Web Analytics
Jump to content

NAD – Monoprice 15W røramp


Arkadian
 Share

Recommended Posts

Nærmest for moro skyld gikk jeg til anskaffelse av denne lille saken. 2 x EL84, reverb og Celestion-høyttaler. Prisen ble litt over 2000 etter at moms og frakt var betalt.

Stor var overraskelsen ved første prøving. Denne låter ikke uvanlig bra for prisen, den låter rett og slett uvanlig bra. Celestion A-type er en høyttaler av ypperste merke, og ampen spiller reint og fint og høyt. Den vrengte for tidlig etter min smak, så jeg bytta ut 12AX7-en i V1 med en god 12AY7 jeg hadde liggende. Det gjorde også lyden mer transparent og detaljert. Utgangsrørene var mikrofoniske og klirret fælt ved visse frekvenser, to nye EL85-er fiksa den biffen. Romklangen er så som så (korte fjærklanger er vel alltid det), men funker greit opp til 5.

Dette er ekstremt mye moro for to laken! Høyttaleren aleine koster vel en tusing, og er helt gull. Litt mindre gjennomtrengende mellomtone og litt mer bass enn den jevne Celestion. Overhodet ingen flatulens og heller ingen skriking.

Så vidt jeg veit finnes ikke denne i 240V-versjon, så jeg bruker en stepdown-transformator. Ikke noe problem.

Forsterkerdelen er visstnok identisk med Laney Cub 12R, men altså med vesentlig bedre høyttaler og fjærklang.

mp1.jpg

mp2.jpg

Edited by Arkadian
 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

... hvordan det er mulig å selge denne for så lite penger er en gåte. Det kan ikke være store avansen.

Jeg vil påstå at denne kvalitetsmessig er minst på høyde med Fender Blues Junior (som koster nesten tre ganger så mye), men høyttaleren låter større og dypere, og reinlyden (iallfall med 12AY7) er klarere og mye luftigere. Denne er allerede blitt min øveforsterker nr. én. Den låter vesentlig bedre enn min Laney LC30, som vel er den ampen jeg har som er nærmest å sammenlikne med.

Det eneste jeg har å innvende er at den ikke ser særlig bra ut, og at romklangen ikke egner seg til mer enn generell bakgrunnsbruk. Jeg har en MOD-klang på vei i posten, har oppgradert nesten alle amper jeg har hatt med klanger derfra. Men det blir vel uansett ikke noen surf-amp av denne med kort fjærklang.

Som øveforsterker er den ypperlig. Liten og lett nok til å stå hvor som helst, og en 1W-bryter reduserer volumet til under det halve om det skulle være nødvendig.

Tungt anbefalt, folkens.

 

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Tom Bukovac spilte en litt nydelig versjon av sin Planet TD1 i en av sine leksjoner… så jeg tabba den og la over videoen til Hr. Bukovac… og håper han ikke kjører en Don Henley på rompa mi… usikker på legaliteten. Har ikke fått no claim, brukes til educational purpose, kreditert opphavsmannen og sendt ham flere meldinger om at han bare må si ifra om han synes det er ugreit… 🤷🏼  
  • Jeg hadde den gamle passive EHX Switchblade og var ikke fornøyd med den, det var for mye "switchpop". Jeg tror denne nye aktive er mye bedre. Forresten, Palmer Triage er en flott switcher, og jeg har sett på YouTube at Slash også bruker den,...eller har brukt den. Den har fasejustering, liten gainjustering, tre separate transformatorer, alle mulige koblingskombinasjoner , og alt skjer helt stille.
  • VOX AC15 eller VOX NT er god løsning for det meste. 
  • Jeg kan jo legge til at jeg faktisk har kjøpt en Boss Katana siden jeg postet siste innlegg i denne tråden, og jeg må si at jeg er meget godt fornøyd. Til hjemmebruk, er den helt glimrende, og jeg har til og med brukt den live i litt "nedpå", små pub-anledninger. I de anledninger, har jeg brukt den i "panel mode" med pedalbrett foran, og det har fungert utmerket. Hvis man gidder å bruke litt tid på software som hører til, kan man få veldig fine settinger skreddersydd for et hvert bruk også.
  • Tar opp en gammel tråd. "Øvingsrommet" ble til soverom, og "barneforsterker" ble dermed aldri innkjøpt. Nå er det igjen gryende bandinteresse blandt ungdommen, og dermed står igjen forsterkerinnkjøp på lista. Er det fortsatt Boss Kantana, Roland Blues Cube, Marshall Valvestate og Blackstar HT20 som gjelder, eller er det kommet andre alternativer?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.