Web Analytics
Jump to content

«Halvdød» amp - på tide med rørbytte?


ErikKlæptn
 Share

Recommended Posts

Har en Orange TH-30 som har vært i mitt eie ca 1,5 år (kjøpt brukt). I senere tid har jeg merket at den har blitt litt «dau», dvs. lite guffe på gain kanalen, men har trodd det var innbilning. I kveld ble den ikke seg selv før jeg kicka inn en Mad Professor boost jeg har i effektloopen. 

Har også begynt å merke en svak uling når jeg ikke spiller, først på clean kanalen (fortrinnsvis når jeg kobla inn distortion pedal) men i kveld dukka det opp på crunch kanalen også.

Er det på tide med et rørbytte?

Edited by ErikKlæptn
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Kort oppdatering

Viste seg at preamp rørene var VELDIG slitne. Fikk satt inn TAD rør, det sto opprinnelig i JJ rør. Ingen tvil om at noe har skjedd etter rørbytte.
Gain kanalen endret karakteristikk en god del, mer "omph" i bunn, litt mer gain, og mellomregistret er annerledes, mer fokusert. Må nok bruke litt tid på å justere meg inn ettersom Orange er litt sær på shape kontrollen. 
På clean har det virkelig skjedd ting. Plutselig var det som om ampen våknet til live og er helt annerledes enn da jeg kjøpte den. Får en helt fantastisk rå lyd når jeg bruker en Keeley Red Dirt Germanium uten at jeg har gjort endringer på innstillinger. Trodde ikke at det hadde så mye å si hva slags rør som står i en clean kanal når en bruker distortion pedaler, men har lært at det gjør det! :)

Poweramp rørene var ok ennå, men tenker jeg skal koste på meg et nytt sett med rør over jul. Ingen stor sak å bytte på denne ampen hvis en bruker matchet rør da ampen ikke krever bias justering (slik jeg har forstått det er ikke det nødvendig på katode biased amp?).

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
  • Fylle på litt før forumet slettes Siden sist har jeg lært meg å planslipe bånd, og får det ganske greit til etterhvert. Gamle gitarer tas til nye høyder samtidig som action går motsatt vei...siste prosjekt var rustfri og det ble definitivt mer jobb men håndterbart. Har satt sammen et kit (bilde) som fikk full tlc på bånd og hals, og den ble faktisk utrolig fin å spille på. Grapthech oversadel og Gotoh låsbare stemmeskruer, og jeg begynner å like denne gitaren mer enn jeg hadde tenkt. Gitt at halsen ble så bra vurderer jeg sterkt å hive ut de (ok til å være billige) originale humbuckerene, og sette inn en Seymour Duncan SPH90 Phat Cat (P90 i humbuckerformat) i halsposisjon, og en Bare Knuckle Boot Camp True Grit ved broa. Vet, mye penger og galskap på en el cheapo gitar men siden den er i ferd med å bli elsket er det kanskje ikke så dumt? Pickupene er jo også flyttbare om det skulle bli aktuelt senere.. Hva tenker folket om å kombinere en singelcoil av denne typen i neck og sånn humbucker i bridge?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.