Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Siste ferieuke. Må ha et nytt prosjekt. Har denne biten med ask, og vil bygge en ny tele. Den var 10 cm når jeg kjøpte den, og hadde planer om å få to gitarer ut av den. Det gikk ikke pga treverket har bøyd seg for mye. Saget  av toppen for en tid tilbake,  nå har den ligget en stund til, og den virker stabil nå. Første steg blir å planere den ned til 45mm, og bruker fresejiggen med sleide for å gjøre det. Bildet er før siste planfresing. 

15639573985456578354071926194193.jpg

  • Liker 5

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for det. Ja, veldig fint mønster i den. Har som sagt  toppen til overs fra den, hvis du er ute etter treverk til topp som du dkrev i en post, kan du jo sende en pm...ferdig med planfresing. 

15639612759996852243191881243694.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har du bilder av planjigen din? Må få laget meg en litt bedre en som funker litt mer smooth. Jeg driver på og freser ut og gjør bøkeoffset-bygget mitt thinline-aktig, så litt ask til topp hadde vært pent. Skal hente bookmatched topper på posten på lørdag (fra Kina), men de vil jeg bruke til noe som ikke er offset, men mulig det er pent med litt asymmetri også.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

 Her er bilde av den. En kryssfinerplate i bunn, to 2"×3" skrudd fast på sidene, og aluminiumslister oppå der igjen. Sleiden er også av aluminiumsprofiler, husker ikke hvor jeg fikk de fra men tror de selger sånt på byggevarehusene.  Bruker å sprute på litt silikonmiddel for mindre friksjon mellom sleiden og fresen, samt sleiden og listene på plankene. Fester arbeidsstykket med tosidig tape eller bare en tre fire små skruer på utsiden av arbeidsstykket hvis tape ikke går pga ikke plant arbeidsstykke. Sikkert mange andre måter å gjøre det på også.

15639697607392287356830016578206.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, Truckstop Chuckie skrev:

Har du bilder av planjigen din? Må få laget meg en litt bedre en som funker litt mer smooth. Jeg driver på og freser ut og gjør bøkeoffset-bygget mitt thinline-aktig, så litt ask til topp hadde vært pent. Skal hente bookmatched topper på posten på lørdag (fra Kina)

Må legge ut bilder av prosjektet ditt🙂. Hvor kjøper du de bookmatched toppene dine?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Skrevet (endret)

Don’t? Hva har skjedd? Har du forresten søyleborr, eller har du en jig for å få vannrette hull? 

Endret av Truckstop Chuckie

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dagens dont, gammelt uttrykk for hva man har gjort den dagen, ikke noe med engelsk å gjøre. Har heldigvis tilgang på søyleborremaskin, utrolig kjekt å ha. Det er plutselig enkelt å få til de ferrules hullene på baksiden. Nå blir det sliping og pussing. Tror det er ny rekord for å ikke gjort noen tabber så langt. Angående planfresingsjigg, her er en annen variant som er mer anvendelig, to firkantrør i aluminium, festet på toppen av gjerdesaga. Måtte ta et finsnitt til på tykkelsen. 

20190725_092233.jpg

  • Liker 2

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.