Web Analytics
Jump to content

Årets viktigste DIY tips (lukten av Gibson)


vim
 Share

Recommended Posts

Det nærmer seg jul og årets største gave er klar for å legges ut :)

Lukten av en ny Gibson/Gibsonkasse er jo en velkjent glede og et like debattert mysterium. Er vel kun lukten av en ny luksusbil som kan matche den!
Jeg har sågar sett en fyr stå på messe i LA og selge flasker med "Lurium" som skulle være det hemmelige serumet, så her snakker vi gitarbransjens kanskje mest hypede tema.

I tvil? Google "Gibson+smell".

I en helt annen og ikke gitarrelatert sammenheng, kom jeg nylig og helt tilfeldig i snakk med en fyr som har jobbet hos Gibson i Nashville for et par tiår siden og han kunne i et svakt øyeblikk og etter et par lettøl avsløre mysteriet over alle mysterier: Den magiske, mystiske og helt sikkert uoppnåelige lukten av vanilje, kommer fra...... (drumroll).........
Vaniljeekstrakt :tykji:
 

Jepp.

Jeg klarte selvsagt ikke å la være å teste denne nye og revolusjonerende kunnskapen og gikk sporenstreks med begge beina ned i kassen til min Maybach og dro en vaniljeduftende finger over innsiden av kassen. For å kompensere for manglende vaniljelagring, gjorde jeg det samme på et par strategiske steder på gitaren (et par dråper ekstrakt i gripebrettoljen f. eks.).
Umiddelbart luktet det ikke veldig Gibson, men etter noen dager derimot. Daaaaadaaaa!
Nå er det kun headstocken og logoen som skiller min gitar fra et sekstitusenkroners monster fra Gibson :)

Og lukten er jo det klart viktigste...
 

smell og Gibson.jpg

 • Like 3
 • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Hannkatter ( ukastrerte) vs gitarer/amps  hos meg :

SG kasse veltet 1973 SG hals knekt nok en gang....

Kloring på gigbags er fryktelig morsomt

Pissing i kasser - men det kan de glemme her

leking med strenger er fryktelig moro - dvs klatring på stående gitarer- balansere på headstock og leke med strenger-

Stjeling av smådeler som skruer for å leke med de

Klatring på amps og følgende "justering" av knotter

Kloring på nettet foran høyttalere

Stjele plekter for å leke med

ligge oppå varme amper

Dette er bare det jeg kommer på i farten .

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
  • Fylle på litt før forumet slettes Siden sist har jeg lært meg å planslipe bånd, og får det ganske greit til etterhvert. Gamle gitarer tas til nye høyder samtidig som action går motsatt vei...siste prosjekt var rustfri og det ble definitivt mer jobb men håndterbart. Har satt sammen et kit (bilde) som fikk full tlc på bånd og hals, og den ble faktisk utrolig fin å spille på. Grapthech oversadel og Gotoh låsbare stemmeskruer, og jeg begynner å like denne gitaren mer enn jeg hadde tenkt. Gitt at halsen ble så bra vurderer jeg sterkt å hive ut de (ok til å være billige) originale humbuckerene, og sette inn en Seymour Duncan SPH90 Phat Cat (P90 i humbuckerformat) i halsposisjon, og en Bare Knuckle Boot Camp True Grit ved broa. Vet, mye penger og galskap på en el cheapo gitar men siden den er i ferd med å bli elsket er det kanskje ikke så dumt? Pickupene er jo også flyttbare om det skulle bli aktuelt senere.. Hva tenker folket om å kombinere en singelcoil av denne typen i neck og sånn humbucker i bridge?
  • Øvet solist, dame 64 år søker gitarist. Ulike stilarter 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.