Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Forsøker å intonere en gammel Ibanez RS230 jeg har liggende. Har aldri vært utfor lignende tilfelle. Den lyse E er i boks, men ingen av de andre strengene. Har vært over hele broa, men E A G B er for høy og D er for lav uansett hva jeg gjør. Noen som kan tenke seg hva jeg ikke gjør riktig?

Ibanez RS230.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tja... har du gjort tilsvarende før? Jeg har vært borti av og til at det har vært håpløst å intonere gamle strenger ordentlig pga kink og bøy i kontaktpunktene og og sånn, men det har vært de spunnede strengene først og fremst. Tipset er å bruke nye strenger. Og fint om du får tatt nærbilde av bro og nut.

Siden du kmmer i mål med tynn E, bør det jo la seg gjøre med resten også med mindre du ikke har mer å gå på for å forlenge strengespennet. D for lav, også: har du mer å gå på for å forkorte strengespennet?

Det finnes forøvrig flere tråder med oppsett av denslags, kanskje det kan hjelpe å se litt i de?

Denne feks.

Endret av Gubbe
 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har ikke vært så mye borti dette, men forstår gangen i det. Har justert truss rod, strengehøyde og til slutt skulle jeg intonere, men det var ingen enkel sak. Selv om jeg bruker hele strengespennet frem og tilbake, kommer jeg ikke i mål. Mistenker at nut er noe lav. Har nye strenger.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
12 timer siden, JonnyH67 skrev:

Har ikke vært så mye borti dette, men forstår gangen i det. Har justert truss rod, strengehøyde og til slutt skulle jeg intonere, men det var ingen enkel sak. Selv om jeg bruker hele strengespennet frem og tilbake, kommer jeg ikke i mål. Mistenker at nut er noe lav. Har nye strenger.

Tviler på der har noe ned « lav nut» å gjøre . Jeg haugevis med gitarer med så lav nut som er mulig uten klirr . Post bra nærbilder av bridge - er nok det som må sjekkes først . 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skru D-strengen slik at den sadelen kommer nærmere pickupen, altså slik at total lengde på strengen blir kortere. Motsatt for de som var for lys, de skrur du slik at sadelen kommer lengre unna pickupen. Kommer fjæra i veien, så tar du enten av denne fullstendig eller så klipper du av en liten bit, slik at du kan skru sadelen lengre inn. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har forsøkt å skru disse frem og tilbake, men ingen forbedring. Jeg kan høre en liten forbedring, men stemmeapparatet viser ingen forbedring. Mulig jeg må klippe fjærene eller ta dem av ja. Skal prøve dette.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har byttet ut nut etter 2 timer med sliping og justering. Resultatet ble bra og lyden er mye bedre. Intoneringen er  noe bedre, men ikke helt der. Takker for hjelpen :)

 

 • Liker 2
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • så da blir albumet gitt ut på 15ips spolebånd og en god pressing på lp? alltid moro med helanaloge innspillinger.
  • Da er vi i gang med miksing og mastring av nye låter på analogt utstyr. Kosekrok😀
  • Men da tror jeg går for Behringer interfacet, blir perfekt for mitt bruk i såfall. Slipper også å kjøpe inn ekstra som DI boks å slikt. 
  • Jeg er ikke ekspert, men det er stort sett slik: Line-in er for "line level" signaler, som f.eks. fra et keyboard. ignalet fra en gitar er "instrument level", som er mye lavere, og har også høy impedans (forkortet "Hi-Z"). Slike signaler behøver litt hjelp for å få nok signalstyrke til å spilles inn på et komfortabelt nivå. Her kan du enten bruke en DI-boks (helst aktiv), som har som eneste oppgave å ta et svakt, og gjerne høy-impedans (Hi-Z), signal og konvertere det til line level. Hi-Z-innganger i et interface benytter preampen i inngangen til å øke signalstyrken på instrumentsignalet. Hvis du plugger et gitarsignal i en vanlig line-in risikerer du å måtte øke volumet kraftig inne i DAWen din for å få et akseptabelt volum på innspillingen, og det gjør også at du øker nivået på all bakgrunnsstøyen som ble spilt inn samtidig. Ikke optimalt. Boss-brettet ditt har nok mulighet til å pushe ut et mye kraftigere signal enn et vanlig gitarsignal, og antakelig også med lavere impedans, men det er likevel ikke sikkert den leverer nok signalstyrke til å plugge rett i en linjeinngang. Behringer-interfacet som @Audun linket er nok et veldig fint alternativ for en lav pris hvis du trenger fire inputs der alle kan enten benyttes til mikrofoner eller gitarsignaler. Alle fire inputs har mic-preamps og kan settes i Hi-Z modus, og etter hva jeg har hørt og lest så er Behringer-interfacene helt kurant på kvalitet, og stort sett uslåelige på pris.
  • Usikker på hva jeg trenger faktisk. Når er det man har behov for preamp og line in? Tanken var å finne en boks som kan ta inputs fra gitar, bass og kanskje 2 mikrofoner. Som jeg lett kan bruke med mine effekt pedaler, har headphones output og samtidig ha støtte for flstudio. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.