Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Gitardoktor i Bergen?


Anbefalte innlegg

2 som jeg vet om, etter at henki sluttet. det er:

frank hovland på 4sound (hagstrøm musikk) er skikkelig god på elektriske gitarer, og ok på akustiske. tror også han har mye gamle deler liggende, fra tidligere reparasjoner. så selv om delene kan være umulig å få tak i, kan du være heldig, at han har de liggende. han lager også elektriske gitarer, med egenproduserte håndlagde halser.

victor manzenara morales (ligger i kong oscarsgaten) tlf:91572066 suveren på akustiske, ok på elektriske. reparerer så og si alt som kan gå i stykker på akustiske gitarer. gjør veldig bra arbeid, til en (etter min mening) rimelig pris. kan ta ganske lang tid å få det gjort, da han ser ut til å være ganske nedsyltet i arbeid. han lager akustiske gitarer fra bunnen av også. svært flott arbeid. i hovedsak nylonstrengere han lager selv, tror jeg.

 

begge to er svært hyggelige folk, som det går an å snakke med.

Endret av mislykketmusikant
 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 hour ago, germaniumkid said:

Hvordan er Andy Halliday der oppe i Bergen? Ser han får gode skussmål av kjentfolk ihverfall. 

Hyggelig skotte som gjør mye bra, men føler kanskje at Hovland og Isaksen er hakket mer "pro"(de har tross alt jobbet med dette på heltid i flere år). Kommer litt an på jobben også. Tor er bla veldig god på å skifte bånd (se eksempel her https://www.youtube.com/watch?v=tHYE5TmtCys)

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis du kan konkretisere hva du trenger å få ordna er det ikke usannsynlig at det finnes en og annen forumitt (uten doktorgrad, vel å merke) som kan påta seg å se på og vurdere jobben. Så slipper du muligens å forholde deg til tvilsomme doktorer og rufsete skotter. Jeg mener å vite at det finnes kapable (om enn høyrøstede) folk fra nevnte område her inne.

Jeg kan selvsagt ta feil. Jeg gjør ofte det.

Edit: og jeg må få legge til; gitarfikling er ikke magi. Mange har en tendens til å opphøye fiklinga til noe kun et fåtall utvalgte her i landet kan drive med. Dette er med respekt å melde tøv. Bare se på diverse tråder i DIY-delen, og se hva vanlige (vel....) gitarister kan få seg til å fikse med litt genuin interesse, greie verktøy og langt fremskreden evne til å google saker & ting.

Og det er forskjell på "saker & ting" og "dangel & vas", jfr The Return of the Ratnick.

 

Endret av Gubbe
 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider
Akkurat nå, blaamann skrev:

Leser det meste her inne og kan ikke si at jeg har fått med meg at mange misliker Hovland. 

Det var vel en anekdote i en tråd om 4sounds konkurs. Anekdoter er ikke all verden å sette sin lit til med mindre det er en horde av dem. Og det er det vel ikke.

 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 minute ago, Gubbe said:

Det var vel en anekdote i en tråd om 4sounds konkurs. Anekdoter er ikke all verden å sette sin lit til med mindre det er en horde av dem. Og det er det vel ikke.

Husker det nå, men lurte et øyeblikk på om han var havnet i "Farsund-segmentet" 🙂

Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 minutter siden, blaamann skrev:

Husker det nå, men lurte et øyeblikk på om han var havnet i "Farsund-segmentet" 🙂

Har på ingen måte det inntrykket nei. Tvert imot har han vel fått god omtale her så vidt jeg har registrert. 

Det skal nok betydelig mer eselballesuging til for å havne i det nevnte segmentet. Og da er jeg forsiktig når det gjelder art av pattedyrtestikler som suges. Av hensyn til allmenheten. 

 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider
6 minutes ago, skela said:

Det var vel også en gitarbygger i Bergen som laget akustiske instrumenter samt tok reparasjon på slike.. (Hanno Kiel?).

