Gå til innhold
Alfi27

NAD: BluGuitar Amp1 Mercury Edition!

Anbefalte innlegg

Heyhey,

Da Kemper Stagen jeg kjøpte gikk ad undas (kunne ikke spille på den i mer enn 15 min sammenhengende uten at den krasja), så benytta jeg muligheten til å teste ut en dings jeg har vært nysgjerrig på veldig lenge: BluGuitar Amp1! Har ikke sett så altfor mye snakk om den her på forumet, mulig at det var litt den perioden jeg var relativt inaktiv, men ikke så mye den siste tiden i hvertfall. Det er da en 100w 4-kanals amp med innebygd boost og reverb, som veier 1,2 kg og får plass i frontlommen på gigbagen din. Jeg kan bekrefte at det ikke er 100 ponni-watt, kobla den til en 2x12 Orange combo med V30 og på 5-6 rista den nesten i stykker trommesettet ved siden av... Siden powerampen ikke krever load, så kan faktisk 8 ohm utgangen kobles rett i lydkort også (anbefales dog å ha en pad-funksjon som demper en del db) uten at ampen kan ta skade av det, som også ble bekreftet av Bluguitar support. 

Men som vi alle vet, ingenting av dette betyr noe hvis den ikke låter bra. Så det jeg syns er det sykeste av alt, er at classic-modusen låter og oppfører seg mer eller mindre eksakt som en JCM800... Den har dog mer bunn og tåler dårligere å ha gain høyt, så etter min smak må den holdes rundt 5 slik at bright capen holder det tight nok. Mer gain fikses dog lett med en pedal i front (da jeg ikke er megafan av den innebygde boosten), og den tar boost/OD-pedaler like bra som en 800 også. Selv om jeg foretrekker å ha alt i én boks, så snakker vi fortsatt en pakke på under 1,5 kg med pedal... 

Har hatt den en liten uke, så vil påstå at den verste honeymoon-fasen har gitt seg. Skal se om jeg får mekka et lite klipp når jeg får tid også :)

IMG_4241.thumb.jpeg.43a16b609ff923d859da1ced1b3f7b5f.jpeg

Endret av Alfi27
  • Liker 4

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg kjøpte nettopp mk1 veldig billig. Har foreløpig kun testet den rett i lydkort. en god IR, låt den grisefett. 

  • Liker 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kult! Ja den låter sykt bra med IR, og slipper loadbox som er et stort pluss. Det er kanskje et long shot, men det hadde vært superkult om de utvida konseptet til litt i samme gata som de Synergy-modulene. Ikke at du kjøper moduler til den, men at f eks Friedman er med og designer en variant basert på hans amper osv. Kan nok fort risikere å gå ut over hans egen business, så spørs vel om vi får se det noen gang 🤔

Endret av Alfi27

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fiksa en noe småklein demo, men det funka så bra med det riffet at jeg måtte bare 😅

Signalkjeden er gitar rett i amp som igjen går rett i lydkort, på classic-kanalen + (innebygd) boost med en Ownhammer Greenback IR. Reverben er plugin pga det måtte pannes, men den innebygde låter faktisk ikke langt unna! 

https://www.dropbox.com/s/irrg4s6gbbnxkdb/Amp1 Runnin'.wav?dl=0

  • Liker 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.