Web Analytics
Jump to content

Oppussing av Ibanez Destroyer II DT380


Recommended Posts

Av og til lønner det seg å ha Finn oppe når man likevel er på EDB-maskinen. 

Denne dukka opp, jeg hadde fin dialog med selger og fikk den til en fin pris. Den hadde ligget i boden i 25 år og det bar den preg av. Den bar også preg av å ha vært flittig og kanskje ikke akkurat pent brukt, men strukturelt var den fin og den er stort sett original, bortsett fra Bridge pickup. Hals er i overraskende god stand og trengte ikke annet enn rengjøring og olje gripebrett. Frets er fine, den er spilt på men ingenting annet å gjøre enn en liten rens og polering. 

Jeg har ingen ambisjoner om å gjøre full restaurering her, den er tross alt 35 år og det synes jeg den skal få bære preg av, men hadde lyst å gjøre noe med de store sårene på kantene. Skraper og småhakk skal få vise. Den var også lettere modifisert med sort sprittusj, dette forsvant lett med litt aceton  (ja, jeg sjekket i trem-cavity om originallakken tålte aceton før jeg begav meg med fronten ;) )

Det kjekke er jo at denne er ikke hverdagskost og det er ikke mange av den. 

Her er en link om det er intr å lese litt mer om akkurat denne modellen: 

http://web.archive.org/web/20180824003003/http://thedestroyerguy.com/6string/DT-380.html

 

Legger ved litt bilder av det jeg har fått gjort i dag. 

Her er bildene fra selger: (om du leser dette, håper det er greit jeg bruker de, fikk ikke tatt egne før jeg begynte ;) )

895_1653303608.jpg

895_1526090255.jpg

 

Edited by germaniumkid
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

13 timer siden, askret skrev:

Den blir jo beintøff!

Takk. Den blir både beintøff og steinbra. 

Et lite dillemma er jo dette med pickup. Siden den er såpass sjelden, er jo originalitet å foretrekke. Samtidig var jo ikke dette en veldig dyr gitar. Om jeg skal bruke den selv, er det uansett uaktuelt å bruke mikker på 16k når jeg foretrekker halvparten. Hva tenker folk? Drite i og heller tenke på det ved et fremtidig salg? 

Link to comment
Share on other sites

2 timer siden, CaptainSexy skrev:

Flesk i pickups som du liker. Hvem faen bryr seg om pickupene har blitt byttet, kan alltid sette de i igjen 😛 

Jada, jeg er helt enig. Prøver bare å få opp aktiviteten på forumet ;)

 • Like 1
 • Thanks 1
 • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Da ser jeg meg ferdig med denne. Ikke perfekt, men litt av poenget var jo å ta vare på patinaen og ikke gjøre total makeover og derfor ser det riktig ut. 

Fikk fatt på en original Maxon Humbucker, men satte i et sett med Railhammers jeg jeg hadde liggende.. 

Meget fornøyd, den både låter og spiller bra. 

IMG_20190513_204619.jpg

 

 • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Veldig kult! Tenkte med det samme jeg så trådtittelen, at det var en ren Explorer-kopi som Destroyer vel var først. (Ace...) Men den sitter godt den der! 😎 Bra jobba! (Savner forresten at det skjer noe på Youtube-kanalen til Panzer’s guitars!!! 😉)

Edited by Audun
Link to comment
Share on other sites

3 minutter siden, Audun skrev:

Veldig kult! Tenkte med det samme jeg så trådtittelen, at det var en ren Explorer-kopi som Destroyer vel var først. (Ace...) Men den sitter godt den der! 😎 Bra jobba! (Savner forresten at det skjer noe på Youtube-kanalen til Panzer’s guitars!!! 😉)

Straks ute ; )

Tok litt tid å finne form, farge og uttrykk. I tillegg tok teksting til engelsk litt tid. Skal få en kjapp korrektur på det, så er det bare å få den ut ,)

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg bor i Arendal, og jeg planlegger å kjøpe en gitar jeg gjerne vil ha profesjonelt setup på kort tid etter jeg mottar den. Er villig til å reise et lite stykke, men leter helst etter noe nærme Arendal. Noen som har noen plasser de anbefaler?
  • Har ikke vært innom her på en god stund. Trodde hele greia var avviklet, men så er det jo ikke - foreløpig i hvertfall🤔
  • Den som ideelt passer, i følge nettbutikken er på RMS-effekt: 250W - Toppeffekt: 350W, så du har nok rett:) Ja det er et relativt lite anlegg, men jeg tror det holder i et kjellerlokale eller øvingsrom. Jeg øver mest med hodetelefoner så jeg trenger å høre det jeg holder på med, i rommet, og det går ikke her jeg bor.
  • Det blir for avansert for meg. Jeg trodde det bare var å plugge i en gitar og spille i vei. Visste ikke om den pickupen. De selger også uten så det var en slik jeg så for meg, men hvis man trenger ekstrautstyr så blir det noe annet. Jeg har en Gibson Les Paul og ønsker meg en svart Fender Stratocaster. Det er alt jeg trenger av El gitarer og jeg liker ikke tanken på å koble på ekstrautstyr. Jeg så også nettopp på manualen og tror jeg trenger å tenke litt på dette, men det blir neppe aktuelt. Utrolig flott sak likevel, i hvert fall når de tester den på Youtube. Jeg er en enkel sjel og vil ha det enkelt. Derfor har jeg mye nesten ubrukt utstyr, eller bare testet for å se at det funker når man får det hjem, som skal ut på Finn når jeg en eller gang får den rette spiriten. Boss BR 800 Muligens en nyinnkjøpt Yamaha MG10 XUF Yamaha PSR-S670 keyboard (veldig lite brukt) Taylor 327e V-Class (så godt som ny) En del pedaler (Kun testet) Muligens forsterkeren til PA anlegget jeg nevnte. (Ny, kun testet) Og en del mer jeg ikke kommer på i farta. Jeg er redd det ville blitt en Roland GR55 GK i tillegg som skulle ut på Finn.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.