Victor Manzenara Morales held til i lokala til Hanno Kiehl no, trur HK er utanlands. Slik har det vore ein del år.

VMM har bytta band på ein tele for meg, og litt anna småarbeid. Fin type, bra arbeid. 

Endret av Telemann
 • Liker 2
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Det er jo ikke så mye annet å gjøre enn å feilsøke. Lån en annen mic og prøv. Om det så er en standard 58 eller så, bare det er en du vet funker. Da får du i hvert fall evt luket bort mikken og/eller lydkort som problem. Prøv også med annen kabel. Hvis det ikke er noen forskjell da, må du inn i innstillinger på lydkort og garageband og se.
  • Gjør mine første spede forsøk med opptak fra mikrofon, men opplever mye støy. Noe jeg gjør feil, eller er det rett og slett en "defekt" mikrofon? Mikrofon er en brukt MXL 770 kondensatormikrofon. Lydkort er et nytt Focusrite 2i2. DRW er Garageband (iMac). Lydkortet ser ut til å fungere som det skal, og ja jeg bruker 48v. Uten det er nivået veldig lavt, hvilket indikerer at det ikke er noe feil med lydkortet. Mikrofonen har -10db funksjon, og den fungerer = redusert nivå når jeg vender over til -10db på mikrofonen.  Når jeg spiller inn fra gitarkabinettet (mic ca 10 cm fra kantoppheng på ht-element) får jeg egentlig tilstrekkelig nivå med gain på lydkortet ca kl 10:30 - 11:00.  Men ved tale/"sang"/akustisk kommer det (for mye) støy fra mic da jeg må ha gain på ca 12:00+ for å få høyt nok innspillingsnivå.  Støyen er jevn sus, som gradvis øker med gain. Ingen brum, pops el.likn - kun sus.  Har ingen annen mic å sammenlikne med. Er det noen innstillinger i Garageband jeg har oversett (er "amatør på dette), eller....? Tips/inspill mottas med takk 🙂
  • Laney er relativt billig og veldig bra, jeg har brukt en GH50 som funker helt supert. Med en 4x12 eller to mangler det ikke noe på volum i alle fall. Det meste av vreng har gått på pedaler, har bare skrudd en halvskitten Malcolm-lyd på ampen. Når det er sagt låter det selvfølgelig veldig fett med en Orange e.l., lånte en OR50 en stund, men jeg kunne ikke rettferdiggjøre prisen når Laneyen var såpass bra   Når vi har reist uten amper står det som regel en Marshall av noe slag på scenen og det er 100% kurant det også. Det er en liten trend gående for spesielle/dyre amper i stonermiljøet, men de aller fleste kjører nok på hva som helst av gamle røramper.   På brettet har jeg wah-boost-fuzz-phaser-digital delay. Fuzzpedaler er en svær jungel å gå seg vill i, men på Youtube får du en god ide om hva du kan vente deg. 
  • Det er relativt stor forskjell på Ibanez sine tidlige kopier av Gibsons og senere utpå '70-tallet. De laget også som nevnt her, både billige og litt dyrere modeller. Typisk har vel de billigere påskrudd hals, og det vil jo gjenspeile seg i prisen man kan forvente å få. Nå ser jeg stadig vekk Ibanez Gibson-kopier til fantasipriser, også de med bolt on hals. Det beror nok på myten om at Ibanez (og Greco, Burny o.l) laget like gode eller bedre gitarer enn Gibson på '70-tallet. Det kan kanskje stemme i noen tilfeller for de dyreste Japanske kopiene, men her til lands er det nok de billigste variantene det ble solgt desidert mest av.  Også som nevnt over her; gode, detaljerte bilder av den aktuelle gitaren vil være veldig nyttig i forhold til å kunne anslå noe som helst ang. verdi.
  • Det ligger nok mye der ja, og ser man på Fender, har tilsvarende skjedd der.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.