Web Analytics
Jump to content

Hvordan bruke ekstern lydkilde ved filming med iPhone?


Z0S0
 Share

Recommended Posts

Hei!

Jeg kunne tenkt meg å filme noen enkle videoer hvor jeg spiller gitar til backing tracks. Det er jo praktisk å bruke en iPhone, som gjør det lett å laste opp på for eksempel Insta. Men hvis man bare filmer med audio i rommet, så låter det jo ikke så bra. Og siden jeg har tilgang på god mikrofon, gitarforsterker samt en liten harddisk-recorder hvor jeg har backing tracket lagret, så skulle jeg ønske jeg heller kunne "mate" iphonen med dette audio-signalet mens jeg filmer.

Så da er utfordringen.. kan iPhone ta imot et eksternt stereo signal? Må jeg ha en iRig eller noe? Har noen noe tips til løsning/produkt jeg mangler?

Edited by Z0S0
Link to comment
Share on other sites

Det er ikke noe problem å erstatte/mikse inn signalet fra en digital opptager hvis du tar klippet inn i et videoredigeringsprogram. Har gjort det flere ganger. Det som overrasket meg litt, er at opptakene ikke er 100% i synk. Trodde jo at når det var digitalt, så ville de gå akkurat like fort. Det gjør de ikke, så hvis filmen er lang, tenk opp mot en time, så må du jukse litt her og der.

Link to comment
Share on other sites

Ja, det er jo flere muligheter, og å editere alt på data før det lastes opp noe sted er jo mulig og jeg har gjort det før, men jeg har ikke gitt opp helt å lete etter en enkel løsning for å fange lyden i real-time og ha alt klart etter et take. Jeg vurderer tanken på å bare bruke et MONO signal. Da trenger jeg enten en stereo til mono converter (koster noen hundrelapper), eller jeg kan for eksempel mikse alt i en kanal på recorderen (for eksempel LEFT), og så bruke en stereo-split kabel ut fra mikser og feste den enden med LEFT-lydsignalet i til iphonens mikrofoninput.. Det skulle vel også gå..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.