Web Analytics
Jump to content

NAD!


Gahr
 Share

Recommended Posts

Så ringte det på døra, og en smilende kar fra Bring sto ute i regnet med en pent pakket pappeske til meg. Esken inneholdt et stykk 1959 GA-20T Ranger, Gibsons  svar på Fenders Tweed Deluxe. 16 watt med godlyd. Fordi jeg er snill med mine naboer (eldre folk både til høyre og venstre i husrekka vår) har jeg kun smelt den opp på fullt i noen få sekunder, men jeg kan ikke si annet enn at jeg allerede digger den. Den vrenger relativt fort, og spiller slettes ikke enormt høyt, men lyden er i mine ører like feit, søt og fyldig som scones med clotted cream og lemon curd. Logoen mangler, man jeg har bestilt en repro som skal være her i løpet av de nærmeste dagene.

Et par kjappe bilder har jeg i alle fall fått tatt:

su6h13d.jpg

Dm6thDE.jpg

lJ4qP2M.jpg

5joW1CW.jpg

Edited by Gahr
 • Like 14
Link to comment
Share on other sites

Ble ingen lydklipp i dag (da naboen på 80+ feiret bursdag tenkte jeg det val greit å la være å watt opp forsterkeren for mye...), men tok et par bilder av innmaten, for de som måtte være interessert i slikt.

Rørene er (fra høyre mot venstre) 12AX7 (preamp normalkanal), 5879 (preamp tremolokanal), 6SQ7 (tremolo), 12AX7 (inverter), 2 x 6V6 (power) og 5Y3 (likeretter). Originalt kom den nok med en 12AY7 i normalkanalen, men jeg liker uansett tremolokanalen bedre, så det er ikke noe poeng å bytte til en 12AY7 for å få mindre gain. 

Høyttaleren (en Tone Tubby San Rafael) er selvsagt ikke original, den kom opprinnelig med en Jensen P12R, så vidt jeg vet. Foreløpig ser jeg ingen grunn til å bytte.

jUL5WXP.jpg

bYy2fub.jpg

vkt1hDq.jpg

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

43 minutter siden, nikotro skrev:

Det er veldig snasent1f60a.png

Hva måtte du gi for den?

Ca. 10.000 inkludert frakt og moms, så jeg fikk den ganske rimelig. Skyldes nok at den ikke er fullstendig original og mangler logo. Ser de stort sett går for mer enn det på ebay.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

47 minutter siden, Gahr skrev:

Ca. 10.000 inkludert frakt og moms, så jeg fikk den ganske rimelig. Skyldes nok at den ikke er fullstendig original og mangler logo. Ser de stort sett går for mer enn det på ebay.

Det høres ikke så ille ut. Jeg må se litt mer på dette?

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 time siden, nikotro skrev:

Det høres ikke så ille ut. Jeg må se litt mer på dette1f60a.png

Det ligger en GA-20 (altså versjonen uten tremolo) fra 1957 ute på Finn til 15000,- for øyeblikket. Ser fin ut. Mange finfnie Gibson-amper fra 1950- og tidlig 60-tall. Kommer du litt utpå 1960-tallet er det mange som strengt tatt trenger litt modding for å bli optimale, men da kan du finne my som er rimelig. Og en som er kyndig vil lett kunne gjøre endringene som skal til.

Prisene ligger uansett langt under Fender-amper fra 1950-tallet.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
  • Fylle på litt før forumet slettes Siden sist har jeg lært meg å planslipe bånd, og får det ganske greit til etterhvert. Gamle gitarer tas til nye høyder samtidig som action går motsatt vei...siste prosjekt var rustfri og det ble definitivt mer jobb men håndterbart. Har satt sammen et kit (bilde) som fikk full tlc på bånd og hals, og den ble faktisk utrolig fin å spille på. Grapthech oversadel og Gotoh låsbare stemmeskruer, og jeg begynner å like denne gitaren mer enn jeg hadde tenkt. Gitt at halsen ble så bra vurderer jeg sterkt å hive ut de (ok til å være billige) originale humbuckerene, og sette inn en Seymour Duncan SPH90 Phat Cat (P90 i humbuckerformat) i halsposisjon, og en Bare Knuckle Boot Camp True Grit ved broa. Vet, mye penger og galskap på en el cheapo gitar men siden den er i ferd med å bli elsket er det kanskje ikke så dumt? Pickupene er jo også flyttbare om det skulle bli aktuelt senere.. Hva tenker folket om å kombinere en singelcoil av denne typen i neck og sånn humbucker i bridge?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.