Web Analytics
Jump to content

NGD - Gibson LP Custom R4 (diskusjon)


Griffin

Recommended Posts

Så... de fleste i den vestlige verden har vel fått med seg at jeg har skåra drømmen. En helt nydelig gitar å spille på. Den har noen battlescars etter 12år og stemmemekanikk er ikke orginalt. Etter en kveld med denne på fanget plugga i en lavmælt Vox AC30HW1 så har det dukket opp planer, tanker og spørsmål... jeg må innrømme at jeg har aldri spilt en slik før så det var helt uprøvd og må nok innrømme at den ikke låt slik jeg trodde. Den låter fint altså, bare annerledes... Jeg testa også opp imot min Husemoen T-style med to stk. P90 og de var ikke så veldig ulik faktisk (duh... P90 vs P90), men Husemoen gitaren låt nok noe klarere og artikulert... så da håper jeg noen kan være med å tenke litt med meg... Innmari god gitar, men jeg ser forbedringspotensiale (for meg) og det er en bruksgitar så jeg driter litt bæng i om den er orginal eller ei... bare jeg har orginaldeler i behold til ettertid.

1. Først ut... jeg merker meg at BEGGE tone kontrollene egentlig gjør veldig lite fra 2-10.... hele rangen befinner seg innenfor 0-2 ca. Er dette normalt? Hadde det vært bare den ene så ville jeg sagt den ikke fungerer, men begge fungerer identisk så da er det typisk denne modellen eller typisk når en spiller en røramp på stuevolum. Det skjedde ikke med Husemoen gitaren... just sayin'.

2. Selve stopbaren er ikke helt tight... nå vil ikke dette være ett problem når jeg skifter til ny bru, men wtf... her må det være litt sustain å hente?

3. Jeg vurderer å skifte ut hardware til krom/nikkel... sånn typisk '68 Custom. Det ser litt mindre gentleman ut og litt mer rocka... Jeg må nok se etter andre pickups også da. Tenkte Seymour Duncan Staple P90 i neck og annen P90 i bridge. Liker å holde utseende noe tilnærmet for den har ett noe karakteristisk utseende den Staple P90'n... Lollar sin versjon ser ut som en Biltema versjon.

4. Disse Staple pickupene skal være mulig å justere med de skruene som er i mellom "pålene"... noen som vet å hoste opp en forklaring på hvordan de fungerer?

4A0D41C0-31B8-493C-8EFA-F4F4B121B4CE.jpeg

670C268B-7A5D-4F81-B0BE-367553964237.jpeg

Edited by Griffin
 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

11 minutter siden, Foo skrev:

Nr1: Har ikke det litt å gjøre hvilke typer poter som er i gitaren?

Vet ikke... jeg bare merket meg dette og det gjør det litt vanskelig å diale inn tone på bridge da jeg tenker gjøre EQ etter neck på amp og pedaler og ta ned litt highs med tonekontroll på gitaren(e). Siden det gjelder begge så tror jeg ikke det er feil... Dersom du tenker det har med type poter å gjøre, så gjerne fill-me-in så jeg vet hva jeg jobber med :) 

Link to comment
Share on other sites

Sett inn feks et RS kit, og med wraparound så bør stopbaren ligge helt inntil kroppen. Gitardoktoren min slo faktisk med hammer for å lage en fordypning i lakken for å få den helt tight. Til info så låter disse veldig annerledes enn en «vanlig» LP, men det er jo greia. Jeg hadde nok ikke byttet pups, men det er jo en smakssak. 

Skulle du angre på kjøpet så si ifra, vet om et godt hjem for den i hovedstaden:)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

6 timer siden, Carpal67 skrev:

Google search...

Se der ja... makes sense... 

Takker ☺️??

 

6 timer siden, Pledrik skrev:

Sett inn feks et RS kit, og med wraparound så bør stopbaren ligge helt inntil kroppen. Gitardoktoren min slo faktisk med hammer for å lage en fordypning i lakken for å få den helt tight. Til info så låter disse veldig annerledes enn en «vanlig» LP, men det er jo greia. Jeg hadde nok ikke byttet pups, men det er jo en smakssak. 

Skulle du angre på kjøpet så si ifra, vet om et godt hjem for den i hovedstaden:)

Skifte PU er mest en estetisk greie om jeg skifter øvrig til krom/nikkel som jeg synes er mer rocka og litt mindre fjong enn gull... enten all the way or not at all ☝?

Gjorde dette med min ES355 også og meeeget fornøyd med resultatet... dog, skulle hatt originalt sort plekterbrett, men det er ikke mulig å få kjøpt visst ?

AE1E64AD-E2CF-4CCB-A2EC-D76A645EA41A.jpeg

Edited by Griffin
Link to comment
Share on other sites

Det med stoptailen er helt normalt. Er jo ikke ‘meningen’ at man skal strenge den på den måten - det er jo ingen wrap-around. Faber har stoptail studs med egne foringer som gjør at man kan tighte opp. Jeg gjorde det på R7en jeg hadde. Usikker hvor mye utslag det gjorde, men gjør litt for estetikken i hvert fall.

Søk etter Faber Tone Lock studs.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

34 minutter siden, Troll skrev:

Aldri feil med svart Gibson Les Paul Custom! Blir litt misunnelig, kjenner jeg 1f60a.png

Takk... ganske digg å være på den siden av misunnelsen etter så mange år ☺️

Smeller til med ett søskenportrett fra Instagramkontoen min, JkAllAlone

E90510B6-BA70-4ACB-9036-B612EC3EF886.jpeg

 • Like 1
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1. Husemoen bruker nok pots iht anbefalinger fra pickupleverandør. (Tips fra denne: 10% verdi ved 50% dreining av pot, såkalt 10% log)

2. Denne står i spenn, dvs full kontakt always. Skulle bety god overføring av strengens svingninger, som uansett mestparten forankres i selve stolen. Men har erfart at jo bedre alt sitter jo bedre blir gitarene... og vet du at du har oppgradert "vet" du nok å høre det. 

3. Nikkel. Syns krom blir for shiny. P90 i bridge kan garantert oppgraderes til en P90 som har blitt oppgradert siste år.

4. Går det ikke an å prøve å skru og se hva som skjer...? 

Link to comment
Share on other sites

Dro til på en Fender Custom '68 Deluxe Reverb i morges og det svinga greit... Nå hadde jeg liksom avskrevet denne for en stund til fordel for Vox AC15HW, men opplevde litt at de to nederste strengene klang litt veldig over det som strengt tatt (pun intended) er nødvendig... ble litt skjærende. Mulig det vil bli bedre på ett noe mer voldsomt volum... men uansett... Gibson LP Custom R4 med Fender Custom '68 Deluxe Reverb fungerer veldig fint...

Fungerer veldig fint når jeg tok ampen helt opp til rett før den begynner å brekke og kjører overdrive via Bogner La Grange pedalen min. Ble litt grøtete når ampen fikk vrenge dessverre. Det er her Edmire sine pickuper i T-Style gitaren fra Husemoen gitaren min IKKE blir grøtete... så snuser nok litt rundt etter nye pickuper ja og har hatt en grei dialog med @SteikBacon på messenger i helga...

A40F138F-BDD4-4298-8502-8AEABB720763.jpeg

Edited by Griffin
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.