Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Gitardoktor i Bergen?


Anbefalte innlegg

2 som jeg vet om, etter at henki sluttet. det er:

frank hovland på 4sound (hagstrøm musikk) er skikkelig god på elektriske gitarer, og ok på akustiske. tror også han har mye gamle deler liggende, fra tidligere reparasjoner. så selv om delene kan være umulig å få tak i, kan du være heldig, at han har de liggende. han lager også elektriske gitarer, med egenproduserte håndlagde halser.

victor manzenara morales (ligger i kong oscarsgaten) tlf:91572066 suveren på akustiske, ok på elektriske. reparerer så og si alt som kan gå i stykker på akustiske gitarer. gjør veldig bra arbeid, til en (etter min mening) rimelig pris. kan ta ganske lang tid å få det gjort, da han ser ut til å være ganske nedsyltet i arbeid. han lager akustiske gitarer fra bunnen av også. svært flott arbeid. i hovedsak nylonstrengere han lager selv, tror jeg.

 

begge to er svært hyggelige folk, som det går an å snakke med.

Endret av mislykketmusikant
 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 hour ago, germaniumkid said:

Hvordan er Andy Halliday der oppe i Bergen? Ser han får gode skussmål av kjentfolk ihverfall. 

Hyggelig skotte som gjør mye bra, men føler kanskje at Hovland og Isaksen er hakket mer "pro"(de har tross alt jobbet med dette på heltid i flere år). Kommer litt an på jobben også. Tor er bla veldig god på å skifte bånd (se eksempel her https://www.youtube.com/watch?v=tHYE5TmtCys)

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis du kan konkretisere hva du trenger å få ordna er det ikke usannsynlig at det finnes en og annen forumitt (uten doktorgrad, vel å merke) som kan påta seg å se på og vurdere jobben. Så slipper du muligens å forholde deg til tvilsomme doktorer og rufsete skotter. Jeg mener å vite at det finnes kapable (om enn høyrøstede) folk fra nevnte område her inne.

Jeg kan selvsagt ta feil. Jeg gjør ofte det.

Edit: og jeg må få legge til; gitarfikling er ikke magi. Mange har en tendens til å opphøye fiklinga til noe kun et fåtall utvalgte her i landet kan drive med. Dette er med respekt å melde tøv. Bare se på diverse tråder i DIY-delen, og se hva vanlige (vel....) gitarister kan få seg til å fikse med litt genuin interesse, greie verktøy og langt fremskreden evne til å google saker & ting.

Og det er forskjell på "saker & ting" og "dangel & vas", jfr The Return of the Ratnick.

 

Endret av Gubbe
 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider
Akkurat nå, blaamann skrev:

Leser det meste her inne og kan ikke si at jeg har fått med meg at mange misliker Hovland. 

Det var vel en anekdote i en tråd om 4sounds konkurs. Anekdoter er ikke all verden å sette sin lit til med mindre det er en horde av dem. Og det er det vel ikke.

 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 minute ago, Gubbe said:

Det var vel en anekdote i en tråd om 4sounds konkurs. Anekdoter er ikke all verden å sette sin lit til med mindre det er en horde av dem. Og det er det vel ikke.

Husker det nå, men lurte et øyeblikk på om han var havnet i "Farsund-segmentet" 🙂

Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 minutter siden, blaamann skrev:

Husker det nå, men lurte et øyeblikk på om han var havnet i "Farsund-segmentet" 🙂

Har på ingen måte det inntrykket nei. Tvert imot har han vel fått god omtale her så vidt jeg har registrert. 

Det skal nok betydelig mer eselballesuging til for å havne i det nevnte segmentet. Og da er jeg forsiktig når det gjelder art av pattedyrtestikler som suges. Av hensyn til allmenheten. 

 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider
6 minutes ago, skela said:

Det var vel også en gitarbygger i Bergen som laget akustiske instrumenter samt tok reparasjon på slike.. (Hanno Kiel?).

Victor Manzenara Morales held til i lokala til Hanno Kiehl no, trur HK er utanlands. Slik har det vore ein del år.

VMM har bytta band på ein tele for meg, og litt anna småarbeid. Fin type, bra arbeid. 

Endret av Telemann
 • Liker 2
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Av sånn pakker så trur jeg den her er ganske ålreit: https://evenstadmusikk.no/squier/1135536/squier-stratocaster-hss-pack-brown-sunburst-gig-bag-15g Jeg har brukt en Squier strat litt, og den er jo heilt OK inn i en forsterker. God gitar mtp pris. Mi erfaring som tenåring var at vibratoarma var mer enn nok artig til å veie opp for at gitaren blir ustemt litt kjappere, hehe. Forstkereren er heilt OK til soverommet også. Følger i tillegg med 3 måneder Fender Play, noe on-line gitarlæringsgreier som visstnok er bra. (For effekter og sånn moro, så er en brukt Zoom MS, f.eks. Zoom MS-50G et kjempekjøp. Den har ikke den vakreste gjenklangen i verden eller noe sånt, men den har litt av alt, så får man eksperimentert. Men det kan kanskje vente til neste jul.)
  • Da er nok Gjøvik (Musikkhandel og 4Sound) og Oslo (Gitarhuset, Hornaas og 4Sound) alternativene. Men, ikke ta det for gitt at de har så store utvalget inne i butikkene.    Har for øvrig god erfaring med Evenstad - om "netthandel" er et alternativ.
  • Eg har jo nettopp avrunda ein annen tråd med restaurering av ein 74 deluxe, trur ikkje eg reposter den her, men eg har parallelt bytta pickups og gnikka litt på ein 05’ Standard. Fin farge, men merkelig treverk under... mye flammer i eine delen, mykje mindre på andre sida. Uansett, har fått i eit sett med DiMarzio (ToneZone ved stolen og ein PAF-ish ved halsen, litt usikker på modell, kan vere DP103). Har satt på eit sett med 009-042 (brukar vanligvis 011-050) så her kjenner eg det begynnar å blafre i hockeysveisen 🤘🏻😎🤘🏻
  • Det finnes ingen musikkforretninger på Hadeland lenger, må nok til Hønefoss, Gjøvik, Strømmen e.l. 🙂
  • Affinity, en billig kabel og en OK forsterker, så kommer man veldig langt! Mye bedre utgangspunkt
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.