Web Analytics
Jump to content

Kjøpe Les Paul til jul?


Anton
 Share

Recommended Posts

Hei,

Følge litt med på sluttsalget av 2018 modellene til Gibson på nettet og vurderer  sterkt å kjøpe meg en ny Les paul - da kommer jeg til samme problem som en haug på folk jeg ser på nettet - skal man kjøpe trad  eller standard? 

De klippene jeg har sett på youtube syns jeg kanskje traditional låter best mens standarden har vært drømmegitaren siden jeg oppdaget Appettite for destruction for en mannsalder siden.. :)

Virker som det er størst avslag på prisen på standarden riktignok, men kjøper for å ha og ikke selge så annenhåndsverdien spiller ikke så stor rolle.

Skjønner at jeg må prøve selv, men bare spør etter erfaringer og generelle råd her. 

Link to comment
Share on other sites

Vel, traditional er standarden slik den var før 2008(?), da det ble gjort visse forandringer på den yterligere forandringer ble gjort i 2012.

Så den gitaren du har villet hatt hele tiden er Traden?.

 • Like 1
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Du kan spille GNR på begge deler. Det som. Skiller de er. Preferanser. Jeg har ikke prøvd trad, men er veldig fornøyd med min Les Paul Classic 2017. 

Ut fra hva jeg har merket, så foretrekker mange trad fremfor andre Les Paul i samme prisklasse. Verdt å merke seg ?

 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde gått for en Traditional uten å nøle. Som det blir sagt over er Traditional mer eller mindre bare en pre-2008 Standard. Det eneste som er "feil" er truss rod coveret og knottene på noen utgaver, og at de kom uten plekterbrett i 2018. 

Link to comment
Share on other sites

17 minutter siden, Truckstop Chuckie skrev:

Det er så fint når man bruker punktum for å understreke viktigheten i den en skal. Si. 

For øvrig latterlige «tilbud» på 2018-modellene hos 4Sound.

SwiftKey på Android. Mellomromstasten er for liten for min lubne tommeltott. Men poenget kom godt frem! 

 • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Er det god, gammeldags Les Paul man er ute etter, er Traditional veien å gå. Hvis trussrod cover plager en, er det bare å kjøpe et Standard cover på ebay. Ellers kan man, som nevnt over, søke etter en brukt pre 2008 Standard. Ønsker man en gitar som er enda mer allsidig, og mer "moderne" kjøper man Standarden (coilsplit osv...). Nevnte Classic, er også en mulighet, men her også varierer specs en god del fra de startet produksjonen av den, til slik den er nå.

Ellers er vel det meste av gitarspor på Appetite spilt inn med en Replica av en '59 Les Paul Standard, så da kan man gå for en Customshop R9 (dyrt...), eller bestille en replika av en eller annen luthier som bygger slike (enda dyrere...).

Skal vi se... Ble det Traditional? ?

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.