsagt ta opp mange takes og klippe sammen, men det krever at man vet hva man gjør, og er heller ingen garanti for at sluttproduktet blir bra.)

 • Liker 2
Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 1 month later...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Lignende innhold

  • Av Mr.Scary
   Tenker å få til en fin struktur med all kablingen til/fra gitar racket mitt osv...
   Merking av kablene blir da evnt sånn at hver kabel forblir dedikert til formålet sitt.
   Hva bruker dere til merking som sitter godt. Tenker å få med tall/tekst . Tips til hvor man kan få tak i godt merkeutstyr/ting.
    
    
  • Av Naigewron
   Jeg har et lite hjemmestudio som jeg gjerne skulle lært meg å bruke litt bedre. Jeg har lært meg å spille inn grunnleggende spor og gjøre litt redigering gjennom å rote litt rundt i Cubase, men jeg vet egentlig ikke hva jeg gjør eller om det finnes bedre måter. Når det så er på tide å begynne videre arbeid (grunnleggende effekter, equalizere, kompressor, litt miksing, etc) så har jeg ikke den fjerneste anelse lengre.
   Så jeg lurte på om noen har tips til en oppegående bok (eller annen ressurs) som går gjennom essensielle ting man bør vite i et hjemmestudio, men uten å grave seg så langt ned at jeg bare mister interessen. Altså en "Home studio for dummies" type bok.
   Jeg ser det finnes en "Home recording for musicians for dummies" der ute, men ser mange som kommenterer at den er veldig utdatert (selv i nyeste edition).
   Bonus hvis noen har tips som er giret mot Cubase, siden det er min valgte plattform. Det er jo alltid enkelte ting som er veldig forskjellige mellom forskjellige DAW, og jeg blir lett forvirret
  • Av Affen
   Noen som har erfaring med Guitar Rig eller andre lignende programmer? Tenker på til innspilling i hjemmestudioet, greit å ha noe en kan bruke på kveldstid uten å vekke naboen. Hvordan funker det med pedaler ?
  • Av Erik VB
   Hei!
   Jeg har akkurat kjøpt en ny akustisk gitar, type Martin D-28, på nett:
   http://www.martinguitar.com/component/k2/item/204-d-28.html?Itemid=6
   Jeg venter på å motta den i løpet av få dager.
   Jeg tar trubaduroppdrag og er opptatt av å få god lyd ut til PA-anlegget. Jeg har forsket litt rundt for å få tak i en god pickup/mikrofon som kan monteres inn i gitaren.
   Slik jeg ser det er LR Baggs anthem kanskje det beste som er å få på markedet (?).
   Jeg er mest interessert i deres stagepro modell, som gjør det mulig å styre volum, diskant og bass, samt tuner, feedback og battery-check på siden av gitaren: http://www.lrbaggs.com/stagepro_anthem.htm#overview
   For å montere dette må man lage hull i gitarens side. Det jeg lurer på er om dette kan få noe å si for kvaliteten på lyden?
   Noen som har noe erfaring med lydforandring etter montering av kontroller på siden av gitaren? Tar gjerne i mot erfaringer som også omhandler andre typer gitarer og pickups.
  • Av tomandre81
   http://soundcloud.com/rautavalta/demo1
   På vedlagte bilde kan dere se DAW'en jeg bruker og plugins og noe oppsett.
   Jeg har ikke lagt til bass-gitar enda da jeg vil jobbe mer med tromme-lyden og gitarene.
   Har lyst å få mer in-your-face lyd som er mer klarere og mer fremtredende. Slik lyden er nå virker det som det er litt bak et ullteppe.
   Har før drevet heftig med plugins, på en gitar hadde jeg kanskje 7 plugins, nå prøver jeg å forenkle til max 3 plugins som dere ser på bildet.
   Bruker iZotope Ozon 4 på trommene. Her er det millioner av muligheter.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg har Seymour Duncan Blues Set (SH1) i min Classic. Veldig allsidige pickups til alt fra blues, rock og 80 talls metal. Vintage output, veldig åpen og en del mids/diskant. JB er jo et fint valg også, disse takler mye tyngre sjangre og solospilling med mye vreng. Spørs litt hvor mye output du trenger.  Jeg spilte på 500T tidligere. Da slet litt med feedback når jeg spilte i band med en del volum. Men mulig de kan temmes med lav høyde, som forslått 😊  Vurderer selv å prøve ut BKP Emerald på sikt. 
  • Hei, som ny på forumet starter jeg en tråd som sikkert de aller fleste har startet en gang. Jeg er på utkikk etter ny gitar men har litt paranoia for covid så vil helst unngå å dra på en fysisk butikk for å ta på samtlige, selv om dette helt klart er den beste fremgangsmåten... Uansett så vil jeg oppgradere fra den gitaren jeg har i dag som er en Ibanez V50NJP. En gitar jeg har lært meg mye på men nå synes jeg tiden er inne for å legge i mer. Det jeg vil ha er en westerngitar med cutaway i heltre, gjerne med mic. Gitaren bør ha god topp og bunn så jeg kan synge med. Når det kommer til budsjett er jeg litt fleksibel men vil unngå å bruke noe særlig mer enn 15K men kan godt koste langt mindre. Trenger ikke være ny.   Noen spesifikke anbefalinger hvilke jeg bør se etter?
  • 496r funker overraskende bra i bridge spør du meg. Hva med å teste det sammen med en 490 i neck?  Verd et forsøk før du evt handler inn noe nytt. 
  • Jeg bor i lillestrøm område, tar gjerne i mot forslag på billige gitartechs om du har kjennskap til disse rundt her.  Har forsåvidt gjort rengjøring, oljing og strengskifte på andre gitarer selv, så dette trenger jeg sikkert ikke betale for. Båndsliping har jeg ikke vært borti. Kan det være aktuelt å bytte sadel? Ser at min har samme høyde over alle strengene, i motsetning til min akustiske, men vet ikke om dette er negativt i og for seg.
  • Kjøpte pakken fra York, men har ikke fått implementert dem enda. Testet riktignok litt mer med IR som forrige eier la inn, merker at man kan få ganske bra lyd med litt tweaking her. Enkelt å utforske og tweake med HX Edit. Testet også med eksterne overdrives, og syns de gjorde nytten! Alt i alt, fin liten sak 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.