Web Analytics
Jump to content

Rimelig heltre akustisk gitar?


Alfi27
 Share

Recommended Posts

God morgen i stuen!

Er på utkikk etter en flott heltre akustisk gitar som ikke koster en månedslønn, er fristet til å si "så billig som mulig" men trenger ikke helt være det. Fabrikantene er så sinnsykt sleipe og legger bare sinnsykt trykk på at det er heltre topp typ "solid sikta spruce top", også skriver de gjerne bare "indian rosewood back and sides" uten å spesifisere noe mer. Derfor syns jeg det er vanskelig og forvirrende å navigere i jungelen?

Hva slags treverk den er laget av er ikke veldig farlig så lenge det er heltre, men vil helst at den skal være grand auditorium/OM eller muligens dreadnought. Cutaway eller ikke spiller heller ikke så stor rolle, er ganske fleksibel så lenge den låter og spiller bra. 

For å gi et estiamat om prisklasse: rundt 10 lapper, kan vurdere å gå litt over for en usannsynlig fet gitar men helst under.

Vi høres ?

 

 

Edited by Alfi27
Link to comment
Share on other sites

Furch ja, skal innom 4Sound og teste en demodeal Furch senere i dag. Også har de en meget snasen Furch dreadnought i heltre rosewood på 4Sound Trondheim, må bare høre litt rundt med angrerett og slikt. 

Taylor har jeg fra før og det er knall, men den befinner seg i England og er et styr å drasse med på flyet når jeg allerede har en dobbelbag med to elgitarer med meg... 100 og 200-serien er forøvrig laminat, så de er ikke aktuelle. Hadde en 114e for noen år siden og den var helt kurant, men heltre er noe helt annet...

J45 til 10 lapper ja, det hadde selvfølgelig vært ideelt men tror det er rimelig urealistisk ?

Edited by Alfi27
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Da fikk man en Cort Luce L300V i hus i dag, som 4Sound Molde hadde på tilbud til 3000. Må si at jeg er særdeles imponert over hva man får for en slikk og ingenting i dag, jeg var på den lokale 4Sound-sjappa for noen uker siden og prøvde haugevis av akustiske der samtlige kosta minst dobbelt så mye som denne, og det var få eller ingen jeg likte like godt som denne!

En kompis har en Furch som er konstruksjons- og form-messig lik denne som jeg liker svært godt, så det var kjekt at denne ikke står mye tilbake for den selv om det er en prisforskjell på 11 laken :) 

2794D904-1C34-4FAD-B6C4-968E6BAE341B.thumb.jpeg.54bca9cfe2746abe8abfb7b6f848f4a5.jpeg

A976A8EA-78DC-445D-8894-C5FA605F732A.thumb.jpeg.7d9eeb5cc0498e0b8980917cfd161911.jpeg

Edited by Alfi27
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Gratulerer! Har inntrykk av at det er mye fint å få fra Cort om man hopper litt opp fra det aller billigste. Har en 1500 kroners Cort selv som ikke er allverden å skryte av, heller ikke ift pris, men en bekjent har en relativt billig Cort Jumbo som både spiller og låter knallbra, og har vel prøvd et par andre også som har imponert meg.

Link to comment
Share on other sites

Ja jeg tror ikke de som kjenner til Cort (meg selv inkl fram til jeg oppdaga denne) ser på dem som noe mer enn helt basic nybegynnergitarer, som jo er litt synd. Lydmessig utfordrer denne Tayloren min som sikkert er verdt fire ganger så mye, veldig forskjellige gitarer både i forhold til material og konstruksjon riktignok :) 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
50 minutter siden, Skullkrusher skrev:

Niks! Kun på Andertons og enkelte eBay/Reverb-selgere som jeg har funnet. De låter veldig bra, og er rett opp i min gate utseendemessig og har en hyggelig prislapp, men det sitter langt inne å kjøpe en akustisk gitar uten å prøve først.

Og de aller fleste har rosewood gripebrett og det det innebærer ;)

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.