Web Analytics
Jump to content

LP Faded - nytt liv


 Share

Recommended Posts

Kjøpte denne 08 modellen, som nok ikke har fått en kjærlig berøring på mange år. Mye gørr i gripebrettet, seig hals, en defekt tuner, sedvanlig oppgraderbar hardware og elektronikk, råtne strenger samt en lakk som var litt vel faded. Virker likevel som denne kan bli en kanongitar, så den skal få «full treatment»   Oppdateringer følger løpende  

 

 

814BB259-9FE0-4301-8A82-44A112079D0B.jpeg

BD684CEB-7473-4A44-B888-BEC5C46020E1.jpeg

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Da har det skjedd litt. Deler er fortsatt på vei inn fra Crazyparts, men Faber locking studs og aluminumstol, CTS pots, Emerson PIO "Bumblebee" pots, Tusq sadel og Iron Gear Blues Engine pickups, er alt sammen på plass. Mangler litt plast, som ikke er så orangerosa og døllt som standardplasten.

Har nå fjernet gugge i kilovis fra gripebrettet og oljet dette med Big Bends Fretboard Juice. På enkelte områder var lakken bare var stygg og ikke kult-vintage-aktig-relic-slitt. Der har jeg pusset ned og gått over med en blanding av Polytrol og pulverbeis (brun) på baksiden av hals og hode, samt et strøk med klar Polytrol på forsiden av headstocken og på lønnetoppen for å få frem flammene litt igjen. Polytrol er strålende for å få frem skinnet igjen, uten å etterlate noen film eller lakkhinne. Neste runde her blir å polere opp med god voks.
Shiny stoler fikk en rask runde i saltsyredamp for å matte litt ned på finishen. Den ødelagte stemmeskruen er reparert og ny oversadel er ferdig tilpasset og klar for montering.
Tok også en omgang å¨båndene, som var litt flate her og der. Fortsatt bra med bånd igjen og nå er de runde og glatte igjen.
 

IMG_3370.jpg

IMG_3371.jpg

IMG_3372.jpg

IMG_3373.jpg

IMG_3374.jpg

IMG_3375.jpg

 • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Ble carnaubavoks, så da er bobletyggis lukt også sikret :)
Synes finishen ble omtrent som ønsket, men vil nok ta en kjapp runde med litt mer saltsyredamp på stolene, for enda litt mer aging.
Fått montert litt hardware og begynner å se konturen av en fet LP.

 

IMG_3388.jpg

IMG_3380.jpg

IMG_3381.jpg

IMG_3382.jpg

IMG_3383.jpg

IMG_3384.jpg

IMG_3385.jpg

IMG_3386.jpg

IMG_3389.jpg

 • Like 9
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

10 timer siden, vim skrev:

Ble carnaubavoks, så da er bobletyggis lukt også sikret :)
Synes finishen ble omtrent som ønsket, men vil nok ta en kjapp runde med litt mer saltsyredamp på stolene, for enda litt mer aging.
Fått montert litt hardware og begynner å se konturen av en fet LP.

 

IMG_3388.jpg

IMG_3380.jpg

IMG_3381.jpg

IMG_3382.jpg

IMG_3383.jpg

IMG_3384.jpg

IMG_3385.jpg

IMG_3386.jpg

IMG_3389.jpg

Bra jobb du gjør !

Link to comment
Share on other sites

Takker og bukker. 

Nå gjenstår kun ny plastikk og litt finjustering av oversadel, samt pickupjustering.
Umiddelbart føles den veldig bra, men vi får sjå. Nydelig hals, men jeg må nok venne meg litt til den klangen den får akustisk med såpass mye uthuling i kroppen.

Denne prosessen minner meg nok en gang om at OK gitarer med litt kjærlig behandling kan komme skremmende nær Customshop produkter innimellom.
Hvor tett på gjenstår fortsatt å se etter siste tweaking.

 

IMG_3390.jpg

IMG_3391.jpg

IMG_3392.jpg

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Jeg prøvde min  Faded LP St. mot en R6/G0  jeg har . Den er nok ikke helt "der" . Jeg har følelsen av at ARB1 bridge med studs rett i treverket ville hjulpet noe , men det går ikke ..... bånd er annerledes også - mye mer avrundet . Det er vel long neck tenon i tillegg  " bedre" treverk som ikke er uthult .

 

Link to comment
Share on other sites

1 time siden, el_roffo skrev:

Får jo litt lyst til å handle en billig LP når man ser dette :) BFG/faded/Studio kan vel fås til fine priser?

Lå en faded studio i går til 3800. Regner med den røyk fort. Ellers er stort sett standard faded på finn til de vanlige fantasiprisene ?

Link to comment
Share on other sites

Hvis man antar at denne lander rundt 12-14 000,- (14' hvis man er heldig og finner en kjøper som verdsetter oppgraderingene) brukt, så vil jeg påstå at det er mye gitar for pengene.
I forhold til vanlig LP Std., Classic eller Traditional, snakker vi om ca. samme kvalitet, men forskjellige finisher. Personlig er jeg svak for gitarer uten glossy lakk.  
Samtidig må jeg nok si at man for overkommelige 5000,- mer kan få en Maybach og for enda litt mer kan få en R8/R9 som alle nok er litt mer "gitar for resten av livet".

Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å shine opp denne og selge i ovennevnte prisleie (ingen fortjeneste, men mye kos med "restaureringen" :) ), men nå er jeg veldig i tvil. Frister å beholde den, når det ble såpass bra.
Kanskje EVH Wolgangen lever farlig istedet, når kona ser ytterligere en gitar på veggen :)

En ting er jeg derimot litt stuss på og det er at gitaren gir utrolig lett feedback. Sikkert pga. ganske omfattende uthuling av kroppen. Tror jeg må se på muligheten for å resonansdempe den på en eller annen måte.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.