Web Analytics
Jump to content

Ødelagt? Boss SD-1


Recommended Posts

Hei, har en Boss Super Overdrive (SD-1) som jeg dessverre mistenker har sett sine bedre dager. Jeg kom ved et uhell til å plugge inn en 13 v-adapter i stedet for en 9-v. Når jeg bruker pedalen varierer volumet veldig. Noen ganger funker den helt fint, andre ganger forsvinner lyden helt. Det ser ut som om det er noe svidd på det elektroniske inne i pedalen (se bilde). Er det mulig å bytte ut bare denne delen, eller lønner det seg i stedet bare å kjøpe en ny?

67583770_540596039811802_9172862199251599360_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

Får du tatt et bilde av andre siden av kretskortet? Jeg tror det bare er å vippe ut. Ser ikke noe åpenbart svidd på undersiden, jeg tror det svarte øverst bare er brent flussmiddel. 

Tipper den tåler 12-13v, men det kan hende en diode eller en/flere kondensatorer har tatt kvelden. Det kan også være en dårlig jack eller dårlig kobling et sted. 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Er det noe støy i den som ikke var der før? 

Lurer også på om det er 13V AC eller DC du matet den med. Kan hente en IC ikke tåler AC spenning, men det bør gå fint å bytte, hverfall hvis den er montert på sokkel. Jeg har kanskje noen til overs. 

IC ( opamp) står for forsterkningen av lyden og klipping. At volum dropper kan tyde på dette, eller en dårlig kondensator som filtrerer feil. 

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Takk for gode svar! Jeg er fullt klar over at SD-1 er blant de billigste pedalene man får tak i. Undersiden på panelet ser ut til å være uskadd, og det kommer ingen uvanlig støy fra den. Kort tid etter at jeg plugget inn 13v, var det en uvant støy der, men som med tiden forsvant. Hvorvidt det er ac/dc aner jeg ikke. Legger ved bilde av undersiden av panelet og den aktuelle adapteren så kan dere se.

7B1F6013-7110-47F2-9200-602C94885E09.jpeg

67726128_1196005603942215_430115243545329664_n.jpg

Edited by Per Silnes Tandberg
Link to comment
Share on other sites

Adapteret er DC så det bør være greit. Noen av kondensatorene er 10V, jeg tror ikke de ser full spenning i kretsen men kanskje en av dem har fått seg en trøkk? Kondensatorer kan oppføre seg merkelig hvis de begynner å bli dårlige.

 

Edit: Ah, så nå at det er et constant current-adapter. Det blir problematisk på gitarpedaler, hvis jeg ikke husker helt på trynet prøver det da å trykke en satt amperestyrke gjennom pedalen uavhengig av hva den faktisk trekker på normal spenning. Bruk batteri eller et annet adapter :)

Edited by el_roffo
Link to comment
Share on other sites

1 time siden, el_roffo skrev:

Edit: Ah, så nå at det er et constant current-adapter. Det blir problematisk på gitarpedaler, hvis jeg ikke husker helt på trynet prøver det da å trykke en satt amperestyrke gjennom pedalen uavhengig av hva den faktisk trekker på normal spenning. Bruk batteri eller et annet adapter :)

Constant current, er vel ikke det samme som at den er "balanced" vel ?

Link to comment
Share on other sites

Jepp, den har fått feil polaritet. Opampen er sannsynligvis død, kanskje de fire elektrolytiske kondensatorene også. Godt mulig den funker igjen hvis du bytter disse. 

Funker den som den skal når effekten er av? Dvs, går signalet igjennom som normalt? Isåfall kan nok de fleste transistorene friskmeldes.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg regner med at dette er i seneste laget, men skriver nå innlegget likevel. Liker ikke Finn og det som følger med av "kundkontakt", og forsøker her for å se om det er folk som jeg "kjenner" som kan tenke seg å handle noe. Regner med at dere enten skriver i tråden, eller kontakter meg på PM.  Bryter regelen med pris, regner med at det blir tilgitt i et dødt forum. Selger følgende mer eller mindre snurrige gitarer, pris blir vi enige om vil jeg tro. - Fernandes retrorocket sustainergitar med gammel (og mye bedre Japan produsert) hals, med Roland GR55 gitarsynth. (Må sjekke om synthen fortsatt fungerer) - Ibanez RG 750, sort, hardcase - Ibanez RG 550, sort - Ibanez prestige S2020X, violin burst,  hardcase - Line6 Variax 300, sort komplett med PSU og gigbag - Ibanez M-522S mandolin, limt sprekk i topp, ellers mint - Countryman 5- strengs banjo - Ibanez RD 828 LE, sort bass, original, men med Badass stol
  • Så, hvordan ble det med alt? Musikkprat er fullstendig dødt, det er ikke noe info å finne verken her eller der, men det er fortsatt aktivitet her, selv om forumet skulle stenges. Skal man bare begynne å henge her igjen, da? 🤔
  • Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level. Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub. Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr. Jeg har en passiv nesten  ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.
  • Jeg ville tatt kontakt med Falck musikk i Trondheim, om ikke annet for å spørre. De vet det nok og har eget verksted, så mulig de kan gjøre det. Det koster vel 130 kroner å sende en gitar med posten. Men ærlig talt, jeg vet ikke.    
  • Hei. Jeg er ny her, og om dette skulle vært tatt opp i tidligere tråder, må dere ha meg unnskyldt. Jeg har noen spørsmål angående inlays.  Er det noen her som gjør inlays? Skulle gjerne ha hatt nye inlays på 2 halser som allerede har enkle inlays fra før. Lar dette seg gjøre, eller blir det fryktelig kålete? Hva er evt prisen for å få slikt gjort?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.