Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Høydeskruer til humbucker


Anbefalte innlegg

Jeg har kjøpt et par pickuper på Ebay, og oppgraderer/nedgraderer pickupene på min lille Gio GAX30. Det fulgte med skruer til bare en pickup og bare 1 fjær. Fjærene fra mine gamle pickuper passer, men ikke høydejusteringsskruen.
Har allerede kjøpt DiMarzio-skruer på Gitarhuset som også var for slanke (lengde har ingenting å si, det fixer jeg)

Mine googlinger tilsier at det er M2 eller M2.2 eller noe sånt i Asia/EU, og at det er 3-48 UNC i USA (ca 2,5 mm), men jeg er ikke sikker.

Spørsmålet er: Hvor mange typer gjenger / tykkelse finnes det å velge mellom? Og hvor får jeg kjøpt skruer som passer?

pu.thumb.jpg.58e7a4769eb2532b46548b8330de8d98.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sjekk Ebay., søk etter "Dimarzio Screws" Jeg bestilte en drøss derfra, kostet aboslutt ingenting. Tror det var en pakke med 50 stykk til under 20 kr. Akkura til slike småting som er vanskelig å oppdrive, er Ebay genialt. 

https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=dimarzio+screws&_sacat=0&LH_TitleDesc=0&_osacat=0&_odkw=humbucker+screws&LH_TitleDesc=0

 • Liker 2
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for Ebay-forslag :-) Søkte på tysk så kom det fler europeiske forslag - det var smart - slipper å vente i 2 mnd på varer fra Kina.

Jeg bytter bare pickuper fra InfinityR til Classic Elite, så det er nederst på Ibanez-stigen begge to. Classic Elite-PU'ene kom fra en amerikansk Ibanez, og har andre gjenger enn Infinity-PU'ene. DiMarzio-skruene som kom fra Gitarhuset i dag var samme dimm som Infinity.
Fant en forhandler fra UK på Ebay som solgte to alternativer (3mm Import og 2.5 mm USA.) Jeg bestilte et sett av hvert = 120,- kr
I tillegg skulle jeg ha noe småtterier fra Danmusikk, så jeg tok med 4 stk der også, USA-specs til 16,- kr samlet. (Har snart doblet summen jeg fikk PU'ene for) :-p

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 2 weeks later...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Som du selv nevner - åpne hodetelefoner (headset har mic 😉 ) lekker lydt til omgivelsene og omgivelsesstøy høres godt. Samtidig har åpne modeller noen pre mht lyd. Det er vesentlig karakteristikkforskjeller mellom både ulike fabrikat og ulike modeller. F.eks er det ikke slik at verken Beyer, Sennheiser, Grado, Denon osv har noen direkte "house-sound".  Du bør derfor komme med noen preferanser i forhold til ønsket karakteristikk - og da primært i forhold til musikklyttingen. Ellers er det vanskelig å kunne komme med anbefalinger. Komfort er også et parameter å ta hensyn til. Det gjelder både vekt, størrelse, putemateriale, passform osv.    Mulig følgende blir litt "overkill" å ta hensyn til i forhold til ditt behov, men nevner det allikevel🙂: Samtidig så bør en hodetelefon elektrisk matche mot forsterkeren/avspilleren for å kunne yte sitt optimale. Lav ohm og de fungerer fint mot f.eks bærbart utstyr, som er bra på å levere strøm. Høy ohm, som f.eks Sennheiser HD650 med sine 300 ohm trenger en forsterker som kan levere høy spenning for å yte maks.  Mange synes (som nevnt i tråden) at DT770 pro er ok, andre kan ikke fordra de - spes til musikklytting. Det samme gjelder de gamle Sennheiser HD650 (i sen utgave > 2007). Fortsatt rater mange at den er en av de beste under 10-15K noensinne produsert. Andre mener de er alt for mørke samtidig med at de er for pent avrundet i toppen. Så kan man lure på om det kan være andre årsaker enn kun egne preferanser som så vidt ulike tilbakemeldinger. Noe er definitivt også relatert til hodetelefonens impedans og dårlig forsterkermatch. Beyer leverer flere av sine modeller derfor med ulik impedans (eks. DT770 pro i 4 versjoner fra 16 - 250 ohm), alt avhengig av bruksområde. På en og samme forsterker vil de låte ulikt.  
  • Skal sjekke ut disse også, takk!
  • Jeg bruker AKG K271 og er veldig fornøyd, hvertfall til gitarspilling. Har hatt disse et par år, veldig robuste og "rimelige" klokker.  https://evenstadmusikk.no/akg/1014284/akg-k-271-mkii-hodetelefon-lukket-design-55-ohm
  • Har brukt Sennheiser HD598 i mange år nå. Åpne klokker, jeg bruker dem til alt fra gitar og bass til spilling og generell databruk. Veldig fornøyd. Tror HD598 er utgått og erstattet av HD599 nå.
  • Takk for tipset, skal ta en titt på dem
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.