Web Analytics
Jump to content

Squier Mini eller full størrelse øks til 8-åring?


OsamaFetLaden
 Share

Recommended Posts

Har tenkt på å donere en partso til nevøen min til jul. Han syntes den kjip to-tone-kroppen var den tøffeste av alle gitarene mine, så det er jo en meget bra anledning til å bli kvitt den.

Men jeg lurer på om ikke fullskala gitar er litt i største laget, ennå. Han er åtte år, høy for alderen. 

Alternativet er en Squier Mini-strat. 3/4, affinity series. 

Noen som har erfaringer med unger og gitar, og gjerne med Squier Mini også?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har undervist ca. 20-30 barn i alderen 7-10 år de siste 2-3 årene (mange av dem går fortsatt hos meg, så noe riktig gjør jeg :P), og kan med absolutt sikkerhet si følgende:

 

Det kommer an på eleven og det kommer an på repertoaret. :)

Dersom det ikke skal stresses så mye med akkorder/grep, men spilles melodier og slikt via feks. tab, så spiller det ikke så mye rolle om det er trekvart eller fullstørrelse.
Skal dere kjøre i gang med grep som G, A, D, etc., så kan en fullstørrelse gitar bli litt kronglete avhengig av håndstørrelsen til guttungen. 

Innenfor klassiske og akustiske gitar er en tommelfingerregel at når eleven er over 150 cm høy er hen klar for 4/4. Du vil utvilsomt gi en fin og gradvis overgang hvis du har råd til å først starte ham med en 3/4 i et år eller 2, og så gå over til en 4/4 når tiden er inne - det har jeg sett mange ganger. Men hvis han er supergira på akkurat den gitaren kan det være mest motiverende å kjøre på med fullstørrelse fra starten. Som sagt kan man tilpasse repertoaret etter fysiske begrensinger hos eleven, og ting som skalaen på gitaren, kroppens størrelse, etc., påvirker også resultatet. 

Har 2 stk Squier mini på jobb, de er helt fine gitarer og morsomme å bruke til å lage band med 2.-4.-klassinger. Holder ikke stemminga så veldig bra, men så driver jo ikke de fleste barn i den alderen på med så mye bending og slikt. 

 

Vet ikke om det ble noe klarere svar, så jeg forsøker en TLDR;

4/4-størrelse kan funke helt fint, spesielt om han er veldig gira på en spesifikk gitar som du kan gi ham. Tilpass repertoar og akkordutvalg etter håndstørrelsen, så går det meste seg til. Squier mini er helt fine gitarer, og er et alternativ verdt å tenke på.

 

 

 • Like 1
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

18 hours ago, Gahr said:

I et lite sekund trodde jeg du mente en skikkelig øks. Jeg fikk min første øks da jeg var fire år. Første gitar var da jeg var 12.

Jeg fikk også full opplæring (av min bestefar) med øks, kniv, ljå, sag osv i barnehagealder. Det gikk helt fint.

Jeg kuttet meg først stygt i gitarfingrene et drøyt tiår senere.. (kuttet av tuppen av ringfinger, kappet av nerver i festet til pekefingeren osv) takket være 'oppdagelsen' av alkohol.. og herpet skuldre, finger- og håndledd osv kraftig som følge av idrettslige aktiviteter.

Men verktøyopplæringen i tidlig barndom gikk fullstendig skadefritt for seg ?

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.