Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Telebygg (sorry bare "etter" - bilder)


Anbefalte innlegg

For å ta det først: Jeg hadde resignert og tenkte at forumet skulle nedlegges og tenkte ikke på å ta bilder underveis.
Skal aldri gjenta seg :)
Til gjengjeld, fikk jeg lyst til å feire med et par ferdigbygg-bilder, over at forumet jeg har kommet og gått i over mange år, ser ut til å overleve

Har bygget et par billige kits tidligere, men aldri med noe resultat som har vært mye å klappe for. Fikk derfor lyst til å ta i bruk deler og treverk jeg har hatt liggende i noen år og gjøre alt selv for en gang skyld. Med sånn passe ferdigheter på tresløyd, måtte det bli en Tele. Enkel å forme og noe jeg ikke hadde i samlingen. Tegninger fant jeg ved hjelp av min venn Google.

Treverk: Hals av noe jeg tror er lønn. Tok lettvintversjonen og laminerte gripebrett over trussroden, fremfor en sikkert lekrere løsning med innfelling fra undersiden. Innlegg er bare noe sort plastikk jeg har boret ut av en plate jeg hadde liggende. Tusq nut og et eller annet jumbobånd jeg ikke hadde merket. Trolig Jescar. 22 bånd - jeg angrer og burde hold det vintage med 21. Gul pulverbeis iblandet litt brunt på slump og 6 lag med Danish oil over. Stemmeskruene skal byttes i vintage type fra en Am. Vintage Strat jeg en gang hadde. Feit D-hals med samme tykkelse som min Maybach Lester.

Kropp: Ask (tror jeg). En plate jeg hadde limt sammen av 4 deler for å lage slaktefjøl egentlig. Freste ved hjelp av utstrakt bruk av DYI styreskinner (lister med dobbeltsidig lim som styring for overfresen). Et helsikes mas og neste gang lager jeg en skikkelig fresemal!

Hardware: Am. Vintage stol, plekterbrett leget av samme plastplate som innleggene i halsen, kontrollplate fra en Classic player, elektronikk fra CTS. Simpel Kina-jackplugg skal byttes. NOS  0.22 keramisk kondis av russisk opphav. Flettet "cloth wire". Bakplate fra en Am. Std. Strat jeg har fortrengt for tiår siden. Pickupene er nyinnkjøpt og imponerte: Tonerider Hot Classic. 11-54 strenger fra Kurt Mangan. Gikk for gul beis og Butterscotch finish, tok veldig feil glass med beis og gadd ikke snu når jeg først var i gang. Får se om jeg orker å slipe ned og børja på igjen en gang i fremtiden. 5 lag med danish oil.

Lyd og spillbarhet ble slett ikke verst. Bedre enn Mexico Telene jeg har eid og noe dårligere enn American Vintage jeg har prøvd, men aldri eid. Veldig mye dårligere enn CS til 40 lapper :)
Må kanskje slanke halsen ørlite grann en gang i fremtiden.

Største utfordring underveis: Lage, og tilpasse halslommen. Tok det gradvis med fres og stemjern fra "alt for trang", til "for trang", til "litt for trang", til "LITT FOR VID" (hoppet lekent over "akkurat passe").

 

IMG_3706.jpg

IMG_3709.jpg

IMG_3710.jpg

IMG_3711.jpg

IMG_3712.jpg

IMG_3713.jpg

IMG_3715.jpg

IMG_3716.jpg

IMG_3717.jpg

 • Liker 11
Lenke til innlegg
Del på andre sider
30 minutter siden, askret skrev:

Flott gitar det der! Blir alltid imponert av fine hjemmelagde halser, det synes jeg er det absolutt vanskeligste å få til!

Takker. Må si meg enig - jeg har fryktet halsjobben i all tid. Tok enormt lang tid, men var ikke så vanskelig som fryktet. Skal sies at jeg har kopiert alle detaljert fra en Strathals som jeg hele tiden hadde ved siden av (bortsett fra tykkelsen). Føler meg mer som en copycat enn gitarbygger altså. Ikke en eneste egen ide :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Audun: Tja, hva skal jeg si... Litt hotte, men ikke veldig. Ganske klar lyd og god strengeseparasjon. Skikkelig rocketrøkk i bridge og imponerende nært en deilig Strat halspickup i neck. Mistposisjonen på Tele er ikke noe for meg - heller ikke på disse. Har ikke så veldig mange Telepickuper å sammenligne med, Klart bedre enn de som satt std. i en Classic player.

