Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Hjelp til feilsøking på el-gitar


Anbefalte innlegg

God dag.

Jeg har en Hagström Select Ultra Swede som jeg har et problem med. Når jeg velger coil split-bryteren til «humbucker-modus» og velger bridge-pickupen, så reduseres volumet på signalet ut dramatisk. Alle andre innstillingsmuligheter gir normal lyd. Jeg har ikke funnet noen løse ledninger etter en rask sjekk.

Jeg er ikke så erfaren i elektronikkens verden. Er det noen som får en magefølelse på et spesifikt sted hvor jeg kan se litt mer nøye?

Gitaren har to humbuckere med coil split-bryter, 3-veis pickupvelger, en volumkontroll og en tonekontroll.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 6.10.2019 den 12.49, allyouneedisblues skrev:

Når jeg velger coil split-bryteren til «humbucker-modus» og velger bridge-pickupen, så reduseres volumet på signalet ut dramatisk. Alle andre innstillingsmuligheter gir normal lyd.

Så du har sterkere signal i singelcoil modus enn humbucker? Det burde jo vært omvendt. Høres ut som om coilsplit bryteren er kobla speilvendt. Er du sikker på at det låter humbucker og ikke singelcoil?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Når man har et så deilig brett låter alt bra! 
  • Det kommer an på så mye, pedaler som støyer, pedaler som suger signal selv i standby, billig uisolert strømforsyning. Jeg har en enkel Gigrig Quartermaster 6, den gjør virkelig underverker 🙂
  • solgte de det som standard tilgjengelig i butikken, gubbe, eller var det spesialbestilt?
  • Jeg bruker fem-syv - litt etter dagsform - pedaler, én splitter-boks og en del kabling. Det har aldri vært et problem. Om du er sånn som meg, og alltid har én boks påslått, trenger du kanskje ikke buffer? Det du mister i diskant kan du ofte ta igjen med litt diskant i ampen. Det jeg legger mest merke til når jeg bruker mange pedaler, uten noen form for buffer eller "velge-boks" (GigRig feks), er at ampene dropper litt i volum. Dette kan du jo også ta igjen med litt volum på ampen. 
  • En god buffer så tidlig i signalkjeden som mulig gjør at du ikke taper mer diskant enn kapasitansen til gitarens elektronikk og kabler pluss pedaler før bufferen. Om pedalene etter dette alle har høy inngangsimpedanse og lav utgangsimpedanse (over 500 Kohm og under 1Kohm), greier du deg med denne ene bufferen. Men om du har en eller flere pedaler med høy utgangsimpedanse, f.eks. Fulltone OCD t.o.m v1.7, trenger du også en buffer etter disse. TC Electronic-buffere er bra nok, og de fleste av deres nyere pedaler har valgbar buffer-bypass eller true bypass. Boss sine buffere er ikke gode nok, mener jeg, de overkompenserer. Og om du bare bruker true bypass-pedaler, kan du si farvel til diskanten din. Men én enkelt buffer før disse gjør at det meste går greit.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.