Web Analytics
Jump to content

Hårete metallpedaler


Recommended Posts

Etter å ha sett JHS Pedals sin video om metallpedaler ble jeg inspirert til å lage en tråd om pedaler laget for metall. Det ironiske er jo at få av oss som spiller metall bruker slike pedaler i riggen. Selv booster jeg 5150-en min med en TS-9. 

Hvilke metallpedaler har dere? Selv har jeg en HM-2, men den mest unike er kanskje en Ibanez MS10 Metal Charger. Det er en vrengpedal, men låt overraskende glassy og fin. Må definitivt spille inn speed metal med denne.

JP3BZlM.jpg

Link to comment
Share on other sites

Fikk montert Strymon Riverside på brettet før helgen, og setter du den i high gain-modus med mid-bost aktiv så har du en ekstremt hårete metal-pedal. Ikke like rund og fyldig som en Mesa o.l.; mer som en type ekstremt hot-roddet Marshall (typ Friedman eller 5150).

2019-06-15 08.38.37-2.jpg

Edited by Naigewron
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Har en gammel HM-2 og en DOD American Metal. Hadde DOD-en hatt separate bass-/diskantkontroller hadde de egentlig vært ganske like. Brutal Entombed-vreng i begge to. Jeg har aldri brukt dem til noe fornuftig, selv om jeg nok kunne ha brukt dem til stonermetal.

Link to comment
Share on other sites

Er nok av metallgitarister som bruker pedaler, spesielt hvis man må basere seg på diverse tvilsom backline på lugubre scener.

Men de store gutta bruker nok hovedsaklig ampvreng ja, eller modeller rett i desken.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har hatt et dusin vrengpedaler gjennom tidene, mest i forbindelse med små live konserter der det er ferdigrigget på scenen (lenge før amp-simuleringer kom inn i bildet..). 

Landet alltid på Boss MT2 til slutt. Til tross for at andre pedaler låt knallbra på soverommet, så blir ofte lydbildet noe helt annet på høyt volum. Men skulle jeg valgt den perfekte pedalen idag, så ville jeg valgt noe som har mindre gain enn MT2. 

Har en MI Audio Crunch Box på brettet, låter faktisk utrolig fett! Men skulle ønske den hadde halvparten av vrengen som den leverer. 

Bilderesultat for MI audio Crunch box

Link to comment
Share on other sites

Hadde denne som 14åring. Selvfølgelig med gain på 11' og inn i en clean roland cube 30,,, hørtes nok ganske ræv ut... Men fikk låne en sist bandøving og ble da brukt som boost foran min 5150, det ble monster tight! Den leverer vanvittig mye output og har en veldig kraftig parametrisk eq. Har også sett div youtube videoer der folk kjører den i fx return med gode resultater, dette har jeg ikke prøvd, da jeg i all hovedsak anvender amp vreng. spacer.png

Link to comment
Share on other sites

8 timer siden, Sugardaddy65 skrev:

Denne kan du justere deg ihjel på....brukte en mt2 som funker ok men måtte justere veldig presist for the sweet spot . Bruker en mxr fullbore metal for øyeblikket . 

A70F7DFD-5A37-4FA0-8605-BE8C2C71E5FC.jpeg

Er ikke så glad i knapper. Jeg er en sånn ‘set & forget’-fyr. Men JRen låt såpass bra, at jeg ikke har har noe problem med å bruke den live. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

8 timer siden, WelhavenT skrev:

Er ikke så glad i knapper. Jeg er en sånn ‘set & forget’-fyr. Men JRen låt såpass bra, at jeg ikke har har noe problem med å bruke den live. 

Stermmer - derfor jeg ennå bruker MXR Fullbore metal . :lol: Det er enda flere justeringer inni tight metal pro i tillegg til de utenpå .

Eneste problemet er kattene som av og til trør på pedaler og endrer oppsett på knottene ...... lurte jævlig på det til jeg fant ut av det .  Han her luringen som går på bord , legger seg oppå varmepumper  , åpner dører inklusive kjøkkenskap etc. - altfor smart og nysjerrig . 

BC6F9950-5971-446E-8E70-9D23C545864B.jpeg

Edited by Sugardaddy65
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.