 

Endret av vim
 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, arneK skrev:

Jeg lurte på hvorfor du helst vil ha 21 og ikke 22 bånd?

Bare fordi jeg er en gammel mann og liker at det er så vintage spec som mulig :)

 

 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Resultatet ble såpass bra at det var verdt å jobbe videre med et par forbedringer:
* Vintage Kluson tunere montert. Serbedre ut og føles bedre.
* Halsen ble slanket en millimeter eller så. Fortsatt tykk C, men langt mindre klumpete feel.
* Båndene jeg hadde liggende må ha vært noe billig skit fra et kinaprosjekt som aldr ble noe av. De ble aldri helt glatte og var myke.
Nå er det Jescar 6100 bånd, og det ga en helt annen følelse og klang. Betydelig bedre og høyere lyd faktisk!
* Når jeg likevel hadde fjernet de gamle tverrbåndene, slipte jeg gripebrettet fra 12 til 9,5 radius. Føles mer riktig på en Tele.
* Fant noen Wilkinson compensated saddles jeg hadde glemt at jeg hadde og monterte de. Bedre intonasjon, helt klart.
Så tror jeg vi sier oss ferdig....
Skjønt jeg har jo en Telehals i flammelønn på vei fra Kina. Hvis den, mot formodning, er så fin som på bilder og et verdig emne for litt puss og en refret med EVO-bånd, så kanskje det blir en oppdatering igjen :)

 

IMG_3723.jpg

IMG_3726.jpg

IMG_3725.jpg

Og ja, jeg har kuttet for dype spor til tverrbåndene :)

IMG_3724.jpg
Barnslig eller innafor å sette på en Fenderlogo?

Endret av vim
 • Liker 2
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Sorry, dobbel post, men vet ikke hvordan man sletter?
  • Var det en kommentar til min HW1? Jo, jeg fikk den siste år, så jeg vet ikke ossen den var fra ny, men lyset da jeg tok bildene gjorde også litt, tror jeg. Fikk den i bytte for en AM Special telecaster som jeg ikke likte pickups på (Texas special). Liker veldig bra pickups på denne, neck pickup er ganske jazz’ete, mørk og tjukk. Bridge er uten tone kontroll, og syl skarp, men bra med drive på.
  • Som du selv nevner - åpne hodetelefoner (headset har mic 😉 ) lekker lydt til omgivelsene og omgivelsesstøy høres godt. Samtidig har åpne modeller noen pre mht lyd. Det er vesentlig karakteristikkforskjeller mellom både ulike fabrikat og ulike modeller. F.eks er det ikke slik at verken Beyer, Sennheiser, Grado, Denon osv har noen direkte "house-sound".  Du bør derfor komme med noen preferanser i forhold til ønsket karakteristikk - og da primært i forhold til musikklyttingen. Ellers er det vanskelig å kunne komme med anbefalinger. Komfort er også et parameter å ta hensyn til. Det gjelder både vekt, størrelse, putemateriale, passform osv.    Mulig følgende blir litt "overkill" å ta hensyn til i forhold til ditt behov, men nevner det allikevel🙂: Samtidig så bør en hodetelefon elektrisk matche mot forsterkeren/avspilleren for å kunne yte sitt optimale. Lav ohm og de fungerer fint mot f.eks bærbart utstyr, som er bra på å levere strøm. Høy ohm, som f.eks Sennheiser HD650 med sine 300 ohm trenger en forsterker som kan levere høy spenning for å yte maks.  Mange synes (som nevnt i tråden) at DT770 pro er ok, andre kan ikke fordra de - spes til musikklytting. Det samme gjelder de gamle Sennheiser HD650 (i sen utgave > 2007). Fortsatt rater mange at den er en av de beste under 10-15K noensinne produsert. Andre mener de er alt for mørke samtidig med at de er for pent avrundet i toppen. Så kan man lure på om det kan være andre årsaker enn kun egne preferanser som så vidt ulike tilbakemeldinger. Noe er definitivt også relatert til hodetelefonens impedans og dårlig forsterkermatch. Beyer leverer flere av sine modeller derfor med ulik impedans (eks. DT770 pro i 4 versjoner fra 16 - 250 ohm), alt avhengig av bruksområde. På en og samme forsterker vil de låte ulikt.  
  • Skal sjekke ut disse også, takk!
  • Jeg bruker AKG K271 og er veldig fornøyd, hvertfall til gitarspilling. Har hatt disse et par år, veldig robuste og "rimelige" klokker.  https://evenstadmusikk.no/akg/1014284/akg-k-271-mkii-hodetelefon-lukket-design-55-ohm
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.