Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Peavey Valveking MKII 50 element og rør?


Anbefalte innlegg

Har nettopp fått tak på en Peavey Valveking II 50 Combo.
Den har en Celestion V30 Vintage 16ohm (originale fulgte med,) det var nettopp byttet rør i den 6L6 og justert bias.

Fikk den for 2000,- kr på finn så jeg kunne ikke la være - ser helt ny ut. (https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=162415701) Ny her: (https://musikkhuset.no/produkt/gitar/forsterkere/gitar-forsterker/peavey/peavey-valveking-ii-50-combo)

Forsterkeren har DI/XLR med Cab-sim, USB-ut, dummyload, 2 kanaler med hver sin EQ, Effect-loop, footswitch, extern cab-utgang med 4, 8 eller 16 ohm, er justerbar med 50, 12 eller 2 watt. A-A/B-switch, 12" element m.m... En meget allsidig forsterker.

Men. Jeg er nybegynner på 29:de året og får ikke lyden jeg vil ha. Er nok bortskjemt med en Vox MV50-AC (3 brytere - gain - volum og tone.)
Synes klarlyden er litt "steril" - headroom så det holder. Overdrive-kanalen funker noenlunde på minimum gain - men blir grøtete - kanskje pga elementet?

Vil jeg få litt mer vintage lyd om jeg bytter til EL34 rør? (dette kan gjøres på valveking mk2 - ikke på de første)

Og er det element som passer bedre enn V30? Openback er vel ikke optimalt for V30. Vurderer å sette tilbake orignalelementet.

Burde hatt en VOX AC15 eller NT15, men da får jeg ikke alle disse kjempefine funksjonene for stille innspilling osv.

Erfaringer? Tips?

Endret av BobbyBay
Lenke til innlegg
Del på andre sider
13 minutter siden, Troll skrev:

Kunne det vært en ide å kjørt en svak cleanboost i front, for å krydre lyden litt? 

Takk for tips, det ble noe annet ja. Har en Nux Drive Core som funker både som transparent og/eller OD-boost. Med en god del clean boost der, og forsterkeren på 2 watt, bright-switch inne og treble litt ned ble det en helt annen "lyd i pipa."

DI/XLR out eller Microphone Simulated Direct Interface (MSDI) som det så fint heter var totalt ubrukbart dessverre - fikk testet nå nettopp.

 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det var elementet som var hovedproblemet. Det originale elementet som blir dømt nedenom og hjem på alle forum, er det som skal til. I det lukkede 212-kabinettet fra Harley Benton sitter Celestion V30 som et skudd. Men fra en Peavey med åpent kabinett var det ikke brukbart.
Da lurer jeg på om Celestion'en havner på finn, og forsterkeren bli en keeper :-)

Endret av BobbyBay
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Det er relativt stor forskjell på Ibanez sine tidlige kopier av Gibsons og senere utpå '70-tallet. De laget også som nevnt her, både billige og litt dyrere modeller. Typisk har vel de billigere påskrudd hals, og det vil jo gjenspeile seg i prisen man kan forvente å få. Nå ser jeg stadig vekk Ibanez Gibson-kopier til fantasipriser, også de med bolt on hals. Det beror nok på myten om at Ibanez (og Greco, Burny o.l) laget like gode eller bedre gitarer enn Gibson på '70-tallet. Det kan kanskje stemme i noen tilfeller for de dyreste Japanske kopiene, men her til lands er det nok de billigste variantene det ble solgt desidert mest av.  Også som nevnt over her; gode, detaljerte bilder av den aktuelle gitaren vil være veldig nyttig i forhold til å kunne anslå noe som helst ang. verdi.
  • Det ligger nok mye der ja, og ser man på Fender, har tilsvarende skjedd der.
  • Påstand: ekstemt lav dollarkurs i den perioden gav oss kunstig lave priser på Gibson. 
  • Tja... De har jo gått opp og ned selvsagt. Men se 2012/13 priser brukt. Kjøpte R7 brukt til 13000, med kvittering på 18000 ny. Og R8 lå fra 18-22 brukt(ikke nødvendigvis de «fryktede» 2012 modellene)  Men brukt CS, CC har jo blitt spinnvilt.  Noe sier meg de vil fortsette å stige mtp priser på nye CS og kommende ML
  • At prisene har skutt i været, er vel bare delvis sant? Les Paul Standard kostet vel over 30k for et par år siden? Nå får du '50s og '60s Standard for rundt 25k. Men ja, dyrt er det jo uansett. CS Reissues har steget betydelig, og jeg kan se for meg at Murphy-lab gitarer ikke akkurat kommer med kampanjepriser. 😅
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.