Web Analytics
Jump to content

To neck pickup or not to neck pickup?


Alfi27
 Share

Hva mener dere?   

30 members have voted

 1. 1. Neck pickup er...

  • Fullstendig ubrukelig, naturligvis
  • Kun for jazz
  • Et must(?)
  • Helt sjef
  • Ikke verdt det


Recommended Posts

Har en feit som fæn Cabronita jeg sikkert har posta bilde av opptil flere ganger før, som er favorittgitaren for tiden. Etter å ha hatt i hvertfall fire-fem Les Paul Junior'er, så er dette den gitaren som har funka desidert best med kun bridgepickup, og den er midt i blinken for hva den opprinnelig var ment som: en badass, enkel rockeøks. 

For å komme til poenget, gitaren kunne med neck pickup (humbucker) og split nesten garantert vært min eneste gitar, i hvertfall på en gig da den holder stemminga idiotisk bra, har ingen bakovervendt headstock som kan knekke og er generelt nesten så godt som skuddsikker. However, jeg er skeptisk til om det kommer til å "ødelegge" den og ta bort den råe rockeviben. 

Alle innspill vil bli mottatt med åpne armer, men setter spesielt pris på innlegg av typen "jeg gjorde dette med min favorittgitar og det ble bare rævva", eller "dette gjorde en 9,9 om til en 10". 

PS: Den har nå en overwound PAF type humbucker i bridge, så det blir evt HH med split. 

 

Edited by Alfi27
Link to comment
Share on other sites

Bruker neck og middle position på Telen min vesentlig mye mer enn bridge pickup alene (standard Tele pickupoppsett). Neck pickup er 100% essensielt for meg i alle fall.

Alt er smak og behag, selvsagt, men for mitt bruk hadde jeg mye heller byttet ut bridge pickup med en mini humbucker enn å ha en humbucker i neck i en Tele. Men jeg må innrømme at jeg har aldri vært noen fan av lyden av neck-humbuckere. På alle gitarer jeg har eid med HH eller HSH (som er 90% av dem) har jeg så godt som aldri brukt neck pickup for seg selv.

Edited by Naigewron
Link to comment
Share on other sites

Synes tradisjonelle Strat og Tele-gitarer ofte blir litt vel skarpe med bridge-PU alene, så med en slik setup kjører jeg ofte en mellomposisjon for å få litt mer beef i lyden. Med det sagt så foretrekker jeg å sette inn en litt mer beefy pickup i bridge, og kjøre bare med denne. Etter at jeg slang en P90 i bridge på strat'en så har jeg ikke rørt pickupswitchen, og den gitaren kan nå gjøre omtrent alt.

Humbuckergitarer har jeg aldri brukt noe annet enn bridge på. Jo mindre jeg trenger å fikle med under spilling, jo bedre, så jeg har vurdert å wire alle gitarene mine med kun bridge-PU, via en killswitch og rett på jack. (Sånn går det når man synger også, og er relativt dårlig på multitasking)

Link to comment
Share on other sites

En av de få tingene han drøvelknøvelen som har Will’s Easy Guitar har gjort riktig er å måle sustain på en gitar med en megamagnet inntil strengene. Minimal, om noen, forskjell.

TV Jones i bridge tror jeg passer godt med en TV Jones i neck. Eller en feit HB og blend-pot, men da er vel enkel rockeplanke-greia en saga blott.

Link to comment
Share on other sites

3 timer siden, el_roffo skrev:

Jeg bruker stort sett bare neckpickup selv. Du kan i teorien få mindre sustain med en neckpickup i gitaren, siden magnetene drar i strengene. Hvor mye det har å si i praksis er nok diskutabelt :) 

Dette merket jeg faktisk betydelig på en av mine gitarer. Hadde pickups med lav output, så jeg skrudde opp både neck og bridge høyt opp mot strengene - effekten var fatal med 11-52 strenger, 

Kan jo være grunnen til at på alle Gibson gitarene jeg har fått tilsendt (3 stykk), så har neck vært skrudd langt unde høyden på pickupringene.

Edited by Troll
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Min mest brukte gitar . Denne står alltid fremme . Bll Lawrence pickup funker helt greit til cleanlyd også med volum ørlite ned . Coilsplit ikke koblet til ( foreløpig).

Er ikke tilfeldig at EVH fant frem til dette konseptet .

Er muligens en gammel Kramer kropp -  tung 3.8kg - tidlig 90 s Jackson Japan hals som passer meg perfekt - Billig Floyd låst med ispinner - de tynne stripene la jeg på selv - ser herlig hjemmelaget og grapsete ut  . Tok nylig en  overhaling på den , og justerte masse . Spiller mye bedre nå .

IMG_2458.JPG

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.