Web Analytics
Jump to content

ESP - trenger input


WelhavenT
 Share

Recommended Posts

Har en ESP M-I som jeg er veldig glad i, men siden mine dager innen ekstrem metall er over, har den stått ubrukt de siste par åra. De EMG-pickypene blir litt vel hissige nå om dagen. Blir stort sett strat. 

Har to alternativ: 

GASer litt på en hss-strat for tida, så vurderer salg. Har en kjøper. Så da tenker jeg å spytte i et par lapper og kjøpe en brukt USA strat på Finn. Enten hss Pro, std, deluxe.

MEN, så fikk jeg også en lur(?) idé. Snakka med Falck Musikk om å sette inn en passiv pickup (SD JB?), og å lage et plekterbrett. Fjerne litt satan-looken, og voice den litt mer inn på rock. 

Er alt to en lur idé? Tenkte å legge med noen bilder, men får ikke lasta opp uansett hvor små de er. Men se for dere noe sånt, bare med en pickup og volumknott:

https://www.musicgoround.com/p/620717/used-fender-stratocaster-standard-electric-guitar-black

Link to comment
Share on other sites

10 minutter siden, Troll skrev:

Syns den ESP'en kler den simple looken med kun en humbucker, ett pot.meter og lite pynt. Hvis jeg var misfornøyd, så ville jeg bare solgt den og kjøpt meg en strat - istedenfor å øldelegge hele essensen i gitaren :)

Ligger an til det, ja :) 

Link to comment
Share on other sites

1: SD JB er også en ganske hissig pickup :P

2: Om du allikevel bare skal ha bridge PU og volum, hvorfor plekterbrett? Uten at jeg vet nøyaktig hvordan din ser ut, så føler jeg vel ikke den gitaren har noen utpreget Satan-look, med mindre du har airbrushet et portrett av ham over hele gitaren :P

Om du faktisk er veldig glad i gitaren så ville jeg først bare byttet pickup og pot, og vurdert om det gir det man ønsker, så kan man heller reversere tilbake til EMG og selge gitaren for å bytte med en strat om man ikke kommer i mål. :)

edit: Ellers finnes det vel også EMG's som er tilpasset litt mindre hissige greier, som blir et veldig enkelt bytte om det er noe å vurdere?

Edited by Duckling
Link to comment
Share on other sites

Enig der med en Japan Charvel- så får du hals med flatere radius som takler lavere strengehøyde .Jeg liker bedre de ulakkerte maple fretboards i forhold til de lakkerte . Eneste kjipe er truss justering som ikke er oppe på headstock . Men er kroppen under pickguard frest ut for annet enn HH ?

Her er min 2010 som er siste året Charvel/Jackson ble laget i Japan .

 

IMG_2310.JPG

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.