Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Noen som har peil noter og Guitar Pro??


Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg bruker Guitar Pro (v6) for å legge inn noter til sanger jeg jobber med, og har kommet over et problem jeg ikke finner løsning på..

Og det er når man bruker repreats og "tied notes", altså hvis for eksempel en takt avsluttes med en synkope, hvor noten/tonen henger over i neste takt (tenk "Enter Sandman-riffet"), MEN hvor det kommer en repeat rett etter sykopen, over der hvor tonen henger. [Se vedlegg] Problemet kommer når den delen som skal gjentas returnerer til der hvor Repeat-tegnet starter, hvis takten avsluttes med samme synkope (som skal henge over i neste takt), så gjør den IKKE det.. Her skjønner ikke Guitar Pro hva den skal og bare "muter" lyden når den går inn i "sløyfa" for andre gang.. Veldig irriterende.. Noen som vet hva problemet er og om det fins noen løsning (annet enn å droppe repeats og bare skrive samme parti flere ganger, og drite i regnskogen om man skulle printe ut greiene..) ??

GuitarProRepeatProblem.jpg

Endret av Z0S0
Lenke til innlegg
Del på andre sider

?
 

kladdnoteer.png

 

Del 1 og 2 skulle jo være rett etter hverandre der ... Men du skjønner sikkert hva jeg mener ?
Om Guitar Pro skjønner det vet jeg ikke noe om ...

Endret av juzzizhow
 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 8 months later...

har vel ikke så mye å si om guitarpro skjønner det eller ikke. Det viktigste er at de som leser notene skjønner det! Mange prøver å få det til å låte bra i notasjonsprogram (sibelius, guitarpro etc.) men sannheten er at man skal gjøre det så tydelig som mulig for utøveren! Lærte dette på den harde måten! Vis man virkelig skal få guitarpro til å spille det skikkelig er det kanskje såpass tungvindt at man må droppe repetisjon og skrive det samme to ganger for å unngå overbindinger som går over i 2. hus etc.! 

 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Av sånn pakker så trur jeg den her er ganske ålreit: https://evenstadmusikk.no/squier/1135536/squier-stratocaster-hss-pack-brown-sunburst-gig-bag-15g Jeg har brukt en Squier strat litt, og den er jo heilt OK inn i en forsterker. God gitar mtp pris. Mi erfaring som tenåring var at vibratoarma var mer enn nok artig til å veie opp for at gitaren blir ustemt litt kjappere, hehe. Forstkereren er heilt OK til soverommet også. Følger i tillegg med 3 måneder Fender Play, noe on-line gitarlæringsgreier som visstnok er bra. (For effekter og sånn moro, så er en brukt Zoom MS, f.eks. Zoom MS-50G et kjempekjøp. Den har ikke den vakreste gjenklangen i verden eller noe sånt, men den har litt av alt, så får man eksperimentert. Men det kan kanskje vente til neste jul.)
  • Da er nok Gjøvik (Musikkhandel og 4Sound) og Oslo (Gitarhuset, Hornaas og 4Sound) alternativene. Men, ikke ta det for gitt at de har så store utvalget inne i butikkene.    Har for øvrig god erfaring med Evenstad - om "netthandel" er et alternativ.
  • Eg har jo nettopp avrunda ein annen tråd med restaurering av ein 74 deluxe, trur ikkje eg reposter den her, men eg har parallelt bytta pickups og gnikka litt på ein 05’ Standard. Fin farge, men merkelig treverk under... mye flammer i eine delen, mykje mindre på andre sida. Uansett, har fått i eit sett med DiMarzio (ToneZone ved stolen og ein PAF-ish ved halsen, litt usikker på modell, kan vere DP103). Har satt på eit sett med 009-042 (brukar vanligvis 011-050) så her kjenner eg det begynnar å blafre i hockeysveisen 🤘🏻😎🤘🏻
  • Det finnes ingen musikkforretninger på Hadeland lenger, må nok til Hønefoss, Gjøvik, Strømmen e.l. 🙂
  • Affinity, en billig kabel og en OK forsterker, så kommer man veldig langt! Mye bedre utgangspunkt
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.