Web Analytics
Jump to content

Dynamikk i simulert/modellert sluttrinnvreng


OsamaFetLaden
 Share

Recommended Posts

Den lyden jeg synes er fetest å spille med er en Marshall med master på fullt eller nesten fullt, preamp volum ganske lavt. 

Da er volum mer eller mindre det samme, det blir litt lavere og renere hvis jeg bare stryker over strengene forsiktig. Det kule er at anslaget mitt går fra å være en volumkontroll til å bli en vrengkontroll. I den grad det er volumforskjell på å slå hardt og slå middels hardt er det vel heller litt høyere når jeg slår middels hardt.

Dette anses vel for å være en lite dynamisk måte å stille inn en amp på, sånn headroomdillogdallmessig, i hvert fall, men ørene mine synes av en eller annen grunn det blir mer dynamisk på denne måten.

Jeg liker ikke å blande frontend-vreng inn i det—det kverker følelsen av dynamikk. Jeg liker denne lyden bedre enn amper uten master volum, sannsynligvis fordi også preampen på dem vrenger.

Såh, til saken, langt om lenge: Det blir grisehøyt på denne måten, og jeg vil gjerne ikke få verre tinnitus. Jeg tenker på å kjøpe en Origin RevivalDrive, og kjøre faux-sluttrinnet i den hardt, så videre til en clean amp. 

Vil dette, eller andre modelleringsløsninger kunne virke i forhold til den dynamikken jeg vil ha, eller er modellering—som jeg har erfart så langt—i praksis mer orientert mot det de på engelsk laller timbre (klang/klangfarge?) enn dynamikk?

 

Link to comment
Share on other sites

Jeg er helt enig med deg, ingenting matcher et sluttrinn som blir kjørt knallhardt. Den beste løsningen er helt utvilsomt å kjøre ampen hardt inn i f eks en Suhr Reactive Load, og deretter inn i fx return på en clean amp. Etter det jeg kan se blir det både en billigere løsning (gitt at du allerede har cleanampen) og signalet holder seg 100% analogt :)

Det var vel ikke helt det du egentlig spurte om, men jeg kan si at etter å ha prøvd samtlige (utenom Axe FX III) modelleringsdingsebomser så er det ingen som er i nærheten av JCM800 inn i Reactive Load. Og det er sluttrinnet og hvordan det reagerer med kabinettet som er det vanskeligste å modellere, preampen oppfører seg temmelig lineært og greit. Kan hende at Revivaldrive kanskje er hakket bedre hvis den er spesifikt laget for det formålet, men jeg sliter med å tro at det blir 100% match med ekte vare. 

Edited by Alfi27
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ser jeg har forklart misvisende—jeg har ikke lenger noen JCM800—det er vel tyve år siden jeg solgte den som en annen tomsing.

Prøvde å få til det samme med AFD100-toppen jeg hadde ei stund, men den laveste wattstyrken jeg kunne skru den ned til og fortsatt få govrengen på sluttrinnet—rundt 20-30 watt, vil jeg tro—var fortsatt altfor høyt til holde på med hjemme i huset.

Link to comment
Share on other sites

Du kan prøve en Hudson Electronics Broadcast. Skal ikke påstå at den høres ut som en amp, men den har en utgangstrafo som kan kjøres hardt. Med bare pittelitt gain så vrenger det bare når du drar på. 

Jeg liker å kjøre Tiny Terroren min på samme måte - volum på maks, bittelitt gain. Boost-pedal hvis jeg vil ha mer vreng. Men selv på 7 watt er det ikke akkurat stuevolum.

Link to comment
Share on other sites

2 timer siden, OsamaFetLaden skrev:

Ser jeg har forklart misvisende—jeg har ikke lenger noen JCM800—det er vel tyve år siden jeg solgte den som en annen tomsing.

Prøvde å få til det samme med AFD100-toppen jeg hadde ei stund, men den laveste wattstyrken jeg kunne skru den ned til og fortsatt få govrengen på sluttrinnet—rundt 20-30 watt, vil jeg tro—var fortsatt altfor høyt til holde på med hjemme i huset.

Hva var misvisende? JCM800 var referanse til min amp, siden du skrev Marshall tenkte jeg at det var sammenlignbart. Reactive Load er forøvrig ikke en attenuator, den omgjør bare signalet fra ampen til et linjesignal og simulerer loaden til et 4x12 Greenback kabinett. Det blir samme konseptet som å simulere sluttrinnsvreng inn i en clean amp, bare at det er ekte vare ;) 

Ingen amp har plass eller kjøling som er god nok for en så stor resistor en slik loadbox krever, så det blir ikke sammenlignbart med AFD100

Edit: Så du tenker å kjøre Revivaldrive som en preamp inn i en clean amp? Tolka det som at du allerede hadde en amp som du digger men spiller for høyt, men det er kanskje nevnte clean amp? ?

Edited by Alfi27
Link to comment
Share on other sites

Nettopp---jeg har ikke pr. dags dato en fungerende amp som leverer godlyden, men jeg har en bra clean-plattform, så jeg undres på om RevivalDrive kan levere ikke bare på toner men også på respons. 

Det åpner også for spennende möglichkeiten i signarouting---å kunne plassere effekter etter (faux-)sluttrinnvrengen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.