Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Japanske Les Paul kopier - på godt og vondt


Anbefalte innlegg

Hadde en Edwards Goldtop- kopi for mange år siden. Kjøpte den av en på det gamle Vintagegitar-forumet. Den ble også solgt videre der, hvis jeg ikke husker feil. Gotoh hardware og Seymour Duncan pickups originalt. Bra gitar. Lurer på hvor den er nå.

49115737343_c2b8a5b714_b.jpg

Endret av Audun
 • Liker 3
 • Takker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Her er alle Japse-Paulo'ene som har vært innom hos meg; fra topp til bunn er ESP Eclipse (Full thickness), Burny RLC-55 (godt mulig at det er feil betegnelse/nr), og to stk Epiphone LQ. Jeg syns alle var/er helt utrolig bra, og holdt betraktelig jevnere høy kvalitet enn Gibson CS gitarer jeg har hatt innom. Ikke at de slår absolutt alle Gibson CS LP'er, men flere av de. Skriver litt mer utfyllende under hvert bilde også :) 

04216D36-C639-412A-A5C0-B87747341C30.thumb.jpeg.e4b1dbfd5994f6522032f1ecdb05b094.jpeg

ESP'en er ikke akkurat noe vintage LP; med store bånd, relativt slank hals og ørlite grann annerledes form. Med EMG Het set låt den ikke noe særlig vintage heller, men kanskje den beste rendyrka metalgitaren jeg har hatt lydmessig i hvertfall. Vekt var på rundt 4.4kg.

22027729-3BBA-4526-8CBA-27CD6962F1F0.thumb.jpeg.a58441577b32e6aa6af82d3eac247a84.jpeg

Burnyen tror jeg ikke kom med originale pickups, men mesteparten av minnet mitt om den er uansett fra etter den fikk et sett med Bare Knuckle Rebel Yell. Ganske naturlig mørk gitar (lydmessig), og også usedvanlig mørkt palisander-gripebrett som enkelt kan forveksles med ibenholt på avstand. Stort pluss i boka med korrekt diamant på headstocken. Vekt husker jeg ikke helt klart, men tror det var rundt 4.2kg. 

405D325B-8B9C-41F5-A5E1-B0BD83CC4FA1.thumb.jpeg.b6e22ddb29bf357a26ed68e200e45ecb.jpeg

LQene fikk jeg i fjor, den sorte måtte dessverre selges nylig men har enda goldtopen. Goldtopen har litt tykkere hals, låter litt brightere (veldig "tele on steroids") og har litt lysere gripebrett (dog fortsatt ganske så mørkt). Ellers er de så like som to gitarer kan være, og det ble nesten litt loddtrekning om hvilken som skulle gå. Det eneste negative jeg har å si om disse er at de originale pickupene er helt forferdelig dårlige, har faktisk aldri hørt så stor forskjell i en gitar noen gang etter skifte av pickups. GT har for øyeblikket en BK Black Dog i bridge og Suhr TB i neck, som låter sjef. Begge veier rett under 4 kg. 

Endret av Alfi27
 • Liker 3
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Klassisk tråd som sammenligner en Edwards E-LP 130 med en 1993 Les Paul Standard. En del lesning, men det holder å lese trådstarter sine innlegg. Mange bilder (guitar porn)!

Kjenner meg igjen i det som blir lagt fram av trådstarter i denne tråden (har selv hatt Gibson Les Paul Standard og Edwards 130ALS/RE samtidig).

https://www.mylespaul.com/threads/ngd-e-lp-130-lts-re-vs-gibson-lp-standard.319529/

 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

77 Greco Japan - har null peiling hva modellen heter eller specs . Er pent bygget men syns ikke den spiller like bra som en bra Gibson USA LP . Pickups er low output - slank 60s liknende hals med bra bånd . Står en gammel SD JB i bridge nå .

IMG_2731.JPG

IMG_2738.JPG

 • Liker 3
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Var på konsert med Ulf Wakenius for en måneds tid siden. Forrige gang jeg hørte ham, spilte han på den gamle tohundrekroners Tokai-LP-en med bolt on neck, gjennom AER-amper. Denne gangen spilte han på en Yamaha semi-hollow gjennom en vrengboks og et par Jazz Chorus-er.

