Web Analytics
Jump to content

Får ikke intonert E-strengen


Recommended Posts

God kveld! Første forumpost her for meg på noen år.

Det er altså snakk om en forholdsvis billig LTD ST-203 "Strat". Jeg har hatt denne gitaren i noen år og har satt den opp med floating tremolo. Her om dagen fant jeg altså ut at jeg skulle forsøke meg på å forbedre intonasjonen på den. Dette er nokså nytt for meg.

Strengen jeg sliter med, er den mørke E-strengen. Når strengen er tunet til E ved åpen streng, så får jeg en litt lysere tone i tolvte band. Sadelen er justert helt bak, slik at strengen er så lang som den kan få blitt. Alle de andre strengene er så å si perfekt intonert - både ved bruk av hørsel og tuner. Jeg har ikke opplevd noen nevneverdige problemer med at gitaren blir ustemt ved kraftig bruk av vib-armen, prisklassen tatt i betraktning.

Jeg innser at jeg kanskje kunne fikset problemet helt eller delvis ved å gå tilbake til "ikke-floating" tremolo, men det var jo selvsagt litt av moroa med denne gitaren.

Noen tips?

Link to comment
Share on other sites

To triks du kan prøve, det ene er jo tynnere strenger, men det mest nærliggende er rett og slett å fjerne fjæra på 6. strengen. Da har du bittelitt mer å gå på.

 Du bør også stramme fjærene litt. Hele tremoloen bikker for mye oppover, og det er noe av grunnen til problemet ditt.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Gjør også en sjekk av sporene i "nøtta" i andre enden av halsen. Hvis ikke de skrår nok, så kan det hende at strengens faktiske kontaktpunkt ligger nærmere stemmeskruen enn halsen, og da kan du få store problemer med intonasjonen generelt sett.

140485-3ccf001954bf044f3cee3d1541905a45.jpg

Edited by sarge
Illustrasjon
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Den der er ikke riktig intonert. Det ser ikke riktig ut på de tre lyse. For å få dyp E lengre bak fjerner du fjæra mellom sadel og bakkant. Anbefaler å bare ta den til noen som kan, men det finnes massevis av videoer som viser dette. 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Her var det mange nyttige tips! Takk for det.

Jeg har nokså tynne strenger allerede på denne gitaren. Kjører .009 nå. Jeg kunne jo kanskje prøvd å bytte til .008, som ville stått mer i stil med pickupene, hehe.

Jeg har ellers strammet fjærene litt, samt justert "ned" sadelen en anelse. Det hjalp og jeg får nå neeesten samme tone med åpen streng og i tolvte band. Jeg er imidlertid på grensen til string buzz, så det er vel nærliggende å tenke at jeg har gjort noe galt et sted.

Jeg tenkte å justere litt på truss rod'en, men denne sitter fast. Noen lure triks her? Noe jeg kan prøve å smøre med? WD-40? Hvor hardt skal jeg tørre å "bryte"?

Jeg prøvde også å se på sporene i nøtta og de er nok nærmere eksempel A i bildet til Sarge her. Kan dette kanskje være en mulig årsak til at tonen blir litt lysere helt i starten, når jeg spiller litt hardt på de tykkere strengene?

Det eneste jeg ikke skjønte var dette med å fjerne fjæra ved den mørke E-strengen. Hvordan gir dette mer å gå på for intonasjonen? Jeg må jo da stramme de to gjenværende fjærene ganske mye for å få tremoloen/stolen/(dere skjønner hva jeg mener) tilbake i samme posisjon.

Jeg liker generelt å eksperimentere litt med ulike typer strenger, som jo kan gi et behov for ny intonasjon. Kunne noen anbefalt en ikke så altfor lang bok om emnet? Intonasjon er noe jeg gjerne vil kunne fikse selv ved behov. Ikke minst fordi det er svært langt mellom gitarteknikerne her i nord hvor jeg bor.

 

 

Link to comment
Share on other sites

1 time siden, allyouneedisblues skrev:

Det eneste jeg ikke skjønte var dette med å fjerne fjæra ved den mørke E-strengen. Hvordan gir dette mer å gå på for intonasjonen?

Heisann. Det refereres til fjærene på bridge, ikke fjærene til tremolo... Hvis du tar vekk den lille fjæra som ligger bak den sadelen som strengen hviler på (på bridge) vil du få mulighet til å skru sadelen enda lengre bak. 

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.