Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Hei! :)

Har lyst til å selge min Mayones Regius for å finansiere en selvbygget, eller få laget en les paul med Floyd. Har i dag en VOS r8 og funker kanon i studio, men synes kanskje den er litt tung og litt for tykk i halsen til solo ting og generelt live. 

den gitaren som jeg faktisk liker best å spille på er en ESP LTD MH-1000 Deluxe! Så tenker å lage en LP men floyd, samme halstykkelse og frets som er i MH-1000 (blir 24" skala da). Og med en mer avrundet kropp på baksiden slik at jeg lettere kommer til fra 12 band og opp. 

Noen tips til gitarbygger? Noen som har prøvd å kjøpe f.eks på warmoth å bygge gitar selv? Bra kvalitet? Har bygget bass derfra men godt resultat men ikke prøvd gitar. 

Endret av Soundmannen
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Warmoth er veldig bra kvalitet, ingenting å utsette på det. Koster jo litt, men du får det du betaler for. Passform, bånd og finish er helt topp.

Hvis du vil bygge mer "autentisk" LP med limt hals har jeg hørt mye bra ting om Precision-settene. Lages også med kontur på baksida og bak halsen. De fikser ikke Floyd da, så da måtte du evt. frest ut det selv.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Siden du ønsker det noe ala MH-1000 og Les Paul - har du prøvd ESP Eclipse? 
Halsen på disse føles litt som en smalere versjon av Gibson 60s hals, men fortsatt veldig rund og fin. Kan jo være greit å prøve en, hvis du har lyst på litt inspirasjon til halsen du skal bygge. 

Kroppen på Eclipse er også vesentlig smalere og føles litt som en superstrat, med god tilkomst over 12 bånd. Lydmessig så er det en hybrid av superstrat og les paul, men vil si at den heller noe mer mot les paul enn en superstrat. Kommer forøvrig med floyd også. 

Image result for esp eclipse floyd

Endret av Troll
 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei og takker for svar og tips! :) 

Har ikke prøvd ESP Eclipse. Men det kan absolutt være verdt å prøve. Synd jeg bor i ødeland så er bare 6 timer til nærmeste Gitarbutikk... 
Hvis jeg bygger selv, tror jeg nok at jeg prøver Warmoth. Veldig greit å få den akkurat slik mann selv vil ha den, verdig med finish og alt. 

Takker for råd! Først få solgt Mayonesen :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 timer siden, Soundmannen skrev:

Vet ikke om jeg er håpløs å lete, men fant kun 2stk les paul med floyd og det var en Studio og FRK?

Du er ikke håpløs, da det ikke ligger noen ute akkurat nå. Lå derimot to stk ute for mindre enn en knapp uke siden. En mørkeblå med sort hardware og en burst med krom hardware. Samme selger mener jeg å huske, som har hatt de liggende ute en stund (og som pusher de til topp/legger de ut på nytt med mer enn jevne mellomrom).

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Får en annen lyd med 24.75 scale som på Gibson og er lettere å spille på for oss med dverghender .

Synd det lages så få superstratter med 24.75 scale .

Jeg har vel en Jackson Fusion Japan og et par gamle Peavey USA Vandenberg og en Peavey USA  Tracer med 24.75 .

 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Godtfolk - jeg kom over en billig Classic fra 2008, og den er utstyrt med de kjedelige 496/500 keramiske pupsene til Gibson. De tenker jeg selvsagt å gi en sjanse først, men ser for meg de må ut, sammen med resten av kabler og pots og ting og tang.  Jeg har en SG med 57 classic pups, og en LP med en PAF-style halsmikk og en mer hot bromikk (7,8 ohm/13,6 ohm) i en latterlig god Epiphone Korea. Løst har jeg liggende et sett med tidlige 57/490 style PAFs fra en ES 86-modell. Jeg kan selvsagt sette disse inn i Classic-en, men føler at da blir den og SG-en alt for lik hverandre.  Jeg tenker følgende: SG-en til klassisk rock/skrangleblues og mer "vintage" lydbilde. Epien til øvingslokale og generell mishandling på gutterommet. Classic-en vil jeg ha til litt mer fussa rock/riffing og stoner/progmetall-lefling (tenk Ulver, Tool, My Dying Bride etc). Hva bør jeg da sette inni denne? Så har noen noen erfaringer, noe de tror, noen hypoteser, prøvd i praksis eller andre grunner for meninger om dette setter jeg pris på et hvert innspill.  
  • er ikke bjarton billigutgaver av levin (pre-1976) nylonstrengere? de skal jo være av ganske ok kvalitet. om man skal over den kvaliteten med en ny gitar, må man vel et stykke opp i pris, slik jeg har skjønt det. så om oppussing bare betyr  rengjøring, oljing, båndsliping og strengeskifte, så ja: da er det definitivt verdt det. neck reset/båndskifte er nok ikke verdt det. det gjelder om man kun tar med økonomisk verdi, selvfølgelig. tar man med affeksjonsverdi, er det nok noe du må avgjøre selv. hvor bor du? det finnes enkelte gitartechs som er billigere enn andre rundt omkring.  
  • Forutsetter at du snakker strengehøyden på 12 bånd. Er det nylonstreng/klassisk gitar er det ikke mer enn det må være. Er det en stålstreng så er det kanskje litt høyt, men ikke værre enn at det finnes personer som spiller elgitar med den strengehøyden.
  • Hei. Laget en cover av Sparklehorse sin låt "Sad & beautiful world".. Ha en fin kveld!    
  • Er ikke mistanke, snarer harde fakta😂
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.