Forrige gang hadde han himmelsk lyd. Denne gangen låt det helt rass.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hadde en hvit som jeg solgte.received_3068315256516617.thumb.jpeg.e07de7da79923af79f33e46dedbdd255.jpeg

Angret! Så jeg kjøpte en svart. received_1775133965956839.thumb.jpeg.6601de01f682c88074aeec4692af11e7.jpeg

Begge to er 80 talls Mint Collection. Den svarte har fått Seymour Duncan Phat cat. Fordi de originale ikke falt i smak og fordi jeg elsker P90, og ikke ville frese ut for vanlige P90. Det er denne som blir med ut på spilling. Gibson custom shops blir hjemme. Mest fordi det føles bedre å ha med en billigere gitar på gigs hvis det skulle skje noe. Og ikke minst fordi det er gode gitarer! 

 • Liker 3
Lenke til innlegg
Del på andre sider
5 timer siden, OsamaFetLaden skrev:

gjennom en vrengboks og et par Jazz Chorus-er.

Forrige gang hadde han himmelsk lyd. Denne gangen låt det helt rass.

Banning i jazz-kjerka, men Jazz Chorus låter temmelig rass. (Det sier jeg ikke som rørsnobb, tvert imot er hovedforsterkeren min en fulltransistorisert LAB Series L5. Og ja, jeg eier en JC120.)

 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 timer siden, OsamaFetLaden skrev:

De JC-ene jeg har hørt har lått/låtet/låte/læti/lætt/låti enten ok eller rass. Kanskje den øvre mellomtonen i dem er ganske romsensititv

Ikke utenkelig. Eventuelt at de som låter ok har fått bedre høyttalere enn de originale. Det er også mulig at min låter ekstra pyton fordi den er fra 1975, serienummeret indikerer at den er blant de aller første. Ikke umulig at ting ble bedre etter hvert. Faktisk ganske sannsynlig.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, Arkadian skrev:

Ikke utenkelig. Eventuelt at de som låter ok har fått bedre høyttalere enn de originale. Det er også mulig at min låter ekstra pyton fordi den er fra 1975, serienummeret indikerer at den er blant de aller første. Ikke umulig at ting ble bedre etter hvert. Faktisk ganske sannsynlig.

Vel... Er det én ting som er hevet over enhver tvil, er det at ikke bare de aller eldste låter rass.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 3 weeks later...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Jeg laget en enkel jig for sliping av scarf joint på halsen /headstock.  Den kan enkelt justeres til hvilken grad jeg vil ha, her f eks, 10 grader.
  • Man husker vel ikke Gallien Krugerne på mikrofonstativ fra tidlig 90-tall, gjør man vel....? Tinnitus, velkommen inn!
  • Smart påfunn. Vi har jo ikke ører i kne-hasene selv om det ser sånn ut live av og til. Vi skrur opp til vi hører oss selv bra og skjønner ingenting når lydmannen som får hele trøkket midt i fleisen ber oss skrue ned. Been there, done that
  • Jeg har jobbet med barn og musikk. Jeg har mange ganger tatt med meg valnøtter inn i undervisningslokalet, latt elever knekke nøtter forsiktig, og så bedt de sette en  halv nøtt inn i munnen mellom leppene og tennene, og så bruke den andre halvparten til å "spille" sanger. God trening for gehør og rytmeforståelse. Bonusen er selvsagt at man kan spise innmaten. Med våre dagers allergier, kan man ikke lenger gjøre dette. Dessuten er det etter hvert en tradisjon at man skal spørre om uvesentlige detaljer man kan se.  Der har jeg i det minste gjort min plikt. La meg avslutte med at jeg synes dette var veldig godt laget. Musikalitet, produksjon, egenart og så videre er i en egen klasse, slik jeg ser det.
  • Ja, jeg tror det er en Twisted og en Broadcaster (sorry, skrev feil i opprinnelig post) i min også. Kan ikke si jeg er dypt imponert, men de funker nå. Den andre telen jeg har er en mer metallinspirert Fernandes, så jeg får i alle fall litt variasjon her. Artig å spille saaaaakte, sløy blues med den. De kan jo alltids byttes. Lurer på en Little 59 i broposisjon. Men vi får se.  Har ikke noe særlig til overs for S-1 enda, men halsen er faktisk svært behagelig. Dybden kombinert med at den ikke er så bred tror jeg gjør den god til mine hender. Jeg sliter litt med smale halser om de er tynne, og brede halser om de er tykke. Dette er liksom en fin hybrid som passer.  Så alt i alt er den helt ok. Halsen overraskende behagelig. Og hardware kan jeg leke litt med etterhvert. Tipper S-1 og mikkene går etterhvert. Så får vi ta det fra der. Men det haster ikke. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.