Web Analytics
Jump to content

Beauty & Betrayal


Joakim Karlsbakk
 Share

Recommended Posts

Man skulle kanskje tro at dette forumet var et fint sted for å få tilbakemelding fra andre musikere. Lang historie kort, det har det aldri vært, synes jeg. Slike tråder som dette får til vanlig få svar, selv om det man poster er knall.

Jeg liker sangen din. Veldig bra gitarlyd, tight spilt, god melodi, og ren vokal, selv om jeg hører hvorfor den er er perfekt. Veldig bra jobba! Liker at du har jobbet med vokalen. Det blir ofte oversett. 

Så til det jeg ikke er like imponert over. Jeg er en eldre herre, og er ikke så glad i komprimert lyd. Dette oppleves som komprimert, det "puster" ikke. Det andre jeg stusser på, hvorfor er du så gniten på bass? Jeg sitter her med studiomonitorer og en sub som ikke runder av før på 18Hz, og den gjespet og hadde ikke noe å jobbe med. Dette fungerer sikkert fint på diverse nett-dingser og billige hodetelefoner, men det låter litt kjedelig.

Hør på miksen din på flere typer høyttalere. Det er en kunst å lage noe som låter fint på alt fra en billig høyttaler fra ebay til skikkelige anlegg som dekker hele frekvensspekteret.
Er du sikker på at miksen skal ha så mye diskant som du har lagt til? Jeg har så stort diskanttap at jeg bruker høreapparater, og synes det låt som om det var vel mye diskant.  Her har jeg null mulighet til å si noe om hva som er "riktig".

Link to comment
Share on other sites

Jeg henger meg litt på CF her, og skal gi litt tilbakemeldinger for en gangs skyld.

Dette likte jeg:

  • Pent gitarspill
  • Fin vokal, og harmonier som er midt i sjangerblinken.
  • God sammenheng og helhet i melodien og låtas form.

Dette ville jeg personlig gjort noe med, men som du ikke nødvendigvis er enig i:

  • Hvor er grooven? :) Det virker som om du har 8-10 forskjellige ideer på trommene, og insisterer på å ha alle med i låta. Det fører til at det stort sett oppleves som en serie med trommebrekk/-fills som avløser hverandre. Jeg tror kanskje du hadde hatt litt mer utbytte av å spare litt på "flakka-tikka-tomme-tom", og heller la ting få groove litt mer. 
  • Hvor er bunnen i miksen? Jeg er enig med CF, her er det mye diskant og komprimering. Prøv å trekke trommene litt tilbake, og litt mer strenger, og se om det hjelper.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.