Z0S0

Hvordan bruke ekstern lydkilde ved filming med iPhone?

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg kunne tenkt meg å filme noen enkle videoer hvor jeg spiller gitar til backing tracks. Det er jo praktisk å bruke en iPhone, som gjør det lett å laste opp på for eksempel Insta. Men hvis man bare filmer med audio i rommet, så låter det jo ikke så bra. Og siden jeg har tilgang på god mikrofon, gitarforsterker samt en liten harddisk-recorder hvor jeg har backing tracket lagret, så skulle jeg ønske jeg heller kunne "mate" iphonen med dette audio-signalet mens jeg filmer.

Så da er utfordringen.. kan iPhone ta imot et eksternt stereo signal? Må jeg ha en iRig eller noe? Har noen noe tips til løsning/produkt jeg mangler?

Endret av Z0S0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er ikke noe problem å erstatte/mikse inn signalet fra en digital opptager hvis du tar klippet inn i et videoredigeringsprogram. Har gjort det flere ganger. Det som overrasket meg litt, er at opptakene ikke er 100% i synk. Trodde jo at når det var digitalt, så ville de gå akkurat like fort. Det gjør de ikke, så hvis filmen er lang, tenk opp mot en time, så må du jukse litt her og der.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja, det er jo flere muligheter, og å editere alt på data før det lastes opp noe sted er jo mulig og jeg har gjort det før, men jeg har ikke gitt opp helt å lete etter en enkel løsning for å fange lyden i real-time og ha alt klart etter et take. Jeg vurderer tanken på å bare bruke et MONO signal. Da trenger jeg enten en stereo til mono converter (koster noen hundrelapper), eller jeg kan for eksempel mikse alt i en kanal på recorderen (for eksempel LEFT), og så bruke en stereo-split kabel ut fra mikser og feste den enden med LEFT-lydsignalet i til iphonens mikrofoninput.. Det skulle vel også gå..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive