Web Analytics
Jump to content

Hagstrøm Viking


Anti-Virus

Recommended Posts

Drømmer om ES-335 i 2019, men ser det nok blir vanskelig økonomisk desverre. Har vurdert Epiphone og Ibanez Artcore. Men leser mye bra om Viking også.

Noen som eier Hagstrøm Viking her? Alle lages i Kina? Hva er forskjellene på de forskjellige Viking modellene?

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Jeg har hatt en viking. Det er en fantastisk fin gitar med tanke på pris.

Har tidligere eid en kinesisk Epiphone Dot. Vikingen ligger et par hakk over i både kvalitet, lyd og spillbarhet. Stock pickupene låt helt fint, men å bytte pickups ville vært en oppgradering. 

Ville smekket inn et sett med GFS Mean90 eller Dream90 som er P90 i humbucker format. De låt faktisk meget bra. 

Edited by Troll
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Virker som prisene på vintage Hagstrøm er visst ganske høye? 

Iallfall på Finn..

Nesten 7000 for en skikkelig herjet oppussingsprosjekt :

https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=135872225

Må nok legge mange tusen i denne for å få den fin, om det i hele tatt er mulig  

Og denne 70-talls Vikingen skal han ha 16000,- for:

https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=136282175

Da kjøper jeg heller en brukt Gibson 335.

Det mest fornuftige er nok å kjøpe en Kina Hagstrøm. Men de fleste tingene jeg har er jo laget i Kina, gitarer vil jeg helst skal komme fra andre plasser av en eller annen grunn..

 

Link to comment
Share on other sites

Det er forskjell i pris på de svenske utgavene som ble laget på '60-tallet og de nyere Asia-produserte, naturlig nok. Om de som ble produsert i Sveariket er bedre, skal jeg ikke uttale meg om, men vet i hvertfall at de fleste nyere fra østen er kurante gitarer. Hagstrøm vs. Epiphone- spørsmålet er også litt vanskelig å uttale seg bastant om da det er avhengig av hver enkelt gitar.

Så har vi jo også flere som f.eks. Yamaha og Ibanez som har laget og lager, veldig greie semihollows til en fin pris.

Edited by Audun
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ang Viking: 

Det jeg har prøvd av de nye vikingene har vært bra bortsett fra modellen som heter Viking II som har/hadde (mulig den ikke lenger lages) bolt on hals og 6 tunere på rekke headstock. 

Jeg har selv en Viking Deluxe i Emerald Green som jeg liker godt og bruker mye i studio. 

 

Som @space sier kjøpte jeg en D'Angelico Premier DC fra Thomann som har hatt supersalg på Premier serien (lurer på om den fases ut eller noe). Utfordringen er å få disse til Norge pga Cites. Jeg fikk sendt min til København (ok innad i EU) og plukket opp der i vår i forbindelse med en spillejobb. 

Mye gitar for pengene og er faktisk i live-arsenalet mitt for øyeblikket. 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Syns hvertfall Viking var en god gitar, mens Epiphone Dot gikk kjapt ut av samlingen. Den var riktignok Made in China. Kjøpte den for 2.500kr på salg helt ny hos Musikkmagazinet. Jeg har prøvd andre Epi semi hollow som har vært av vesentlig bedre kvalitet, men husker desverre ikke modell. 

Her er min forrige Viking. Nesten så jeg angrer på salget. 

Screenshot_20190103-142927.thumb.jpg.d630f8c03c23e81ec93bde0691a16999.jpg

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hadde den vært i samme kaliber som min koreanske Epiphone LP Custom, så hadde jeg lett beholdt den. Men ser at jeg bør få prøvd en made in korea dot en dag :) Det må være en grunn til at de klarte å pushe kina-versjonen til 2500kr splitter ny med garanti og oppsett.

Link to comment
Share on other sites

Kjøpte en Korea Epi Dot for min far. Den hadde allerede fått Duncan pickups. Veldig god hals, skranglete hardware, og sikkert original elektronikk da den låter mye dullere enn min Gibson. Men en brøkdel av prisen.... Så...

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.