Web Analytics
Jump to content

Overgang til elektrisk gitar


Maren Elize Klemp
 Share

Recommended Posts

Hei,

Jeg noen vanskeligheter med overgang fra akustisk til elektrisk gitar, og håper noen kan hjelpe meg. Jeg har spilt akustisk gitar i noen år nå, og synes jeg mestrer det greit. For et par måneder siden bestemte jeg meg for å forsøke meg på elektrisk gitar og kjøpte en Gretsch Streamliner G2420. Problemet er at det høres helt forferdelig surt ut når jeg spiller på den. Jeg har tatt den med tilbake til butikken for å sjekke om det var noen justeringer som skulle til, men alt er som det skal, og gitaren låt som en drøm når han i butikken prøvde den. Han nevnte noe til meg om at man skal ikke skal trykke ned strengene på en slik gitar like hardt som på en akustisk, da den kan pitche opp noen toner. Det kom en del kunder, så han hadde ikke tid til å forklare mer detaljert. Jeg har forsøkt å gjøre som han sa, men det låter fortsatt ikke bra. 

Noen som har forslag til hva jeg gjør feil? Som sagt, så høres det bra ut når jeg spiller på den akustiske gitaren min, så jeg kan ikke skjønne hva jeg gjør gærent..

 

Takker for svar! :)

Link to comment
Share on other sites

Om det er Stålstrengsgitar du mener og ikke nylonstrengs, er tipset hans helt legitimt det. Som oftest er det tykkere strenger på en akustisk stålstrengs og mindre bånd kontra en elgitar som har (oftest) tynnere strenger og større bånd. 

Jeg ville aller først gått opp en strengetykkelse eller to på den elektriske for å så øve på lettere grep. 

Link to comment
Share on other sites

Er nok rett og slett teknikk som er utfordringen. De fleste akkustiske stålstrengere er tyngre å spille på enn en gjennomsnittlig el-gitar. Du må bare fokusere på å ikke presse så hardt med fingrene, og se til at du ikke bender strenger samtidig når du spiller. Det kan jo også være at den akkustiske du er vant til, har veldig høy strengehøyde ifht. elgitaren f.eks. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.