jonta

Små aktive pa monitorer-annbefalinger.

Anbefalte innlegg

Vi trenger to nye monitorer til scene og øvingsommet. Stiller ikke store krav til bass, da vi har en sub og en ledig kanal på bassriggen. men vi stiller store krav til lyd, vekt og størrelse.

Tenker det holder med en 8"  og 100W, i en prisklasse på maks ca. 3200. En fordel at de er utstyrt med en enkel preamp, slik at det er mulig, ved "små" anledninger, å koble mikrofon direkte. Vekt bør ikke være mye over 10Kg.

Har sett litt på The box pro TP108, men er litt skeptisk til lydkvaliteten, men prisen er jo fin: Skjult innhold - vennligst logg inn

Eller disse LD SAT82A, 80W må da holde : Skjult innhold - vennligst logg inn

Endret av jonta

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har et par The Box MA120MKII, det er 12 tommere... Er ikke veldig imponert over lyden, men dette er jo en veldig billig høyttaler da! Kanskje den du har funnet låter ok.. The Box vil nok ikke være førstevalget mitt ved en senere anledning!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for tips!

Tenkte at de var for godt til å være sannt. Da avskriver jeg dem.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skjult innhold - vennligst logg inn Vi har disse i det ene bandet. (Det står 10" i beskrivelsen, men de er 8")

De låter fint, men ikke fantastisk. (Naturlig nok, prisen tatt i betraktning, men de kutter fint gjennom som monitorer) Hvis det er litt scenelyd så merker jeg også at de kommer til kort, for de spiller ikke veldig høyt. Ser Thomann har dB Flexsys 8" i omtrent deres prisklasse, som nok låter bedre men kanskje ikke spiller så altfor mye høyere, så om dere har mye scenelyd så ville jeg sett etter noe med litt mer power.

Skjult innhold - vennligst logg inn kan kanskje være et alternativ hvis det er aktuelt? Vi har 12"-versjonen av disse i et annet band jeg spiller i, og jeg synes de låter imponerende bra, prisen tatt i betraktning. Har spilt gigs med betydelig dyrere monitorer uten at jeg synes det har vært noe særlig bedre lyd i dem.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for tips! Ser at ld er laget i kryssfiner, det liker jeg.

Vi har jo trommer i bandet, men ikke av de mest bråkete slaget...så voldsom scenelyd er det ikke.

Vet du om Thomann trekker i fra EU moms?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Da vil nok LD'ene antakeligvis gjøre nytta i de fleste tilfeller. Bandet vi bruker de i har heller ikke allverdens med scenelyd, men de har kommet til kort et par ganger hvis det er veldig trang scene/lokale, så man får trommene oppi øret og mye publikumsstøy tett på. Har også brukt dem noen ganger i coverbandet, og med mye både gitar og vokal i monitor så har de ikke alltid klart å gi meg så mye jeg vil ha, men til stort sett kun vokal og kassegitar så har de stort sett gjort nytta.

Hvis det bare er vekt som er essensielt, og ikke størrelse, så ville nok jeg personlig nå i ettertid heller gått for 10" for å få den ekstra kraften de gangene det trengs. Nevnte 10" fra Pro Box veier jo ikke mer enn 400g mer enn LD'ene, så ganske lette de også, men størrelsen er jo litt større.

Prisene på norge.thomann.de er pris uten moms, så norsk moms kommer på toppen av denne prisen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Både lav vekt og liten størrelse er viktig. Nå vurderer jeg å presse budskjettet å kjøpe LD Stinger G3 8" Med 300W RMS så har de har i allefall nok kraft.

https://www.gear4music.no/no/PA-DJ-and-belysning/LD-Systems-Stinger-G3-8-Active-PA-Speaker-B-Stock/2F4F

Takk for info!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive