Web Analytics
Jump to content

Studiomikrofon


Recommended Posts

Hei

Jeg har tenkt å kjøpe en studiomikrofon, og er litt usikker på hva mer jeg trenger... Må jeg ha en pre-amp eller noe, eller kan jeg bare plugge den rett i pcen og legge på effekter etterpå? Og er det noen som har noen anbefalinger på mikrofoner.

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Vet ikke hva du har av budsjett eller hva du skal spille inn, men jeg kjøpte en Studio Projects B1 mic, en Behringer Mic 100 pre-amp og et Phase 22 lydkort av Jon Henrik her på forumet til 2200,- funker fett for meg i allefall (tar for det meste opp gitar og keyboard) :P

Skal du ta opp trommer og slikt trenger du seff flere mic'er og mikser

Men til opptak av gitar funker det fint med lydkort, mic og pre-amp

Link to comment
Share on other sites

Skal du ha en studio mik trenger du noe som gir phantom power, jeg kjøpte meg selv en Rode Nt1a til 2000 kr som er dritbra og gir varme fine lyder, men jeg måtte også ha noe som ga strøm så jeg kjøpte en behringer ub1204 fx mixer også, så et stativ og ett popfilter, jeg er kjempefornøyd, totalt så ble det på hele 5000 - 6000 kr, men jeg er kjempefornøyd, ring inn til butikken og spør først hvis det er noe du lurer på.

Link to comment
Share on other sites

Man trenger vel ikke ha fantommating hvis ikke man vil bruke såå mye penger på det! 5 - 6k blir jo en del å bruke, hvis man bare vil spille inn for gøy, etter min mening. Men sikkert lurt hvis man først skal bruke mye penger på det.

Syntes forslaget til berrum hørtes bedre ut, hvis man fortsatt holder det på et ikke altfor høyt nivå!

men for all del, lasse! bra innlegg:)

Link to comment
Share on other sites

men hvis han skal ha en studiomic eller med andre ord en stor membran så må han dessverre ha phantom power, men hvis han vil gjøre det billigere så må han nok kjøpe noe uten det, for det kan bli dyrt.

En om jeg har hørt at man kan få noe som gir phantom helt ned i 300 kr, men dynamisk mikrofon er vel best hvis du ikke vil ha noe som bruker strøm. og man kan vel få greie dynamiske mikrofoner overalt egentlig. men uansett lykke til.

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar. Må vel kanskje innom en musikkbutikk og få noen tips. Bør helst ikke bli for dyrt. Er mest for å prøve litt, i tillegg til å spille inn gitar. Men det er kanskje bedre med en vanlig dynamisk mikrofon da...

Link to comment
Share on other sites

Hvis du vil virkelig ha bra resultater med gitar innspillingene dine så kjøp en shure sm57, den mikrofonen er super :), den er også dynamisk den koster selvsagt litt, men hvis man jobber litt for den så er den verdt det.

Link to comment
Share on other sites

men hvis han skal ha en studiomic eller med andre ord en stor membran så må han dessverre ha phantom power' date=' men hvis han vil gjøre det billigere så må han nok kjøpe noe uten det, for det kan bli dyrt.

En om jeg har hørt at man kan få noe som gir phantom helt ned i 300 kr, men dynamisk mikrofon er vel best hvis du ikke vil ha noe som bruker strøm. og man kan vel få greie dynamiske mikrofoner overalt egentlig. men uansett lykke til.[/quote']

Det finnes stormembran mikker i PA-verden og ;) Sennheiser har en veldig fin en på gitar.

Derimot er det kondensatormikrofoner som krever fantommating. Og dise er gjerne best, og dyrest. Men på gitar er SM57 desidert best for en hobbyist. Live brukes den også av mange proffe (deriblandt på Live at Budokan av Dream Theater). Også tammene på enkelte låter fra SDOIT skiva til DT er tatt opp gjennom SM57. Så det er en billig og allsidig mikk.

Link to comment
Share on other sites

sm57 blir brukt i studio av proffe også, tilogmed zack wylde på det ene albumet sitt så jeg ville ikke kalt den "hobbymikrofon" men. også utenom det så takk for å gjenta akkurat det jeg har sagt. :P Jeg bruker begge deler til innspilling jeg, dynamisk og stormembran kond. fungerer kjempebra

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.