Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Forsøker å intonere en gammel Ibanez RS230 jeg har liggende. Har aldri vært utfor lignende tilfelle. Den lyse E er i boks, men ingen av de andre strengene. Har vært over hele broa, men E A G B er for høy og D er for lav uansett hva jeg gjør. Noen som kan tenke seg hva jeg ikke gjør riktig?

Ibanez RS230.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tja... har du gjort tilsvarende før? Jeg har vært borti av og til at det har vært håpløst å intonere gamle strenger ordentlig pga kink og bøy i kontaktpunktene og og sånn, men det har vært de spunnede strengene først og fremst. Tipset er å bruke nye strenger. Og fint om du får tatt nærbilde av bro og nut.

Siden du kmmer i mål med tynn E, bør det jo la seg gjøre med resten også med mindre du ikke har mer å gå på for å forlenge strengespennet. D for lav, også: har du mer å gå på for å forkorte strengespennet?

Det finnes forøvrig flere tråder med oppsett av denslags, kanskje det kan hjelpe å se litt i de?

Denne feks.

Endret av Gubbe
 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har ikke vært så mye borti dette, men forstår gangen i det. Har justert truss rod, strengehøyde og til slutt skulle jeg intonere, men det var ingen enkel sak. Selv om jeg bruker hele strengespennet frem og tilbake, kommer jeg ikke i mål. Mistenker at nut er noe lav. Har nye strenger.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
12 timer siden, JonnyH67 skrev:

Har ikke vært så mye borti dette, men forstår gangen i det. Har justert truss rod, strengehøyde og til slutt skulle jeg intonere, men det var ingen enkel sak. Selv om jeg bruker hele strengespennet frem og tilbake, kommer jeg ikke i mål. Mistenker at nut er noe lav. Har nye strenger.

Tviler på der har noe ned « lav nut» å gjøre . Jeg haugevis med gitarer med så lav nut som er mulig uten klirr . Post bra nærbilder av bridge - er nok det som må sjekkes først . 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skru D-strengen slik at den sadelen kommer nærmere pickupen, altså slik at total lengde på strengen blir kortere. Motsatt for de som var for lys, de skrur du slik at sadelen kommer lengre unna pickupen. Kommer fjæra i veien, så tar du enten av denne fullstendig eller så klipper du av en liten bit, slik at du kan skru sadelen lengre inn. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Jeg har Seymour Duncan Blues Set (SH1) i min Classic. Veldig allsidige pickups til alt fra blues, rock og 80 talls metal. Vintage output, veldig åpen og en del mids/diskant. JB er jo et fint valg også, disse takler mye tyngre sjangre og solospilling med mye vreng. Spørs litt hvor mye output du trenger.  Jeg spilte på 500T tidligere. Da slet litt med feedback når jeg spilte i band med en del volum. Men mulig de kan temmes med lav høyde, som forslått 😊  Vurderer selv å prøve ut BKP Emerald på sikt. 
  • Hei, som ny på forumet starter jeg en tråd som sikkert de aller fleste har startet en gang. Jeg er på utkikk etter ny gitar men har litt paranoia for covid så vil helst unngå å dra på en fysisk butikk for å ta på samtlige, selv om dette helt klart er den beste fremgangsmåten... Uansett så vil jeg oppgradere fra den gitaren jeg har i dag som er en Ibanez V50NJP. En gitar jeg har lært meg mye på men nå synes jeg tiden er inne for å legge i mer. Det jeg vil ha er en westerngitar med cutaway i heltre, gjerne med mic. Gitaren bør ha god topp og bunn så jeg kan synge med. Når det kommer til budsjett er jeg litt fleksibel men vil unngå å bruke noe særlig mer enn 15K men kan godt koste langt mindre. Trenger ikke være ny.   Noen spesifikke anbefalinger hvilke jeg bør se etter?
  • 496r funker overraskende bra i bridge spør du meg. Hva med å teste det sammen med en 490 i neck?  Verd et forsøk før du evt handler inn noe nytt. 
  • Jeg bor i lillestrøm område, tar gjerne i mot forslag på billige gitartechs om du har kjennskap til disse rundt her.  Har forsåvidt gjort rengjøring, oljing og strengskifte på andre gitarer selv, så dette trenger jeg sikkert ikke betale for. Båndsliping har jeg ikke vært borti. Kan det være aktuelt å bytte sadel? Ser at min har samme høyde over alle strengene, i motsetning til min akustiske, men vet ikke om dette er negativt i og for seg.
  • Kjøpte pakken fra York, men har ikke fått implementert dem enda. Testet riktignok litt mer med IR som forrige eier la inn, merker at man kan få ganske bra lyd med litt tweaking her. Enkelt å utforske og tweake med HX Edit. Testet også med eksterne overdrives, og syns de gjorde nytten! Alt i alt, fin liten sak 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.