Web Analytics
Jump to content

NGD - Ny rockeøks 61RI


Troll
 Share

Recommended Posts

Denne fortjener en egen tråd! 
Husker når jeg og en kamerat spilte i band på ungdomsskolen og gikk rundt og sa at vi aldri skulle eie en SG - fordi de er så stygge. Samme med telecaster. Så feil kan man ta :) 

Har de siste årene vært litt nysgjerrig på disse gitarene. Fikk meg nylig en SG Special Faded. Den hadde for tykk hals for min smak, men låt veldig skranglete og fint. Har i utgangspunktet vært på utskikk etter en SG 61RI i et halvt år nå, men enten går de for fort, eller så er de for dyr. 

Nå dukket det opp en på finn til OK pris og jeg var heldig nok til å kuppe denne. 
Usikker på årsmodell, men dette er hvertfall en SG 61 Reissue som opprinnelig kommer med Classic 57 pickups, forrige eier byttet til Burstbucker 1 & 2. 

Har fått spilt på den en times tid. Dette er et meget fint stykke gitar! Første reaksjonen var at den veide ganske lite, vekt på ca 2.8kg - slank kropp og hals. Denne er minst en kg lettere enn SG Special Faded, som er en meget tung gitar.

Halsen er noe lignende som Gibson Les Paul Classic slim tapper neck, men jeg mistenker 61RI halsen er noe tynnere enn dette igjen når jeg sammenligner de A/B.
Superfin action , spiller som en drøm - veldig luftig og skitten skranglerock lyd - smooth sustain og leads. Vil nesten påstå at dette er en av de mest lettspilte gitarene jeg har spilt på noensinne. Eksepsjonelt god fret access på de høye båndene, mye enklere enn på LP og strats. 

Burstbuckeren låter fint i bridge, men falt ikke helt i smak i hals - litt gromsete og vrenger fort. Denne hadde faktisk kledd en Classic 57 i halsposisjon. Antageligvis får den et par PAFs med medium output etterhvert, men den låter helt fint som den er. Spesielt med vreng. Eneste jeg har noe å si på, er at SG Special Faded er mer behagelig å sitte og spille med enn 61RI pga tyngre og større kropp med matt lakk, men 61RI er av et helt annet kaliber når det gjelder kvalitet. 

Konklusjonen er at Gibson SG 61 Reissue er en meget god gitar av ypperlig høy kvalitet! Føler meg heldig idag :)

 

20180825_232358.thumb.jpg.89746d254d7cffca2f71d429469cd61a.jpg

20180825_232606.thumb.jpg.59400f89f01c28bfdadd50fd2faddd9c.jpg

20180825_215209.thumb.jpg.0693113db7d214dd95734b58e624a363.jpg

 

20180825_215217.thumb.jpg.cd5c3043fd0cfb2725b6e13224a3ef14.jpg

20180825_215303.thumb.jpg.a6111cb7c2a3bbd7d6ec5d6996a58fdd.jpg

 

Edited by Troll
 • Like 13
Link to comment
Share on other sites

Det er en ting jeg ikke blir venn med på Gibson, og det er Kluson stemmeskruer. Har lest at det er fare for neck dive med for tunge stemmeskruer. 

Special Faded er forresten solgt. Synd å kvitte seg med den, liker godt den røffe finishen på de. 

Link to comment
Share on other sites

Jeg er litt enig i det med Kluson, selvom jeg egentlig aldri har hatt trøbbel med noen av G-type-gitarene jeg har hatt med Klusons. Jeg skiftet ut de originale stemmeskruene på Epiphone Rivieraen (som ikke hadde Klusons) min og satte på Grovers og liker de veldig godt. Nøyaktige og tighte. Mulig det bare er ren og skjær placebo, men jeg innbiller meg at det gjorde noe med feelen på gitaren også. 

Har vurdert å skifte til Grovers på min ‘61 RI SG, kun fordi de føles bedre. 

Edited by Truckstop Chuckie
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Takker! Beholder nok stemmeskruene slik de er, selv om jeg liker å Grover med locking på Les Paul. Disse gjør jo jobben helt greit.

Burstbuckeren skal ut, men det er ikke første pri akkurat nå. Tror helt ærlig at denne gitaren hadde kledd hvilke som helst pickups, så lenge de ikke har superhøy output. Selv unplugged låter den helt knall. 

Slenger inn et familiebilde.mangler bare en Flying V, ES335 og Explorer?

20180826_194009.thumb.jpg.5caefa7dacf051db7f0f68dbfed52cf7.jpg

Edited by Troll
 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.