Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Gratulerer med kul gitar!

Det første jeg ville gjort var å finne ut hva luftfuktigheten i huset var på. Kjøp et hygrometer fra ebay, om du ikke har alt og sjekk. For hvis du allerede ligger på et grei nivå er det ikke noe poeng. For luftfuktigheten varierer alt etter hvor i landet du bor og hva slags lufting du har i boligen. Jeg flyttet i høst innad i samme by og gikk fra en leilighet med høy luftfuktighet (pga dårlig ventliasjon) til en leilighet med konstant lav luftfuktighet (pga et aktivt ventilasjonssystem). 

Det jeg endte opp med å gjøre da var en sånn liten plastboks med en svamp oppi som ligger inne i kassa med gitaren. Vann forsvinner i hvert fall fra svampen, så jeg antar at det funker. Jeg prøvde meg også med en billig luftfukter, men som sagt, pga den aktive ventilasjonen så ble det for mye styr for min del. 

 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Flott gitar! Har rommet gitaren oppbevares i veldig lav luftfuktighet? Mange har luftfukter, både som er ment for gitarer og de som er ment for å øke luftfuktigheten i rom, men d kommer veldig an på behov. F.eks. vil det være noe helt annet på vinterstid i innlands-Norge i et vedfyrt hus enn ute ved kysten på vestlandet.

 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det høres kanskje verre ut enn det er. Start med å kjøpe noe ala denne, og hvis luftfuktigheten er veldig lav, dvs under tredve prosent, så kan du eventuelt gjøre noen tiltak. 

https://www.ebay.com/itm/Digital-LCD-Thermometer-Hygrometer-Humidity-Meter-Room-Indoor-Temperature-Clock/123242196935?epid=26027424734&hash=item1cb1ceafc7:g:FIgAAOSw7z1Z~YNP

 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hygrometer fås også billig på clas. Jeg har det og en rimelig luftfukter på gitarrommet. Normalt er luftfuktigheten innenfor i mitt hjem og jeg har gitarer stående i de fleste rom, men i vinter var det ekstremt tørt og jeg måtte ta noen tak. Skrudde av luftfukteren i mars men den reddet nok flere gitarer ila vinteren. Måtte ta litt fretskjegg på et par likevel. 

 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 2 weeks later...

Enda noen spørsmål 😀 skal bytte strenger på den, men ble litt forvirret, for jeg skal ha D'addario 12-53. Men det var jammen meg mye forskjellig strenger innen det 😀 noen som har peiling på hva jeg skal ha? 😀 Åsså et spørsmål til, går det ann å bytte ut stemme skruer og de pinnene som holder strengene? Dem er lagd av plastikk og virker så fryktelig billige 😀

Snapchat-1562488474.jpg

Snapchat-114330519.jpg

Endret av Petter Oppegård
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Stemmeskruene og pluggene/pinnene kan du sikkert bytte ut, men hvis di virker ser jeg ingen grunn til det ! ;)

D'addario EJ16 12-53 er så nærme "industristandard" du kan komme m strenger til kassegitar. Så det er en 'safe bet' ! 
 

 • Liker 2
Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 1 month later...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • så da blir albumet gitt ut på 15ips spolebånd og en god pressing på lp? alltid moro med helanaloge innspillinger.
  • Da er vi i gang med miksing og mastring av nye låter på analogt utstyr. Kosekrok😀
  • Men da tror jeg går for Behringer interfacet, blir perfekt for mitt bruk i såfall. Slipper også å kjøpe inn ekstra som DI boks å slikt. 
  • Jeg er ikke ekspert, men det er stort sett slik: Line-in er for "line level" signaler, som f.eks. fra et keyboard. ignalet fra en gitar er "instrument level", som er mye lavere, og har også høy impedans (forkortet "Hi-Z"). Slike signaler behøver litt hjelp for å få nok signalstyrke til å spilles inn på et komfortabelt nivå. Her kan du enten bruke en DI-boks (helst aktiv), som har som eneste oppgave å ta et svakt, og gjerne høy-impedans (Hi-Z), signal og konvertere det til line level. Hi-Z-innganger i et interface benytter preampen i inngangen til å øke signalstyrken på instrumentsignalet. Hvis du plugger et gitarsignal i en vanlig line-in risikerer du å måtte øke volumet kraftig inne i DAWen din for å få et akseptabelt volum på innspillingen, og det gjør også at du øker nivået på all bakgrunnsstøyen som ble spilt inn samtidig. Ikke optimalt. Boss-brettet ditt har nok mulighet til å pushe ut et mye kraftigere signal enn et vanlig gitarsignal, og antakelig også med lavere impedans, men det er likevel ikke sikkert den leverer nok signalstyrke til å plugge rett i en linjeinngang. Behringer-interfacet som @Audun linket er nok et veldig fint alternativ for en lav pris hvis du trenger fire inputs der alle kan enten benyttes til mikrofoner eller gitarsignaler. Alle fire inputs har mic-preamps og kan settes i Hi-Z modus, og etter hva jeg har hørt og lest så er Behringer-interfacene helt kurant på kvalitet, og stort sett uslåelige på pris.
  • Usikker på hva jeg trenger faktisk. Når er det man har behov for preamp og line in? Tanken var å finne en boks som kan ta inputs fra gitar, bass og kanskje 2 mikrofoner. Som jeg lett kan bruke med mine effekt pedaler, har headphones output og samtidig ha støtte for flstudio. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.