Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Intonering av strat


Anbefalte innlegg

Har en strat med tremolobro som jeg ville endre fra låst til «flytende» bro. Har en stor utfordring, intonasjonsskruen til E-strengen er maksimalt skrudd inn, og jeg må skru den mer inn for å få strengen intonert. Er det noen som vet noen løsning på dette, og hvor man evt får kjøpt lengre skruer? 

image.jpg

Endret av hgho
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det ser ut som om du må skru løs sadelen til E-strengen, og file av litt i bakkant og ev kutte skruen litt hvis den "bånner".
Er det veldig tykk E-streng du bruker, en tynnere streng vil kunne justeres litt lenger frem.

 

Kanskje "kniv" godset i brua-mot de to festeskruene, er såpass slitt at brua di har havna litt langt fram?

Endret av jonta
Lenke til innlegg
Del på andre sider
12 minutter siden, germaniumkid skrev:

Det er i ytterst få tilfeller en må dra sadel så langt bak. 

Skiftet du strenger før du intonerte? Ferske strenger er viktig for god intonering. 

Med slitasje i festene og veldig tykk streng kan det lett forekomme.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Selvfølgelig kan det skje, men det ser ikke ut som om strenga er særlig tykk på bildet. Selvfølgelig kan studs og baseplate bli slitt, jeg har tilogmed opplevd at studs har tiltet forover, men det er ikke ofte. Jeg ville som nevnt testet det aller enkleste først, klin på nye strenger og prøv å intonere igjen. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har nå byttet strenger, og ser ut som at filing av sadelen er veien å gå for min del.  Er det noen som vet hvordan man løsner den? Og om den kan briste hvis man tar av for mye? 

Endret av hgho
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Er ikke sikker på noen ting og har vært hos den eneste proffe musikkbutikken der jeg bor uten at det var noe hjelp å få. Kan du utdype hva som ser tvilsomt ut? Er helt ny på dette, så hadde vært en fordel å vite hva som evt kunne vært bedre. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Han mener, at sadelen til 2 streng er skrudd like langt frem som 1 streng og sadelen til 5 streng er skrudd ørlitt lenger frem enn 3 streng. Det er litt uvanlig...

Ca. slik ser det normalt ut...

824_1761677158.jpg

 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Ja bra noen så nytten i den 😅  Gjorde denne testen på nytt her om dagen. Med både trommer, gitar amper, perk og ACC. For å si det sånn, så har jeg solgt alle SM57 bortsett fra en. Og den tar jeg vare på hvis det er noen som absolutt MÅ ha den. Blir aldri å bruke den selv lenger.  Men flere Beta56 derimot. Klipe mikker så slipper stativ, og låter virkelig konge! Og kan i tillegg bruker på stativ til git amp osv. 
  • Nå har jo ikke trådstarter spesifisert, men når han sier nøytralt går mine tanker i retning av: farger ikke lyden. Da er det ingenting som slår en streit digital delay. Jeg ville sett på en DD-3. 
  • Det blir vanskelig å finne noe så nøytralt for så lite penger, men en T-rex Replica er ganske nøytral og ikke sterilt. Koster brukt ca 1000 kr. Boss DD20 er en veldig interessant delay pedal men koster også ca 1000 kr brukt. MXR Carbon Copy er analog men litt mørkere av nøytralt. Hmmm,....kanskje Mad Professor Blue Delay? Den, i hvert fall, er ikke "veldig varm" av seg selv.🙂
  • Gikk en sånn på Finn i går for 500,-. Det er billig. Og jeg liker godt utseendet på den, men tape delay og preamp, vet ikke om det er helt det jeg er ute etter? Vil ha noe som ikke farger lyden på noen som helst måte.
  • Jeg tror at en billig Foxgear Echosex Baby Delay kan passer bra i beskrivelsen din, men er ikke så sikkert for DD-3. Boss DD-3 er ikke så nøytral pedal, og jeg liker den kun når alt er på "klokka 12".      
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.