Web Analytics
Jump to content

Hvordan stille inn en Fender Blues Junior III for Rickabilly sound


Hei Sveis
 Share

Recommended Posts

Hei !

Kan noen fortelle meg hvordan jeg kan stille inn min Fender Blues Junior III for å få den rette Rockabilly sounden,

Jeg har en effekt pedal " Mad Professor Deep Blue Delay.

Jeg har en Gretch 5420TG Gitar

Kjempe flott pm noen kan gi meg en råd.

 

På forhånd takk !

 

Hilsen HeiSveis

Link to comment
Share on other sites

På 8.9.2018 den 10.39, Audun skrev:

Du vrir på knottene på forsterkeren, og bruker ørene til å fortelle deg når du skal stoppe. (Flåsete, jeg vet... )

Ok Audun, du skriver selv at ditt svar er flåsete. Men det er jo nettopp dét det handler om; skru til du finner lyden/snerten du selv ønsker.
Klarer man ikke dét med en Blues Junior, så er vel ikke det amp´en man bør velge til rockabilly. Jeg er veldig godt kjent i Fender-amp-verden, men ikke Blues Junior, Hot Rod DeVille og de der, så jeg vet ikke mer. 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

En rørforsterker av gamletypen, uten ICer, opamper, transistorer og annet moderne, tar ikke skade av en runde med støvsuger. 

Ved moderne elektronikk ville jeg vært forsiktig. 

Beklager. Denne skulle vært i en annen tråd.  Gamle menn og små telefoner går ikke bra sammen. 

Edited by EspenP
Feil tråd
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Er ikke så godt kjent med denne, men vil tro at en veldig mild overdrive vil hjelpe på.
Billigere alternativ er Boss SD1 og Mooer Flex Boost.

Mid range har du f.eks Boss BluesDriver BD2, men denne har kanskje for mye gain.

For min del gjør de fleste billige overdrive den lille ekstra nytten man trenger for å få litt røff rockevreng. Du skrur gain til ca 1/10 og volum til ca 5/10 og justerer litt innimellom der - avhengig av pedal og ønsket mengde forvrengning. 

Det kryr av overdrives på finn :)

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.