Web Analytics
Jump to content

Vingtor Rock K6


Erik Gran
 Share

Recommended Posts

Sterkt inspirert av podcasten The Truth About Vintage Amps, har jeg kjøpt meg en gammel Vingtor forsterker. Ut fra det jeg har klart å finne ut har den en utgangseffekt på 6W, et ECC83/12AX7 preamprør og et ECL86 utgangsrør. Den har også tremolo. Det sitter en 12" høyttaler i den, og den fungerer og låter fint uten støy, men poter og jacker trenger tydelig rens, det spraker og smeller litt. Tremolo fungerer heller ikke, så det blir et lite prosjekt.

Tanken min er å få den til å fungere i så nært original stand som mulig, og se hvordan jeg kan få den til å funke musikalsk.

Er det noen som kjenner disse forsterkerne og har tips om hvordan jeg best kan få den til å yte sitt beste? Tips om gode restauratører/reparatører, helst i Trøndelag mottas også med takk!

Erik

IMG_0159.JPEG

Edited by Erik Gran
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Tøff amp! Regner med det er bias-tremolo, det låter tøft :) Jeg ville byttet alle elektrolyttkondensatorer i ampen, sannsynligvis er det dårlige kondensatorer som gjør at tremoloen er død også. Hvis det er gammel selen-likeretter bør den også byttes til silisiumdioder. 

ECL86 er en triode og en pentode i samme pakke, vanligvis er det denne triodebiten som driver tremoloen. Hvis røret er dårlig kan det også være grunnen til at tremolo ikke funker.

 

 

Edited by el_roffo
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Jeg fikk satt meg ned og tok opp litt av meg, en PRS-kopi og Vingtorn. Har fått den sjekka av en kompetent reparatør, og han sier den er i original stand og fungerer greit, så han anbefalte meg å beholde den slik med tanke på samleverdi. Det jeg trodde var en defekt tremolo viste seg å skyldes en defekt hos meg selv, jeg hadde nemlig ikke funnet ut at tremolopoten er en uttrekksbryter som slår på tremoloen. 😖😎

Soundcloud har dessverre klart å forsterke støyen på sporet ganske betydelig. Håper at dere likevel får inntrykk av lyden i forsterkeren og det dynamiske spillerommet den gir. Det originale opptaket i wav-format ligger her, håper linken funker så dere får hørt den, vesentlig bedre kvalitet, så å si støyfritt ...

Her er den på Soundcloud med støy:

 

Edited by Erik Gran
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

På 12.9.2019 den 19.52, Jazzkid74 skrev:

Kult at de snakket om Vingtor i podcasten. 

Jeg har en nesten lik forsterker (Vingtor Rock K6) som jeg kunne tenkt meg å få liv i. Hvis du finner noen som har skjema til kretsen, så gi gjerne lyd fra deg. 🙂

Har dessverre ikke skjema, har vurdert å prøve å lage et selv, men prioriterer ikke dette nå, Blir eventuelt hvis jeg finner ut at jeg vil prøve å bytte noen kondensatorer.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.