Web Analytics
Jump to content

Forskjell på Steinberg UR44 og UR-RT4?


Kjut
 Share

Recommended Posts

Hei!

Vurderer å kjøpe et lydkort med software for å drive litt musikkproduksjon på hobbybasis og har kikket på flere. For meg virker det som om Steinberg får mest skryt i <3000 kronersklassen og det er mulig det blir et UR44. Men Steinberg har også noe som heter UR-RT4 som har litt ekstra funksjoner, noe de kaller for Rupert Neves transformatorer. Men hva er egentlig forskjellen på disse kortene? Er det noe som er verdt den doble prisen? Er kanskje noen her som har erfaring med begge?

Tusen takk på forhånd!

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Jeg har for lite erfaring med lydkort til å svare deg. Bruker selv Focusrite Scarlett og er fornøyd. Men husk at du bør ha en god PC eller Mac for å drive programmene og lydkortet . Merker selv at det ikke skal mye til før software spiser mye minne og prosessorkraft. Som kan forårsake latency (forsinkelser). Og akkurat det er lite gøy. 

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Vet ikke om du har kjøpt lydkort enda, men det ser ut til at forskjellen er at UR-RT4 er et lydkort der er preampene er forsterket med transformatorer fra Rupert Neve.

Neve er top shit i lydverdenen, men jeg er usikker på om du vil kunne nyttegjøre forskjellen mellom RT4 og UR44 i din situasjon (hobbybasis). :)

Jeg hadde kjøpt UR44, det ser ut som et tipptopp lydkort. Så kan du bruke pengene du evt. ville ha spøtta inn i et RT4-kort på god lytting og mikker. 

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Tror pc'n burde holde, en Intel i7 Quadcore med 16 GB Ram, men vet jo ikke forsåvidt. UR44 har minstekrav på 2 GB og Dualcore, så ligger litt over rent tallmessig hvertfall.

Har ikke kjøpt ennå, håper på gode tilbud på Larvik Gitarfestival i slutten av mars, og kan gruble fram til det.

Men tusen takk for innspill begge to!

Link to comment
Share on other sites

21 timer siden, Kjut skrev:

Tror pc'n burde holde, en Intel i7 Quadcore med 16 GB Ram, men vet jo ikke forsåvidt. UR44 har minstekrav på 2 GB og Dualcore, så ligger litt over rent tallmessig hvertfall.

Har ikke kjøpt ennå, håper på gode tilbud på Larvik Gitarfestival i slutten av mars, og kan gruble fram til det.

Men tusen takk for innspill begge to!

Pc'en holder nok i lange baner.

Link to comment
Share on other sites

44 minutter siden, Troll skrev:

Den holder nok ja! Husk at programmene krever veldig mye fra PCen. Mye mer enn det å drive selve kortet. Men du har uansett nok juice 😊

Ofte er det prosessoren som kneler først, men det bør jo ikke være et problem her. Intel er også langt å foretrekke til lydproduksjon sammenlignet med AMD. Det har i hvert fall vært min erfaring, selv om det er et par år siden jeg har prøvd AMD.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.